Мокър под

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

Потребител
Аватар

Мокър под

Мнение от abvC » 23 Апр 2020, 0:34

Здравейте колеги .
Имам един странен проблем, бях на автомивка , а и от дъждовете които минаха , целият шофьорски под е мокър . Мокрото започва от долната основа на педала за газта и стига до началото на шофьорската седалка , дефакто целия шофьорски под. Над педалите не е мокро .
Имате ли идеи от къде може да е влизала вода .
Благодаря предварително.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Re: Мокър под

Мнение от Leon » 23 Апр 2020, 12:18

Колега, тази тема е обсъждана многократно във форума, използвай търсачката.
Never mistake motion for action...

Потребител
Аватар

Мнение от abvC » 23 Апр 2020, 14:14

Търсих в търсачката , но не се натъкнах на такава тема.
Иначе проверих антифриза , нямам загуби , а казанчето на чистачките е от дясната страна .
Благодаря за съвета все пак .

Потребител
Аватар
Кара: BMW 325d e91 manual
Мечтае да кара: е30 купе

Мнение от AlexK. » 23 Апр 2020, 17:59

Ако имаш панорама или шибидах го погледни, но най вероятно е уплътнението( шумоизолацията) на вратата. Много често срещан проблем е и лесно се оправя. В ютюб има много клипчета потърси нещо от сорта на vapor barrier leak. Махаш кората на вратата и залепяш. :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '10 E550

Мнение от DAN40_91 » 23 Апр 2020, 18:54

Привет колега,
Може би някой канал за отвеждане на водата се е запушил и затова подлива вътре в купето. Аз имах този проблем на А3-ката и го оправих, като развих болтовете при прага долу в задната част на предния калник и разтворих леко пластмасите- изпаднаха две шепи шума :D
При теб не знам как е точно е сглобката, но предполагам, че принципът е същият. Надявам се да съм помогнал :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320d SE E90

Мнение от morto » 27 Апр 2020, 1:13

Ако е сменявано предното стъкло, има една уплатняваща лента, която се клика за долния край на стъклото и към пластмасата с отворите за чистачките. Та тази летна с времето гумата прогнива при смяна на предното стъкло, много често не се подменя и потича вода в купето. Номер 9 https://i.imgur.com/4Kyd5iV.jpg Струва двайсетина лева. Supporting ledge 51137133292
:yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90

Мнение от Dany Boy » 30 Апр 2020, 1:34

abvC написа:Здравейте колеги .
Имам един странен проблем, бях на автомивка , а и от дъждовете които минаха , целият шофьорски под е мокър . Мокрото започва от долната основа на педала за газта и стига до началото на шофьорската седалка , дефакто целия шофьорски под. Над педалите не е мокро .
Имате ли идеи от къде може да е влизала вода .
Благодаря предварително.

Шумоизолацията най-вероятно е отлепена. Лепилото (като каучук е) с което е била залепена е станало на камък. Разглобяваш шофьорската врата, взимаш пистолет за топъл въздух, нагряваш го да омекне хубаво и залепяш смело изолацията.

Потребител
Аватар

Мнение от abvC » 07 Май 2020, 21:53

Здравейте колеги отново , проблемът се оказа , че е от уплътнението на вратите от там прониква вода.
Видимо не са износени или съсани , но явно са се посмачкали особенно в основата на вратата.
Та сега ще предстои смяна , 164 лв уплътнението за едната врата.
Благодаря за помощта и съветите.
Поздрави !

Назад към E90/E91/E92/E93