Ъпдейт карти Навигация Е90 фейс

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E60, 2007

Ъпдейт карти Навигация Е90 фейс

Мнение от z00m » 07 Окт 2019, 14:38

Здравейте колеги, четох тва онова в темите тук, но не успях да си изградя пълната картинка, та затова да ви попитам. Искам да си ъпдейтна картите на навито, доколкото знам, съм с хард диск. Моля, който може да помогне, с няколко стъпки да ми опише какво да направя. В прикачените снимки, показвам каква ми е навигацията визуално, ако ви трябва нещо, което не съм показал, кажете и ще добавя. Показвам и версията на картата. Предварително благодаря на отзовалите се! :yes: :bchug:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Когато животът ти поднесе BMW, радвай му се !

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Re: Ъпдейт карти Навигация Е90 фейс

Мнение от vld » 07 Окт 2019, 19:48

Трябва да си генерираш FSC код за картата, а самата карта можеш да изтеглиш от интернет.
И в нашия форум има тема за тях, в ф10 раздела.
Как да си генерираш кода има писано в темата някъде по назад, ако не го намериш можеш да потърсиш в гугъл.
Ако не се оправиш пиши ще помагаме.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от z00m » 08 Окт 2019, 9:04

Благодаря, колега. Свалил съм картата и съм генерирал код, ще го пробвам, ако не успея нещо ще се обадя.
А иначе плъгвам харда в USB-то и то автоматично захапва, нали?
Мерси!
:driving: :yes:

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vld » 08 Окт 2019, 9:43

z00m написа:Благодаря, колега. Свалил съм картата и съм генерирал код, ще го пробвам, ако не успея нещо ще се обадя.
А иначе плъгвам харда в USB-то и то автоматично захапва, нали?
Мерси!
:driving: :yes:

:yes:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от z00m » 08 Окт 2019, 15:12

Е да, ама не! Неще, плъгвам харда и нищо.
Дали има задължително необходимост да е на флашка, всмиъл да не може да захрани целия HDD?
Или да трябва някакво конкретно име, папка, за да го захапе?

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vld » 08 Окт 2019, 15:28

Стига си питал едно и също на няколко места, имай търпение за отговорите, така ще е докато минеш 20 мнения се налага да чакаш удобрение.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от z00m » 08 Окт 2019, 16:37

ОК :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 LCI 320D xDrive
Детайли за колата: N47/184 Hp

Мнение от nikola59 » 08 Окт 2019, 23:51

z00m написа:Здравейте колеги, четох тва онова в темите тук, но не успях да си изградя пълната картинка, та затова да ви попитам. Искам да си ъпдейтна картите на навито, доколкото знам, съм с хард диск. Моля, който може да помогне, с няколко стъпки да ми опише какво да направя. В прикачените снимки, показвам каква ми е навигацията визуално, ако ви трябва нещо, което не съм показал, кажете и ще добавя. Показвам и версията на картата. Предварително благодаря на отзовалите се! :yes: :bchug:

Друг път чети внимателно и ползвай търсачката! Какво толкова сложно има - форматираш една 32GB флашка във формат FAT32 ( макар че май и под NTFS ставаше...), поставяш в корена (основната директория) на флашката "pkgdb" и "confirm.nfm". Поставяш флашката във USB-то на жабката и чакаш до 20 секунди да се инициализира ъпдейта. Ако не е вкарван преди lifetime код ще ти поиска въвеждане на код. За CIC навигациите за сега последната карта е Road Map Europe West & East PREMIUM (USB) 2019-2. Вече написаха колегите темата от която коже да я изтеглиш, ако не си го направил.

Потребител
Аватар

Мнение от z00m » 10 Окт 2019, 8:57

nikola59 написа:Друг път чети внимателно и ползвай търсачката! Какво толкова сложно има - форматираш една 32GB флашка във формат FAT32 ( макар че май и под NTFS ставаше...), поставяш в корена (основната директория) на флашката "pkgdb" и "confirm.nfm". Поставяш флашката във USB-то на жабката и чакаш до 20 секунди да се инициализира ъпдейта. Ако не е вкарван преди lifetime код ще ти поиска въвеждане на код. За CIC навигациите за сега последната карта е Road Map Europe West & East PREMIUM (USB) 2019-2. Вече написаха колегите темата от която коже да я изтеглиш, ако не си го направил.

Да, колеги, точно това направих, само че с карта Premium (само Источна Европа) 2019-2 и с хард диск, вместо флашка, защото нямам такава флашка просто (харда беше форматиран на exFAT, защото не му е възможно да е на FAT32). Дали може да е от самата карта? Незнам защо, но нищо не промптва автоматично, четох че трябва на самата карта на навигацията да има едно "i" което да е с тикче върху него (свързано с ъпдейт на самия фърмуер)- да, имам го. Не мисля, че ми е някакъв хардуерен проблема със самото USB, защото като плъгна харда и той почва да върти и му свети диода, значи има някаква комуникация. Притеснява ме факта, че може да не му стига достатъчно ток по въпросното USB, но пробвам пък от мобилен хард (а не със стандартен 2.5' закачен с IDE->USB преходник). Ще го пробвам същото и с флашка, дано от това да е проблема.

За друго сещате ли се, колеги?

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vld » 10 Окт 2019, 14:24

Какъв е пък тоя диск дето да не може да му смениш файловата система?
От там ти е проблема.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от z00m » 10 Окт 2019, 20:40

vld написа:Какъв е пък тоя диск дето да не може да му смениш файловата система?
От там ти е проблема.

Нямам идея защо е така, човек. 2 външни харда имам, и на 2та им дава само две опции за FS - NTFS и exFAT.
Както и да е де, ще намеря по-голяма флашка и ще опитам. Повече ме притеснява, да не би да съм изтеглил неправилната карта и заради това да не иска да захапе.
Нали тази е правилната -> Road Map PREMIUM CIC 2019-2 East Europe USB -> viewtopic.php?f=128&t=392458 ? Първата от списъка от другата тема.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 2010 e90 330d
Детайли за колата: Ръчка

Мнение от alma359 » 10 Окт 2019, 22:00

Аз имах флашка с exFAT формат и не се разпознаваше. Като я форматирах на FAT32 тръгна. Има една програма за windows, Mini magic partition manager май се казваше, с нея стана.

Sent from my POCO F1 using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 LCI 320D xDrive
Детайли за колата: N47/184 Hp

Мнение от nikola59 » 10 Окт 2019, 23:33

z00m написа: Да, колеги, точно това направих, само че с карта Premium (само Источна Европа) 2019-2 и с хард диск, вместо флашка, защото нямам такава флашка просто (харда беше форматиран на exFAT, защото не му е възможно да е на FAT32). Дали може да е от самата карта? Незнам защо, но нищо не промптва автоматично, четох че трябва на самата карта на навигацията да има едно "i" което да е с тикче върху него (свързано с ъпдейт на самия фърмуер)- да, имам го. Не мисля, че ми е някакъв хардуерен проблема със самото USB, защото като плъгна харда и той почва да върти и му свети диода, значи има някаква комуникация. Притеснява ме факта, че може да не му стига достатъчно ток по въпросното USB, но пробвам пък от мобилен хард (а не със стандартен 2.5' закачен с IDE->USB преходник). Ще го пробвам същото и с флашка, дано от това да е проблема. За друго сещате ли се, колеги?

Ще пробваш с флашка и пак ще пишеш, че не можеш да я форматираш във FAT32 :mhihi: Копирам , че ме мързи да го пиша: Windows 10 doesn’t let you format external USB drives larger than 32GB to the FAT32 file system. The format utility dialog offers just NTFS, and exFAT file systems for USB drives larger than 32GB.
Най лесно, че има и други начини пробвай с fat32format : http://www.ridgecrop.demon.co.uk/index. ... format.htm или някоя друга от многото в нета. Достатъчно инфо има по въпроса. Първо с диска дето го имаш като нямаш флашка.

Потребител
Аватар

Мнение от z00m » 14 Окт 2019, 21:39

Колеги, вече картата я приема за ъпдейт - сега обаче друг проблем. Кодът, който съм генерирал с генератора ми дава фейл. Някой може ли да съпортне? Мерси предварително!

Потребител
Аватар

Мнение от z00m » 15 Окт 2019, 19:55

Готов съм, благодаря на всички отзовали се! :bchug: :driving:

Назад към E90/E91/E92/E93