335д - автоматик
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- surfboard
- младши ентусиаст
-
- Кара: 4.0 TFSI
335д - автоматик
Здравейте. Интересувам се дали автоматикът на 335д е адаптивен или не. Питането ми е породено от факта, че когато няколко дни карам колата кротко и лежерно ми се струва по-ленива и мудна и по-лагава. Ако я карам по-динамично и я настъпя няколко пъти, реакциите стават много по-директни и бързи. Отначало си мислех, че явно става така като я "продухам", но впоследствие започнах да се чудя дали кутията е адаптивна към стила на каране на шофьора и "заспива" след няколко дни по-бавно градско каране?
Вторият ми въпрос е нормално ли е когато изкачвам дълъг планински проход, кутията да започва да държи по-високи обороти на двигателя? Например изкачвам прохода Шипка и двигателят си има предостатъчно сила да го изкачи на трета, обаче като позагрее маслото в кутията и се натовари след първите няколко километра, започва да задържа предавка и да ръмжи на втора с 2500-3000 оборота, вместо да сложи трета с 1500-1800. Това ми се струва странно, понеже двигателят има сила и мощ и катери стръмни баири с 1200-1300 оборота, но въпреки това задържа на втора и ръмжи с 3000. Другото интересно е, че се случва само след ПРОДЪЛЖИТЕЛНО изкачване, т.е когато кутията е загряла. Когато се кара градско, или при умерено изкачване, го няма. Също така, когато започне да държи 2500-3000 оборота, и след това включи следваща предавка, това става с удар. Този удар го няма в ниските обороти /например под 2000-2500, а само над 2500./.
Други признаци няма - не играят оборотите при постоянна скорост, не записва грешки, включва меко и супер плавно, когато смяната е под 2000-2500 оборота, не буксува и т.н.
Да не би когато се натовари и маслото загрее, да започва да задържа предавки и скорости поради натоварването? Прави го предимно на втора предавка.
Вторият ми въпрос е нормално ли е когато изкачвам дълъг планински проход, кутията да започва да държи по-високи обороти на двигателя? Например изкачвам прохода Шипка и двигателят си има предостатъчно сила да го изкачи на трета, обаче като позагрее маслото в кутията и се натовари след първите няколко километра, започва да задържа предавка и да ръмжи на втора с 2500-3000 оборота, вместо да сложи трета с 1500-1800. Това ми се струва странно, понеже двигателят има сила и мощ и катери стръмни баири с 1200-1300 оборота, но въпреки това задържа на втора и ръмжи с 3000. Другото интересно е, че се случва само след ПРОДЪЛЖИТЕЛНО изкачване, т.е когато кутията е загряла. Когато се кара градско, или при умерено изкачване, го няма. Също така, когато започне да държи 2500-3000 оборота, и след това включи следваща предавка, това става с удар. Този удар го няма в ниските обороти /например под 2000-2500, а само над 2500./.
Други признаци няма - не играят оборотите при постоянна скорост, не записва грешки, включва меко и супер плавно, когато смяната е под 2000-2500 оборота, не буксува и т.н.
Да не би когато се натовари и маслото загрее, да започва да задържа предавки и скорости поради натоварването? Прави го предимно на втора предавка.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Re: 335д - автоматик
Да, така работи кутията със стоковия софтуер. Но има начин това поведение да бъде променено/подобрено.
Sent from my iPhone using Tapatalk
- surfboard
- младши ентусиаст
-
- Кара: 4.0 TFSI
Т.е е нормално да задържа обороти и предавка при изкачване и да удря при смяната ли?
- datchko
- ентусиаст
-
- Кара: e61 535d LCI
- Мечтае да кара: F90
При мен на 535д е абсолютно същата история, едно към едно.
Затова като си обслужа кутията с масло, филтър и гумичките между мехатроника и кутията, ще сложа xhp, за да е по-адекватна.
Затова като си обслужа кутията с масло, филтър и гумичките между мехатроника и кутията, ще сложа xhp, за да е по-адекватна.
- thebest1978
- Потребител
-
- Кара: 335D
- Мечтае да кара: M3
Dextuar написа:Да, така работи кутията със стоковия софтуер. Но има начин това поведение да бъде променено/подобрено.
При мен на 335D кутията се държи по абсолютно същиия начин на,на баир също.Може ли инфо къде софтуерно да подобря нещата?
Благодаря.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
surfboard написа:Т.е е нормално да задържа обороти и предавка при изкачване и да удря при смяната ли?
Да удря не е нормално, но другото да.
330d се държи по същия начин, това с успиването с лежерното каране си го има винаги и на баир държи по-високи обороти. @thebest1978 разгледай както колегата е казал за xhp програмата. Сваляш на мобилно устройство, избираш кой пакет искаш - stage 1,2,3 като има различни варианти... Купуваш и си сменяш софтуера на кутията сам през телефона/таблета в рамките на около час-два. Доста е лесно и удобно 

Относно кутията, карал съм 8м 330д на 80к км и беше по-същия начин.
Сложих xHp 2 и нещата се оправиха, но отново между втора и трета превключваше на 1800-1900 оборота в баири, на равно сменя около 1500-600.
След слагане на xHp 3 нещата се подобриха още повече на всички предавки.
Ако искате най-добрите настройки слагайте 3-та версия.
Сложих xHp 2 и нещата се оправиха, но отново между втора и трета превключваше на 1800-1900 оборота в баири, на равно сменя около 1500-600.
След слагане на xHp 3 нещата се подобриха още повече на всички предавки.
Ако искате най-добрите настройки слагайте 3-та версия.
- Powerslide
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е90 330d Mpack
- Мечтае да кара: ///M
- Детайли за колата: E90 330dA 12.2007 Titan Silber / M SPORT package / Style 193 / Navigation / Recaro / Shadow Line / Xenon / Light package
VD86338
E91 330dA 12.2006 Black sapphire metallic / Navigation / Recaro / PDC / Light package
SOLD
328iА sedan Technoviolett 12.1996 Mpack,LSD 3.15
AU60415
SOLD
318is coupe 10.1998 SOLD
E39 530d 1999 Mpack SOLD
Цените на ххп стейджовете същите ли са или се вдигнаха нагоре
Интереса ми е за гр.Варна ако някой е правил скоро
350 лв беше преди време (зимата)

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
335д - автоматик
Цените се определят от всеки дилър индивидуално. Най-добре звънни и попитай. Имайте в предвид, че напоследък има и пиратски версии на xHP, което води до нереално ниски цени и определени дилъри се изкушават, което може да има негативни последствия за автомобила ви в бъдеще.Powerslide написа:Цените на ххп стейджовете същите ли са или се вдигнаха нагоре
10 мнения
• Страница 1 от 1