Гасне в движение
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
Гасне в движение
От малко граче сам и няма кои знае какви маистори и след дълго лутане по тях и хвърлени сумати пари реших да пиша тука . Колата е бмв е90 325 бензин симптомите са : като я запаля на студена играят уборотите и пуши леко след като загрее се оправа карам си всичко е наред имам усещането че на моменти губи мощност и след по продължително каране в градски условия ( прави го само в градски в момент на спиране) започва да гасне паля тръгвам след малко па гасне а някои пъти не може да заработи нормално докато не извадя ключа и не го сложа наново . Сменил сам диси и дроселова клапа , маслен сепаратор , масло , свещи, филтри , някакъв дачик на ваносите и двата соленоидни клапана Та въпросат ми е на какво се дължи това защото един маистор вика верига друг проблем в клапаните и водачите и гаранция не дават че ще я направят
Re: Гасне в движение
Това е признак за датчик на колянов вал. Закачете я диагностика и ще ви излезе. Лошото е, че до тогава не трябва да я карате.
На диагностика показва единия соленоиден клапан а иначе и двата съм сменил и се предполага че е верига но в моята област никои няма инструменти да я отвори и да я направи та мисълта ми е ако я откарам в дару кар дали могат да кажат какво е или и там ще предполагат и колко горе доло струва комплект верига и смяната и ?
- Infinity_bg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е90 325i
- Мечтае да кара: M3 e46
- Детайли за колата: BMW 325i леко пипната.
При датчик колянов вал е много вероятно да не може изобщо да запали, или да пали и гасне... Но щом не излиза нищо като грешка, по-вероятното е да не този датчик. Аз мисля че е бензиновата помпа и регулатора за налягането на горивото. При мен симпомите бяха, палене от втория път на студен двигател. Помпата си работеше що годе, но регулатора беше пътник. Това лесно може да бъде проверено със съответния манометър хванат за бензиновата рейка. Ако не прави достатъчно налягане, нещата са ясни - смяна на бензинова помпа и регулатор в комплект, като цената на двете е мани мани... по спомени бензиновата помпа беше от порядъка на 250 лв, а регулатора само оригинален 500+ лв...
BMW 325i M3 look.
- Infinity_bg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е90 325i
- Мечтае да кара: M3 e46
- Детайли за колата: BMW 325i леко пипната.
nasko313 написа:Проблема е друг понеже колата е с газова уредба и на гас не върви както трябва
Значи може да е от инжекторите или бобини...
BMW 325i M3 look.
7 мнения
• Страница 1 от 1