Въпрос за смяна на дискове
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
Въпрос за смяна на дискове
Здравейте колеги! Предстои ми смяна на дискове и накладки, за първи път на БМВ-то. Колкото повече чета, толкова повече се обърквам. Едни казват Текстар / АТЕ, други казват много били ментетата сред тях. Моят майстор ми предлага Гауфер (Galfer) дискове с АТЕ накладки... Търсачката намери тема за накладки на въпросната фирма, но нищо за дисковете им. Аз изнамерих някакви англииски EBC, също не ги бях чувал, но пък има доста добри отзиви по чуждестранни форуми за тях.
Някой да ги е срещал тези Гауфери, защото аз до онзи ден не ги бях чувал.
Плаша се с някакви истории за криви дискове след 5-10к км и то пак марки... АТЕ/Текстар и т.н. от по-известните. Други казват, само от чужбина ако искам да са истински. Ама пък ако има някакъв проблем, там е много разправия и чакане... Въобще не ми е лесно и затова ви пиша за помощ
Някой да ги е срещал тези Гауфери, защото аз до онзи ден не ги бях чувал.

Плаша се с някакви истории за криви дискове след 5-10к км и то пак марки... АТЕ/Текстар и т.н. от по-известните. Други казват, само от чужбина ако искам да са истински. Ама пък ако има някакъв проблем, там е много разправия и чакане... Въобще не ми е лесно и затова ви пиша за помощ

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Re: Въпрос за смяна на дискове
Колега, за да си спокоен си купи оригинални по VIN номер. Като самостоятелна покупка на неоригинални- откъдето и да е и каквато марка и да е не може да си сигурен какво купуваш. АТЕ накладки са добър избор- отново по VIN номер, висок клас.
Аз се излъгах да си взема задни накладки галфер и скърца като влак за дисковете им нищо не знам.А преди време сложих предни ате и те скърцаха
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Nikolay VT
- Потребител
-
- Кара: 330xd avtomat
Преди време смених комплект предни дискове и накладки."Стиснах" зъби и взех оригинални,за което изобщо не съжалявам.Много спира. Все пак спирачките са супер важни и всеки решава , дали да направи компромис. Поздрави.
.
.
- apexs
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 525i M54 Е91 320i N43 600RR
ATE дискове с ATE накладки отпред и отзад ги смених няма ядове. На Е60то също си сложих АТЕ и няма ядове със кривене и т.н. Сам ги монтирам .
- expl0de
- младши ентусиаст
-
- Кара: e92, f30
- Мечтае да кара: M4
Доволен съм от АТЕ, спира без проблем и не шумят изобщо, меки са и не ядат дисковете. Правят боклук колкото оригиналните. Купувал съм ги от ауто+ на прилична цена.
- Infinity_bg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е90 325i
- Мечтае да кара: M3 e46
- Детайли за колата: BMW 325i леко пипната.
Ако искаш наистина сериозни дискове слагай Тarox. Но цената излиза по 300 лв на диск.

BMW 325i M3 look.
- drago9205
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
- Мечтае да кара: без да се ядосва
Аз от дискове ATE Power Disc съм доволен, като покарах 1-2хил. км сякаш се послегнаха дисковете и накладките и всякакви слабо доловими вибрации изчезнаха. Спират много добре, а дисковете мога да кажа, че почти не са мръднали и нямат осезаем ръб, а вече са на 20,000 км. Също съм с накладки ATE, като се позагреят на планинско каране или в жегите започват да пресвирват на моменти - при плавно спиране малко преди колата да е напълно спряла, като ги понатисна свиренето спира.
П.П. На кутията на стандартните АТЕ дискове пишеше "Направено в Чехия", а на Power Disk пишеше "Направено в Германия". Ако има някакво значение изобщо.
П.П. На кутията на стандартните АТЕ дискове пишеше "Направено в Чехия", а на Power Disk пишеше "Направено в Германия". Ако има някакво значение изобщо.
8 мнения
• Страница 1 от 1