Светване на чека на BMW320i 2007г. Автоматик
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
Светване на чека на BMW320i 2007г. Автоматик
Здравейте колеги,
Вече за втори път ми светва чека и си стои постоянно светнат, като първият път го изчистиха и след три дена отново се появи. Закарах я отново на диагностика да я проверят и ми казаха, че гори масло и цапа катализатора. Колата е на 176 000 км. реални, а прочетох почти всички теми свързани за появата "Чека".
Искам да кажа че колата си работи нормално, никакви признаци че гори масло. Искам да попитам възможно ли е да е това причината за светване на "Чека". Моля да споделите , ако сте имали такъв случай и как сте го решили?
Благодаря,
Хубав ден.
Вече за втори път ми светва чека и си стои постоянно светнат, като първият път го изчистиха и след три дена отново се появи. Закарах я отново на диагностика да я проверят и ми казаха, че гори масло и цапа катализатора. Колата е на 176 000 км. реални, а прочетох почти всички теми свързани за появата "Чека".
Искам да кажа че колата си работи нормално, никакви признаци че гори масло. Искам да попитам възможно ли е да е това причината за светване на "Чека". Моля да споделите , ако сте имали такъв случай и как сте го решили?
Благодаря,
Хубав ден.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Re: Светване на чека на BMW320i 2007г. Автоматик
Какво значи "светва чека"?
Каква е грешката която дава?
Каква е грешката която дава?

- merx
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 N46B20
- Мечтае да кара: M4 CS
Прегледай следната тема. Предполагам при теб грешката е същата, въпреки че мотора е различен: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=112&t=406284&hilit=29f5
При мен положението е същото и явно са си така. Преди имах заминала бобина и светваше през ден. Сега ми светва много по-рядко и само на извънградско. Не й се връзвай много, няма нищо драматично щом си знаеш, че не гори масло.
При мен положението е същото и явно са си така. Преди имах заминала бобина и светваше през ден. Сега ми светва много по-рядко и само на извънградско. Не й се връзвай много, няма нищо драматично щом си знаеш, че не гори масло.
- Huku
- ПотенЦял
-
- Кара: и се вози едновременно...пкхх
Имах същия проблем на същата кола.
Смених филтър картерна вентилация/маслоотделител и грешката изчезна.
Както са ти казали, това се получава от горене на много масло.
Смених филтър картерна вентилация/маслоотделител и грешката изчезна.
Както са ти казали, това се получава от горене на много масло.
Сега изчистихме грешката и ще я наблюдаваме,защото сега смених гарнитура на картер и вакум помпа, ако така продължава, следващото което ще направя е ще сменя, вложки и филтрите.
- merx
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 N46B20
- Мечтае да кара: M4 CS
harry74 написа:Сега изчистихме грешката и ще я наблюдаваме,защото сега смених гарнитура на картер и вакум помпа, ако така продължава, следващото което ще направя е ще сменя, вложки и филтрите.
И все пак какъв беше кода на грешката?
Ами не не заинтересувах, какъв е кода на грешката. Ще проверя и ще пиша.
7 мнения
• Страница 1 от 1