почистване на фарове
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- dblos
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E91 330D
- Детайли за колата: Touring
почистване на фарове
Здравейте,
опитвам се да реша един проблем който май е повсеместен
фар с лупа и фабричен ксенон, но светлинния сноп е като от свещ.
Целта ми е почистване на рефлектора и лупата , но никъде не намирам DIY за изваждане на лупата без да се отваря/отлепя фара.
Дали някой има опит и изобщо възможно ли е изваждането на лупата от фара без да се отлепя стъклото на фара?
Тази операция с почистването на лупата и рефлектора съм я прилагал на предходните ми коли като Е39, Е36 и тн и винаги е имало доста добър успех.
П.С. в случая става дума за фар на Е90 преди фейса.

Целта ми е почистване на рефлектора и лупата , но никъде не намирам DIY за изваждане на лупата без да се отваря/отлепя фара.
Дали някой има опит и изобщо възможно ли е изваждането на лупата от фара без да се отлепя стъклото на фара?
Тази операция с почистването на лупата и рефлектора съм я прилагал на предходните ми коли като Е39, Е36 и тн и винаги е имало доста добър успех.
- Phil
- ентусиаст
-
- Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS
Re: почистване на фарове
Няма как да се извади без да се отлепи стъклото. Моите фарове също бяха трагични и се наложи да закарам колата при един пич, който да смени рефлекторите и да полира лупите. Та, стъклата се махат.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
dblos написа:Здравейте,
Колега няма вече кола на която да се сваля стъклото, всички фарове са с отлепяне и после залепяне.
- dblos
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E91 330D
- Детайли за колата: Touring
Това е ясно, но питам дали няма някакъв трик за вадене на лупите
на е53 също са лепени но лупата може да се извади
Sent from my iPhone using Tapatalk

Sent from my iPhone using Tapatalk
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Phil написа:Няма как да се извади без да се отлепи стъклото. Моите фарове също бяха трагични и се наложи да закарам колата при един пич, който да смени рефлекторите и да полира лупите. Та, стъклата се махат.

И аз направих същото, дори като ги отворят, може да сложиш и ЛЕД ангелски, ако искаш да ги ползваш за ДРЛ.
Проблема при теб не е в само в замърсяването на лупите и с почистване само няма да стане. Покритието на рефлекторите е матирало и не отразява добре светлината, която после лупата да концентрира. Трябва отваряне на фаровете и рециклиране на рефлекторите.
Да повдигна темата малко. Десният ми фар беше кондензирал. Очевидно от доста време е бил така. В следствие на това ксенонът ми свети слабо. Предполагам е от рефлектора му, тъй като имах възможността да видя на габарита рефлектора (цвят жълто-черен). Ако наистина не е възможно да се извади самата лупа, без да се разглобява фара - някой случайно да знае във Варна къде биха извършили по-сложната процедура + възстановяване на рефлектора?
Благодаря!
Благодаря!
- stas.dakov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e91 320d
И аз искам да попитам за Пловдив, някой знае ли е добър майстор за почистване на фаровете отвътре ?
- Taruno
- старши ентусиаст
-
stas.dakov написа:И аз искам да попитам за Пловдив, някой знае ли е добър майстор за почистване на фаровете отвътре ?
За Пловдив при колегата Atsalov правят пълно реставриране, за Варна честно казано нямам идея.
- UBAH5
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio
Ако решите да отваряте фарвете, много внимавайте с покритието на пластмасите около лупата и около дългия. НЕ ГИ МИЙТЕ С ВОДА!

When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...
- Taruno
- старши ентусиаст
-
UBAH5 написа:Ако решите да отваряте фарвете, много внимавайте с покритието на пластмасите около лупата и около дългия. НЕ ГИ МИЙТЕ С ВОДА!
Да изключителн олесно ранимо е.
11 мнения
• Страница 1 от 1