e90 320i гасне по светофарите или в движение

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

Потребител
Аватар

e90 320i гасне по светофарите или в движение

Мнение от adavidkov » 14 Дек 2016, 10:07

Здравейте, колеги,

Колата е с газов инжекцион. Случваше ми се много рядко (3-4 пъти на седмица) колата да изгасне напълно, когато е загряла, по време на движение когато натисна по-рязко спирачка. Без притрисане или нещо подобно, просто оборотите падат на нула и трябва да рестартирам. Тъпото е, че последният път ми се случи по време на движение след натискане на спирачка (движех се с 20км/ч по паветата в София). Реших, че проблема е от газта и затова смених газстанцията и действително 2 седмици някъде не съм имал нито едно изгасване - до вчера обаче, когато се случи само веднъж. Тъй като предишната ми кола е гаснала в движение имам съмнение, че става въпрос за датчик на колянов вал. Или пеоблемът е в газовата уредба? Момчетата, които сложиха ГИ я закачиха на комп в движение и казаха, че няма проблеми. Все още не съм тествал да я карам цяла седмица само на бензин. Нямам никакви грешки за сега. Колата е автоматик.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Re: e90 320i гасне по светофарите или в движение

Мнение от zvetiko » 14 Дек 2016, 11:39

Колега, наистина една от причините да изгасне в движение е датчик колянов вал, но да не запише грешка....
Покарай колата само на бензин и виж какво ще се случи.

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 14 Дек 2016, 13:17

При мен и след смени на изпарител на Заволито и стотици донастройки и датчик кол.вал си остана гасненето!

Най тъпото е че гасненето го има само на минусови температури под минус 3! - и само когото е в синьо темп. на мотора!

....загрее ли на 90 градуса и минус 18 да е навън НЕ гасне! :shock:

Абсолютна пълна мистерия и всички майстори вдигат ръце.....
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 320i 150 hp 2007 г.
Мечтае да кара: НЛО

Мнение от nasopraso » 15 Дек 2016, 14:06

Колега аз в момента съм в същия филм!

Всичко идва от газовата..поне при мен до момента това установявам. Да не ти казвам колко здрави части смених - импулсен датчик колянов вал, валтроник моторче, дебитомер, ландо сонда.

Валвтроник мотора се настройва трудно и ти трябва наистина газаджия който разбира..също така може да разгледаш и мойте теми относно тези проблеми.

Покарай колата на бензин ОБАЧЕ като я караш на бензин изключи бушона на газовата за да неможе газовия компютър да комуникира с бензиновия!! Много е важно това, защото ако не е изключен ти може да караш на бензин, но газовия компютър работи и бензиновия взима от него данни и се настройва според него. В момента карам колата 5-ти ден на бензин и нямам никакви проблеми, но включена ли газовата е се започват грешките, Misfire, lamdo sonda bank 2, адаптации на валвтроника, светване на чека от време на време и т.н
Всички удоволствия са описани в НК!

Потребител
Аватар

Мнение от adavidkov » 15 Дек 2016, 14:18

nasopraso написа:Колега аз в момента съм в същия филм!

Всичко идва от газовата..поне при мен до момента това установявам. Да не ти казвам колко здрави части смених - импулсен датчик колянов вал, валтроник моторче, дебитомер, ландо сонда.

Валвтроник мотора се настройва трудно и ти трябва наистина газаджия който разбира..също така може да разгледаш и мойте теми относно тези проблеми.

Покарай колата на бензин ОБАЧЕ като я караш на бензин изключи бушона на газовата за да неможе газовия компютър да комуникира с бензиновия!! Много е важно това, защото ако не е изключен ти може да караш на бензин, но газовия компютър работи и бензиновия взима от него данни и се настройва според него. В момента карам колата 5-ти ден на бензин и нямам никакви проблеми, но включена ли газовата е се започват грешките, Misfire, lamdo sonda bank 2, адаптации на валвтроника, светване на чека от време на време и т.н

@nasopraso

И аз мисля, че е от газовата. И какво да правим тогава? Иначе валвтроника като го смених карах няколко дена само на бензин и той се настрои сам перфектно. От друга страна други проблеми с газовата не съм имал (като изкючим едно придърпване като се прибирах от работа и започна да мига чек енджина за малко). Даже ми дава разход под 15 на минусови температури.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 320i 150 hp 2007 г.
Мечтае да кара: НЛО

Мнение от nasopraso » 15 Дек 2016, 16:18

Точно това придърпване е проблема и го има при мене като е студена колата...като съм го описал в мойта тема.
После ще започнеш да го имаш по често защото бензиновия компютър се настройва по газовия

Докато не се настрой газовия коректно ще има проблем и на газ и на бензин
Всички удоволствия са описани в НК!

Назад към E90/E91/E92/E93