Неясен проблем с Е90 325D

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F31 328i

Неясен проблем с Е90 325D

Мнение от exc » 12 Дек 2016, 11:29

Здравейте,
Ще се опитам да опиша възможно най-точно проблема с колата, дано да успея. :) Направих и клип, но нищо не се разбира, затова ще обясня за какво става дума.
При каране на ниски обороти(от 700 до 1100-1200) се чува нещо средно между тракане, боботене, резонанс - тоест нехарактерен шум за мен. Най-ясно го чувам, като минавам по неравна настилка(павета, неравности). Тогава това боботене се чува в синхрон с неравностите, по които минава колата. При натиснат съединител също се чува, като минава през такива места. Шумът се чува отчетливо в купето, като вдигна капака на място няма нещо, което да е нехарактерно. На място не се чува нищо, нито на свободна, нито с натиснат съединител.
Не знам дали е нормално и дали има връзка, но съм забелязал, че при зацепване на по-ниска скорост за съответната предавка се чува леко притракване на маховика(предполагам, че тогава зацепва кутията) - примерно на втора с около 15км/ч. Скоростите влизат нормално. Има лека вибрация в лоста на свободна, но доколкото съм чел във форума, май е нормално.
До тук какво е проверено и правено:
Чисто нов съединител с маховик.
Здрави тампони на мотора и кутията.
Здраво окачване.
Здрави гърнета.
Никави грешки при диагностика(въпреки, че знам, че няма да изпише такива, които имат връзка с гореописания проблем).
Колата върви идеално.
Това е накратко. :) Чакам съвети и мнения, за които благодаря предварително.

Назад към E90/E91/E92/E93