Грешка СС-ID 97
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- smyrfcheto
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Совалка
Грешка СС-ID 97
Здравейте имам е90 320i 2005г. Днес сутринта като вкарах ключа ми излезе грешка за бега и за колана на таблото и на аидрайва. Грешката е с номер СС-ID 97. С карли не мога да я изтрия, ако има от значение, от две седмица като возя някой до мен и е без колан предупреждението за без колан се включваше когато му падне. Човека сяда и то не отчита, карам карам и примерно 100 метра преди да спра човека си маха колана и то светва за малко и после изчезва, другият път пък изобщо не светва.Също така човека който возя е малко дълъг и си бута постоянно седалката назад, а пък жена ми я бута напред че и идва далече. И вече днеска ми светна тотално грешка в бега и колана. Та въпроса ми е дали е проблем някъде под седалката с буксите, макар че гледах за разкачени букси ама те много отдолу и ми се струват наред или нещо кантара е заминал. От Варна съм ако има някой който може да ми помогне или да ме препрати при някой да установи точно проблема защото ако отида във Варна Карс ще ми смъкнат кожичката, поне да уточним проблема и ако се налага да ходя при тях да знам точно ще ми правят.
Благодаря предварително
Благодаря предварително
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Re: Грешка СС-ID 97
Най безобидно е да провериш буксата за кантара на пасажерската седалка, но има вариант и да са ти издънили кантара на някоя автомивка с коляно например.

- smyrfcheto
- кандидат ентусиаст
-
А грешката сама ли ще се изчисти ако е буксата. Отдолу кое да гледам. Че има много букси. Има ли вариянт да се спре софтуерно това за колана но да ми работи бега?
Изпратено от моят SM-G925F с помощта на Tapatalk
- smyrfcheto
- кандидат ентусиаст
-
Кой във Варна може да ми направи читава диагностика и да каже от кое е точно проблема за да мога да го отстрана че е много досадно това пищене.
- smyrfcheto
- кандидат ентусиаст
-
Сега проверих с карилто каква е грешката по точно и ми изписва Co-Driver Code: 0093C1 .. Незнам какво означава ама и обърнах внимание че седалката на пасажера е леко пропаднала. Дунапрена все едно е се е смъкнал на пода и като седнеш усещаш твърдост отдолу метала. Да не би да са е разкачил и заради това да дава грешка?? И заслужава ли си да си взема направо нов салон за е90. Моят е само текстил има един кожа с подгрев за доста прилична цена. Да не кажа че е горе долу колкото ремонт на кантара. Моят е с лостчета и подгрев, а тоя е пак така само че кожа.
edit: сега видях че на 100% седалката на пасажера дунапрена се е свлякъл на пода направо не знам как се е изпрошнал от нищото. И си мисля че трябва май нов кантар
То ако е така по добре да си взема от някой от форума салон текстилен само да има подгрев защото моя е с подгрев, може и полу-кожа ама с погрев
edit2: сега опирам до някой във Варна който има апаратурата и софтуера да каже какво е заминало точно да си сметна дали ремонт на седалката или втора ръка салон
edit: сега видях че на 100% седалката на пасажера дунапрена се е свлякъл на пода направо не знам как се е изпрошнал от нищото. И си мисля че трябва май нов кантар

edit2: сега опирам до някой във Варна който има апаратурата и софтуера да каже какво е заминало точно да си сметна дали ремонт на седалката или втора ръка салон
- Satanism
- ентусиаст
-
- Кара: 2015 F31 LCI 320dA
93C1 Seat occupancy detector
- smyrfcheto
- кандидат ентусиаст
-
Т.е кантара е предполагам защото седалката се е изпрошнала и дунапрена е паднал на земята. Във Варна къде да ида на чотава диагностика само да не е варна карс
7 мнения
• Страница 1 от 1