Грешки в автомобила
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
Грешки в автомобила
Здравейте, колеги.
BMW E90 320D, автоматична скоростна кутия.
Наскоро ми се наложи да сменям турбото. Както и да е. Всичко си беше ок до преди седмица, когато при движение ми светна грешка в налягането на гумите.. FlatTyre Monitor, след това грешка в стабилитет контрола DSC Failure. ВСичко е жълто. Отддадох го на някаква грешка в компа. ДО вчера. Вчера след всичките тия грешки, които се появиха отново светна и грешка в скоростната кутия. Transmission fault и колата мина в някакъв сервизен режим като спря да сменя скоростите. Гася, изчаквам малко, паля пускам един чек, всичко е ОК. Минавам километър и всичко отначало. Интересното е, че тези неща за пръв път светват, след като мина с по-голяма скорост през силна неравност на пътя. Веднъж светнат ли обаче каквото и да правя светват отново и отново. Като оставя колата да пренощува след това всичко е ОК до следащата силна неравност на пътя. Може да я карам с дни градско, може да мина 100 може да мина 200 може и 30 км. Мина ли през неравност с висока скорост и се започва отново светенето на грешките . Някакви идеи? Знам, че най добре е диагностика, но предпочитам д асе подготвя психически преди това ... :-D Дали е възможно просто при смяната на турбото някой датчик да не е закачен както трябва. Имам леко омасляване на вакуумпомпата. Дали това би могло да е причина. И да спомена, че ми предстои смяна на предни накладки, т.е. Просто гадая. Факт е, че всичко с еслучва след здраво разтърсване на колата ...
BMW E90 320D, автоматична скоростна кутия.
Наскоро ми се наложи да сменям турбото. Както и да е. Всичко си беше ок до преди седмица, когато при движение ми светна грешка в налягането на гумите.. FlatTyre Monitor, след това грешка в стабилитет контрола DSC Failure. ВСичко е жълто. Отддадох го на някаква грешка в компа. ДО вчера. Вчера след всичките тия грешки, които се появиха отново светна и грешка в скоростната кутия. Transmission fault и колата мина в някакъв сервизен режим като спря да сменя скоростите. Гася, изчаквам малко, паля пускам един чек, всичко е ОК. Минавам километър и всичко отначало. Интересното е, че тези неща за пръв път светват, след като мина с по-голяма скорост през силна неравност на пътя. Веднъж светнат ли обаче каквото и да правя светват отново и отново. Като оставя колата да пренощува след това всичко е ОК до следащата силна неравност на пътя. Може да я карам с дни градско, може да мина 100 може да мина 200 може и 30 км. Мина ли през неравност с висока скорост и се започва отново светенето на грешките . Някакви идеи? Знам, че най добре е диагностика, но предпочитам д асе подготвя психически преди това ... :-D Дали е възможно просто при смяната на турбото някой датчик да не е закачен както трябва. Имам леко омасляване на вакуумпомпата. Дали това би могло да е причина. И да спомена, че ми предстои смяна на предни накладки, т.е. Просто гадая. Факт е, че всичко с еслучва след здраво разтърсване на колата ...
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Re: Грешки в автомобила
Акумулатор - виж дали е затегнат добре или дали не си заминава напълно и давай грешки от диагностика, а не тези от таблото.
Акумулаторът е на 6 месеца, но ще погледна да няма нещо хлабаво. Диагностика не съм минал още. АКо има начин да изкарам кодовете на грешките чрез някакви комбинации от бутони??
Последна промяна pilev на 06 Юни 2016, 14:26, променена общо 1 път
- B.Stoimenov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530dA
- Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори
Taruno написа:Акумулатор - виж дали е затегнат добре или дали не си заминава напълно и давай грешки от диагностика, а не тези от таблото.
+1 за акумулатора

Клемите стегнати. Като спре да вали ще видя и напреженията как са. Това би било най-малкото зло като че ли. Поне е в гаранция :-D
Акумулатор стегнати клеми. 12.45 V в покой, 13.99 V при запален двигател с вкл. светлини климатик радио ои т.н. на тихи обороти.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
13.9 е малко ниско май, под 14.5 е ниско до колкото знам, идеалния волтаж е 14.7 ама може и да не съм прaв
Последна промяна Taruno на 07 Юни 2016, 10:29, променена общо 1 път
- Satanism
- ентусиаст
-
- Кара: 2015 F31 LCI 320dA
Моята зарежда на 13.8-9-14.0, в зависимост от консуматорите.
12.45 иначе е 75-80% зареден акумулатор.
12.45 иначе е 75-80% зареден акумулатор.
- B.Stoimenov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530dA
- Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори
Колега, ако си слагал имобилайзер допълнително, мой познат имаше подобни проблеми заради некадърно му поставяне (бъркаше му тоците нещо). но това си е само хвърляне на боб от моя страна 

Сагата продължава. Комуникационна грешка. Имаше съмнения за нагоряло централно реле, сменено с оригинално, ситуацията не се промени. В момента проверяват за окисляване на връзки от акумулатора към купето ..... Прави ми впечатление, че когато карам на ръчни предавки и ако карам по неравности, колата сама превключва на автоматичен режим. Когато карам на добър път без друсане си върви на ръчни. Иначе продължава да си светва всичко.
- vixx
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320d
Кое е това реле?
Я прочети грешките на диагностика и обърни внимание колко е бил волтажа по време на записването на грешката, че това много звучи като прецакан реле регулатор на алтернатора. Ние докато го хванеме много се чудихме, защото се проявяваше много спорадично и през 99% от времето си зареждаше съвсем нормално. Ако това е причината, би трябвало да е записала много високи стойности на волтажа по време на грешките (В инпата си ги показва за всяка грешка). По спомен, различните системи почват да се рестартират при над 16 волта, а ако отиде нагоре, вече и скоростите почват да откачат. При мен като светнеха всичките лампи ми набиваше една предавка надолу понякога, като накрая, докато отивах към сервиза вече ми светна и червеното зъбно колело за кутията. Напрежението, по време на грешката е било 17+ волта.
Я прочети грешките на диагностика и обърни внимание колко е бил волтажа по време на записването на грешката, че това много звучи като прецакан реле регулатор на алтернатора. Ние докато го хванеме много се чудихме, защото се проявяваше много спорадично и през 99% от времето си зареждаше съвсем нормално. Ако това е причината, би трябвало да е записала много високи стойности на волтажа по време на грешките (В инпата си ги показва за всяка грешка). По спомен, различните системи почват да се рестартират при над 16 волта, а ако отиде нагоре, вече и скоростите почват да откачат. При мен като светнеха всичките лампи ми набиваше една предавка надолу понякога, като накрая, докато отивах към сервиза вече ми светна и червеното зъбно колело за кутията. Напрежението, по време на грешката е било 17+ волта.
Благодаря :-) ако и сега не се оправи ще прибягна до това... Нямам идея грешката каква е. Както е ясно във фирмените сервизи не дават такава информация. Релето както му казват е "синьото реле" :-))) някакво централно било. За сега не бе открито нищо видимо. Прибягнаха до препрограмиране. Като я покарам малко ще стане ясно дали се е оправила.
- Дилян Пенчев
-
E30 Fanatic!
-
- Кара: Е36 328g
- Мечтае да кара: Е30 Cabrio, Е30 с голям мотор, Е30 М3 SportEvo
Оправихте ли колата? Аз имах подобен проблем и вече е отстранен...

Какво се мъчиш да четеш тука, не пише нищо интересно вече

Дилян Пенчев написа:Оправихте ли колата? Аз имах подобен проблем и вече е отстранен...
Да. Оказа се, че препрограмирането оправи проблема :-)
14 мнения
• Страница 1 от 1