Проблем с дистанционното

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: BMW 8

Проблем с дистанционното

Мнение от emoodd » 16 Юли 2016, 13:40

Не заключва дистанционното на Е90.
Добри Е.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Re: Проблем с дистанционното

Мнение от Gqbriel » 16 Юли 2016, 13:44

emoodd написа:Не заключва дистанционното на Е90.

И при мен го има на втория ключ от време на време и като го чукна леко и заработва - сигурно вътре нещо се е прецакало или разместило
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: BMW 8

Мнение от emoodd » 16 Юли 2016, 13:51

Заключва без проблеми, чуках го после го отворих уж нищо му няма ама нищо нестава. Не мога да разбера какъв е проблема му
Добри Е.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на пълна газ
Мечтае да кара: MB SLS AMG

Мнение от DiGital » 16 Юли 2016, 17:43

Имаш 3 бутона и на всеки бутон последователно има резистори 1к ом . Провери за лоша спойка тези резистори + самите копчета за контакт и лоша спойка също.Ако не разбираш отиди на сервиз за телевизори да го направят това.
WOT: wide open throttle, the only tuning condition that newbies seem to be interested in. ;-)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: от време на време
Мечтае да кара: всеки ден

Мнение от pkw08 » 30 Юли 2016, 18:28

emoodd написа:Не заключва дистанционното на Е90.

И моето на единия ключ не работи. Отворих го и смених батерията с нова заредена и пак не иска. Носих го на ключар и каза, че излъчва нормално честотите и, че трябва да работи ... ама не.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 01 Авг 2016, 11:45

Обикновено проблемите при смарт ключовете на е60 е 90 и др. както и на е60 ромба за CAS са:
-Бутони - много често ключа отключва, но не заключва и обратното
-Батерия
- Бубината която излъчва.
- студено спойка (Много често се получава при често изпускане на ключа на земята)
- и др. като загубен ключ от колата и тогава се налага просто ключа да се отключи със специален програматор и да се програмира наново и нещата се оправят, същото се отнася и за ключове с комфортен достъп, когато не работи комфорта.
За да се диагностицира и реши проблема е добре да се тества се честотомер поне до 1000 мг херца понеже европейската честота, на която работят е 868 мг хр., а при повечето ключари честотомерите са до 500.

Потребител
Аватар

Мнение от H.Velqkov » 20 Авг 2016, 13:50

Имах го този проблем , само че при мен и двете дистанционни спряха да работят изведнъж.След дълго ровене в английските форуми се оказа 1 кабел ,който е точно под спойлера(козирката) на 5-та врата.Върви с един сноп кабели.Разгледай хубаво по спомени цвета на кабела е кафяв :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 22 Авг 2016, 15:55

Аз от два дни се боря с един ключ, който пали колата и отваря багажника, но нито отключва, нито заключва. Реших, че има нужда да се покара с него колата да зареди батерията, успях веднъж да я заключа и сега пак отказва. Има ли някъв вариант за обучаване като при Е46 или трябва да се разглобява? Че не ми се реже ей така да погледна...
Never mistake motion for action...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 22 Авг 2016, 23:03

Leon написа:Аз от два дни се боря с един ключ, който пали колата и отваря багажника, но нито отключва, нито заключва. Реших, че има нужда да се покара с него колата да зареди батерията, успях веднъж да я заключа и сега пак отказва. Има ли някъв вариант за обучаване като при Е46 или трябва да се разглобява? Че не ми се реже ей така да погледна...

Най-добре преди да предприемеш каквото и до било да се тества ключа дали излъчва 315 мегахерца в твоя слючай. Ако не излъчва искаш не искаш ще трябва да се среже но ако го правиш като хората няма да си личи въобще.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 22 Авг 2016, 23:16

oci написа:
Leon написа:Аз от два дни се боря с един ключ, който пали колата и отваря багажника, но нито отключва, нито заключва. Реших, че има нужда да се покара с него колата да зареди батерията, успях веднъж да я заключа и сега пак отказва. Има ли някъв вариант за обучаване като при Е46 или трябва да се разглобява? Че не ми се реже ей така да погледна...

Най-добре преди да предприемеш каквото и до било да се тества ключа дали излъчва 315 мегахерца в твоя слючай. Ако не излъчва искаш не искаш ще трябва да се среже но ако го правиш като хората няма да си личи въобще.

Точно така и без да му правя рекламата, оци оправи моя, въобще не личи.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Назад към E90/E91/E92/E93