Проблем със задна лява врата е90

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Совалка

Проблем със задна лява врата е90

Мнение от smyrfcheto » 01 Юли 2016, 17:43

Здравейте, днес стана нещо много странно и то изведнъж. Заключих колата и влязох в един магазин, след това като излязох и репих да отворя колата всички врати се отвориха с изключение на задна лява. Пробвах 5-6 пъти от ключа и не стана. След това влязох вътре и от копчето на таблото пробвах но уви не се отвори. Като дръпнах ръчката на вратата отвътре обаче се отвори и си тръгнах. Като се прибрах в подземния гараж реших да поогледам по обстойно и ми направи впечатление че езика на ключалката го мърдах без напрежение и заключих механизма на ръка НО после неискаше да се отвори по никакъв начин, нито от централното нито от копчето нито от дръжката вътре и така стана че колата е с отворена врата но със заключен механизъм :) Въпроса ми е как мога да отворя механизма за да я закарам на сервиз и дали направо да поръчам ключалка или може да се отремонтира. Благодаря предварително.
Само да спомена че като гледах за ключалки ми направи впечатление че има два модела HTL и BROSE . Коя от двете е по читава или няма значение :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Re: Проблем със задна лява врата е90

Мнение от Gqbriel » 01 Юли 2016, 20:06

smyrfcheto написа:Здравейте, днес стана нещо много странно и то изведнъж. Заключих колата и влязох в един магазин, след това като излязох и репих да отворя колата всички врати се отвориха с изключение на задна лява. Пробвах 5-6 пъти от ключа и не стана. След това влязох вътре и от копчето на таблото пробвах но уви не се отвори. Като дръпнах ръчката на вратата отвътре обаче се отвори и си тръгнах. Като се прибрах в подземния гараж реших да поогледам по обстойно и ми направи впечатление че езика на ключалката го мърдах без напрежение и заключих механизма на ръка НО после неискаше да се отвори по никакъв начин, нито от централното нито от копчето нито от дръжката вътре и така стана че колата е с отворена врата но със заключен механизъм :) Въпроса ми е как мога да отворя механизма за да я закарам на сервиз и дали направо да поръчам ключалка или може да се отремонтира. Благодаря предварително.
Само да спомена че като гледах за ключалки ми направи впечатление че има два модела HTL и BROSE . Коя от двете е по читава или няма значение :)

Аз си взех направо брава нова..просто са си дефектни при Е90 и се случва,отделно имат и дефект самата дръжка да не се връща добре и да зацепва ,като там решението докато не се скапе тотално е елементарно
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от smyrfcheto » 01 Юли 2016, 20:54

А къде мога да намеря нови или само втора употреба, защото навсякъде ми излиза или от о*х или от мегапартса?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 01 Юли 2016, 21:07

smyrfcheto написа:А къде мога да намеря нови или само втора употреба, защото навсякъде ми излиза или от о*х или от мегапартса?

Пусни си една тема,че купуваш във форума най-добре..нова надали искаш :)
Смяната е лесна и сам ще се справиш
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от smyrfcheto » 01 Юли 2016, 21:13

Значи минавам на вариянта от мегапартса. На добра цена са. Ще поръчам понеделник. Мерси за помощта

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xD LCI 2014
Мечтае да кара: само BMW
Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d

Мнение от awful » 03 Юли 2016, 13:32

Gqbriel написа:
smyrfcheto написа:Здравейте, днес стана нещо много странно и то изведнъж. Заключих колата и влязох в един магазин, след това като излязох и репих да отворя колата всички врати се отвориха с изключение на задна лява. Пробвах 5-6 пъти от ключа и не стана. След това влязох вътре и от копчето на таблото пробвах но уви не се отвори. Като дръпнах ръчката на вратата отвътре обаче се отвори и си тръгнах. Като се прибрах в подземния гараж реших да поогледам по обстойно и ми направи впечатление че езика на ключалката го мърдах без напрежение и заключих механизма на ръка НО после неискаше да се отвори по никакъв начин, нито от централното нито от копчето нито от дръжката вътре и така стана че колата е с отворена врата но със заключен механизъм :) Въпроса ми е как мога да отворя механизма за да я закарам на сервиз и дали направо да поръчам ключалка или може да се отремонтира. Благодаря предварително.

Аз си взех направо брава нова..просто са си дефектни при Е90 и се случва,отделно имат и дефект самата дръжка да не се връща добре и да зацепва ,като там решението докато не се скапе тотално е елементарно

Ако си вземе втора употреба и е като старата след време ще се скапе и тя, новата е съвсем различна брава от старата, добре си направил аз също си взех за задната лява нова :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от smyrfcheto » 03 Юли 2016, 13:52

awful написа:
Gqbriel написа:

Ако си вземе втора употреба и е като старата след време ще се скапе и тя, новата е съвсем различна брава от старата, добре си направил аз също си взех за задната лява нова :yes:

Каква марка е новата ти брава и от къде мога да закупя нова. Защото само 2-ра ръка намирам.

Назад към E90/E91/E92/E93