Свирене от перката , която вкарва въздух в купето
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
Свирене от перката , която вкарва въздух в купето
Здравейте,
Преди известно време забелязах странен проблем с колата. Колата е БМВ е90 2006 г.
Когато съм пуснал вентилатора да вкарва въздух в купето (без значение дали на топло или климатик) след като поработи около 15-20 мин. започва да се чува изключително тънък и гаден звук (свирене), който спира да се чува ако спра вентилатора да духа.
От това констатирах, че проблема идва може би от перката, която вкарва въздух в купето, но си нямам и на идея къде се намира и как изглежда въобще. Звукът изглежда като на износен лагер или не смазана триеща се част.
Някой ако може да ми помогне дали е имал същия проблем или знае как се сваля тази прословута перка, за да установя какъв е точно проблема?
Преди известно време забелязах странен проблем с колата. Колата е БМВ е90 2006 г.
Когато съм пуснал вентилатора да вкарва въздух в купето (без значение дали на топло или климатик) след като поработи около 15-20 мин. започва да се чува изключително тънък и гаден звук (свирене), който спира да се чува ако спра вентилатора да духа.
От това констатирах, че проблема идва може би от перката, която вкарва въздух в купето, но си нямам и на идея къде се намира и как изглежда въобще. Звукът изглежда като на износен лагер или не смазана триеща се част.
Някой ако може да ми помогне дали е имал същия проблем или знае как се сваля тази прословута перка, за да установя какъв е точно проблема?
- bmw_machine
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 320dA M47
- Детайли за колата: УНИКАТ!!1
- Satanism
- ентусиаст
-
- Кара: 2015 F31 LCI 320dA
Re: Свирене от перката , която вкарва въздух в купето
Аз използвах алтернативния метод, през дупката на филтър-купе.При мен проблемът се реши така..а разглабянето е в пъти по-малко.
- doktorabg
- младши ентусиаст
-
- Кара: Всичко
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Точно тази тема ми даде импулс и на мен да се справя с гадното свирукане, което ме тормозеше повече от година. Всички майстори правят кисела физиономия като споменеш за вентилатора, но като го знаеш как се прави, не могат много да недоволстват и да те дерат. 

Never mistake motion for action...
Много Ви благодаря за изчерпателната информация 

- rAd000
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320d e90 LCI, 325TI e46
- Мечтае да кара: M140ix, 440ixGC, GT63S AMG, G63 AMG
Satanism написа:Аз използвах алтернативния метод, през дупката на филтър-купе.При мен проблемът се реши така..а разглабянето е в пъти по-малко.
И аз забелязах че като махна филтър-купе се открива хубав изглед към моторчето на парното но чак да го изкарам от там ммм трудно ще да е сякаш.Ти как го тъкмиш от там.Само го смазваш или го вадиш?
- Satanism
- ентусиаст
-
- Кара: 2015 F31 LCI 320dA
пръскам го от там......няма как да го извадиш от там.Напръсках го зимата, още е тихо.....а карам бая
8 мнения
• Страница 1 от 1