Проблем с звука - No acoustic tones

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: F15

Мнение от t83113 » 14 Май 2016, 15:19

Здравейте колеги,

Наскоро станах собственик на Е90 330xd. Колата е пушка, но имам много странен проблем на който не мога да намеря конкретно решение в нета и затова реших да попитам тук. Да кажем, че в два от десет случая след като запаля колата ми дава грешка ( No acoustic tones ) и колата губи всякакъв звук. Парктронк, Навигация, Радио и дори алармиращите сигнали и те изчезват ( колан, отворена врата и тн...). Всички неща си работят просто колата губи всякакъв звук! Свършвам си работата, гася колата след няколко часа тръгвам пак с нея и след като запаля всичко си работи нормално. Радиото си свири, парктроника си "пищи" всичко изглежда наред. Така може да си е ОК цяла седмица докато пак не се появи след някои друг ден. Някой имал ли е подобен проблем и ако да, би ли споделил как го е отстранил и от къде е идвал проблема.

ПС: Забелязах, че нямам звук при заключване на колата. Светлините мигат но звук няма. С комфортен достъп съм, не знам изобщо дали трябва да има звукова сигнализация :D

Благодаря Ви!

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 14 Май 2016, 15:38

Колега, както в 99% от случайте без диагностика едва ли някой може да ти помогне. Трябва да се види грешките, които колата е записала. Виж как е и акумулатора.

П.с: За БГ е препоръчително комфортния достъп да се изключи, и аз го имам и го ползвах преди, но е голяма спънка за сигурността, а този модел за съжаление е често набелязван от джамбазите...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Потребител
Аватар

Re: Проблем с звука - No acoustic tones

Мнение от t83113 » 14 Май 2016, 16:00

Напълно съм съгласен. Трябва да се закара на диагностиката, но проблема идва от това, че не знам кога ще се появи тази грешка. Сега я има, след 2 часа я няма и трябва да издебна момент когато тръгна на някъде и нямам спешна работа за да отида и да я закачат и да я погледнат.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 14 Май 2016, 20:46

Мисля, че дори да изчезне проблемът, грешката си седи в паметта и можеш да я видиш точно кога е настъпила, не е нужно нещо да не работи и чак тогава да проверяваш

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко

Мнение от doktorabg » 15 Май 2016, 9:33

В повечето случаи или Mulf модула или Навигацията правят този проблем.
На сестра ми колата го има същия проблем след слагане на Профи навигация ,не записва никакви грешки и сега чакаме кое ще опука първо.
За звуков сигнал при откл./закл. трябва да имаш фабрична аларма и се кодира.

Потребител
Аватар

Мнение от t83113 » 15 Май 2016, 15:44

doktorabg написа:В повечето случаи или Mulf модула или Навигацията правят този проблем.
На сестра ми колата го има същия проблем след слагане на Профи навигация ,не записва никакви грешки и сега чакаме кое ще опука първо.

Благодаря много, не знам каква навигация имам аз така или иначе не я използвам защото мисля че за нищо не става :). Кофти, че не записва никакви грешки.....
Имам фабрична аларма, колегите от София могат ли да препоръчат сервиз където могат да ми я кодират да свирва при откл./закл?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 15 Май 2016, 18:29

Доста колеги тук във форума могат да ти го направят, аз те съветвам тези пари да ги дадеш за един кабел и дори с Карли да си го кодираш иначе всеки път за всяко нещо да кихаш няква сума пари и да си губиш времето не е оферта

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от doktorabg » 15 Май 2016, 18:53

t83113 написа:
doktorabg написа:В повечето случаи или Mulf модула или Навигацията правят този проблем.

Благодаря много, не знам каква навигация имам аз така или иначе не я използвам защото мисля че за нищо не става

Навигацията работи перфектно!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от doktorabg » 15 Май 2016, 19:00

dextuar написа:Доста колеги тук във форума могат да ти го направят, аз те съветвам тези пари да ги дадеш за един кабел и дори с Карли да си го кодираш иначе всеки път за всяко нещо да кихаш няква сума пари и да си губиш времето не е оферта

Стига с тез аматьорски програми, това че ви мързи до научите NCS Expert или E-SYS е друг въпрос, не мисля че ходенето при професионалисти е загуба на време и пари.
Заради това много хора плачат защото не искат да губят време и пари.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 15 Май 2016, 20:15

Колега, аз лично кодирам и с експерта и с иста п, така че да ме мързи е силно казано, но има неща, който мога да пусна през карли от телефона още преди да ти е стартирал Windows-а, така че не разбирам защо толкова го подценяваш! ;)

П.с: С толкова много "специалисти", по-добре сам... Има малко хора, на които бих се доверил да ми цъкат по колата

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от doktorabg » 15 Май 2016, 20:36

dextuar написа:Колега, аз лично кодирам и с експерта и с иста п, така че да ме мързи е силно казано, но има неща, който мога да пусна през карли от телефона още преди да ти е стартирал Windows-а, така че не разбирам защо толкова го подценяваш! ;)

П.с: С толкова много "специалисти", по-добре сам... Има малко хора, на които бих се доверил да ми цъкат по колата

Не си спирам РС така че няма да ме изненадаш :D
Знам я програмката още като излезе - BMWhat, определено е по-бърза но с ограничени кодировки.
А многото " специалисти" са точно поради нея , YouTube и Google. :bowdown:

Потребител
Аватар

Мнение от t83113 » 16 Май 2016, 18:02

Благодаря за отговорите. Не си видял, че има раздел "Car аудио и видео" знаете ли как мога да преместя там темата за да я видят повече колеги които се интересуват от тази тема. Изчетох доста чужди форуми по въпроса, но не успях да намеря решение на проблема.

ШОП
Аватар
Кара: e87lci

Мнение от BMDrago » 17 Май 2016, 10:06

Не смятам, че темата е за Аудио видео
Изображение

Назад към E90/E91/E92/E93