Лампи по таблото

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Лампи по таблото

Мнение от El Diablo » 06 Мар 2016, 23:17

Както си карам и светнаха тези лампи. Ако на някои колега му се е случвало да бъде така полезен да каже, какво иска тая кошара?:)
Светнаха, карам си, изгаснаха, след 20 км пак светнаха, после пак изгаснаха, и сега не светят.. ако въобще е свързано, стана 10км точно след смяна на джантите но не виждам смисъл..

Мисля че предните накладки са за смяна, но какво общо има удивителният в жълт цвят, които мисля че трябва да е за накладки, с блокажа ? Не виждам смисъл да са свързани тези лампи... ?

Това са лампите..

Изображение

Изображение

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Re: Лампи по таблото

Мнение от oci » 06 Мар 2016, 23:31

Провери дали зарежда алтернатора

Ацалов
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Лодка в морето

Мнение от Atsalov » 06 Мар 2016, 23:38

...или презарежда, доста чест проблем е реле-регулатора.

viewtopic.php?f=112&t=402268&p=4141236&hilit=%D0%97%D0%B0%D1%80%D0%B5%D0%B6%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%B5#p4141236

viewtopic.php?f=112&t=402904&p=4150094&hilit=Зареждане#p4150094

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от El Diablo » 07 Мар 2016, 21:35

Много Ви Благодаря колеги:)
Акумулатора не е регистриран 100%.
Изминал съм вече 1200 км от както съм го сменил, явно трябва да се регистрира! Алтернатора е от Е70 3д, 170А /макар оригиналния за 2д да е 150А/ но това съм го правил и на друга такава /2д 163кс/, и не е имало проблем много много километри.
Явно трябва да регистрирам акумулатора, колкото и да не ми се вярва :shock:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 08 Мар 2016, 15:49

Вероятно половината теми в този подфорум се пускат, защото никой не вярва, че електрониката е много чувствителна на ток, а ел.системата на Е90 е доста усложнена. Представям си какво е в следващите модели :mhihi:
Never mistake motion for action...

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xD LCI 2014
Мечтае да кара: само BMW
Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d

Мнение от awful » 10 Мар 2016, 20:36

Leon написа:Вероятно половината теми в този подфорум се пускат, защото никой не вярва, че електрониката е много чувствителна на ток, а ел.системата на Е90 е доста усложнена. Представям си какво е в следващите модели :mhihi:

Така е, за пример братовчеда си купи е61 2006 след няколко месеца не пали заради акумулатора, купува си нов и му викам слагаш го и аз ще го регистрирам а тои ми отговаря добре ама мога ли да карам така утре и като се върна да го направиш викам може иначе ако караш така ще съсипе акумулатора, а тои ми вика ее чак па толкова е като щеш вярваи, на другия ден гледам стария акумулатора Варта 110ач произведен 2013 демек няма и 3 години викамм странно, закачам е и какво да видя ами тя си кодирана за акумулатор 90 ампера, демек предишния собственик е сменил акумулатора но не знае че се регистрира и колата не го е зареждала защото стария е бил 90 ампера.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 11 Мар 2016, 10:24

аз пък ще ти дам за пример моята кола, за която важи поговорката "Обущара ходи бос" :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Акумулатора го смених като купих колата варта сивата серия 60 ампер часа, а колата още си е в CAS-a с настройката за оригналния, който е 46 ампер часа.
Три години без проблем без регистриране на новия и без триене на хистограми и т.н.
Иначе да щом го има като опция хубаво е да се регистрира.
Имам тестер за акумулатори с който мога да проверя колко е зареден и е с товарна вилка на БОШ, тествал съм го акулатора си е ок.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от El Diablo » 17 Мар 2016, 7:42

С моят проблем какво се случи, откачих акумулатора, и пак смених джантите. Дясна задна гума като я махнах, съм откъснал датчика за накладките. Не че нямам друг датчик, но за по-бързо вързах двете жички накъсо и така. Сложих акумулатора, запалих колата и светеше на таблото само иконката за блокажа /снимката по-долу/

Изображение

След като тръгнах няколко метра, пак светна и жълтата лампа с удивителен. Възможно ли е това, което мери дали са меки гумите /рънфлат индикатора/ нещо да се е преебал и оттам нещо да се случва...? Интересното е, че ми дава да се ресетне от таблото, но не иска да се ресетне нещо си.. днеска ще го снимам да видите. Дава за ресет, изкарва малко празно квадратче, но не иска да се ресетне.

ентусиаст
Аватар

Мнение от awful » 17 Мар 2016, 23:01

El Diablo написа:С моят проблем какво се случи, откачих акумулатора, и пак смених джантите. Дясна задна гума като я махнах, съм откъснал датчика за накладките. Не че нямам друг датчик, но за по-бързо вързах двете жички накъсо и така. Сложих акумулатора, запалих колата и светеше на таблото само иконката за блокажа /снимката по-долу/

Изображение

След като тръгнах няколко метра, пак светна и жълтата лампа с удивителен. Възможно ли е това, което мери дали са меки гумите /рънфлат индикатора/ нещо да се е преебал и оттам нещо да се случва...? Интересното е, че ми дава да се ресетне от таблото, но не иска да се ресетне нещо си.. днеска ще го снимам да видите. Дава за ресет, изкарва малко празно квадратче, но не иска да се ресетне.

Кажи със какъв размер гуми си.
И да не си скъсал кабела на АБС сензора понеже този индикатро там не е за датчика за накладките а е за блокажа, вземи е закачи за комп. и виж каква грешка дава.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от El Diablo » 20 Мар 2016, 8:44

awful написа:
El Diablo написа:С моят проблем какво се случи, откачих акумулатора, и пак смених джантите. Дясна задна гума като я махнах, съм откъснал датчика за накладките. Не че нямам друг датчик, но за по-бързо вързах двете жички накъсо и така. Сложих акумулатора, запалих колата и светеше на таблото само иконката за блокажа /снимката по-долу/

Изображение

Кажи със какъв размер гуми си.
И да не си скъсал кабела на АБС сензора понеже този индикатро там не е за датчика за накладките а е за блокажа, вземи е закачи за комп. и виж каква грешка дава.

Датчика за накладките беше, т.к влизаше в тях. След изминати около 500км, не наведнъж, не са светили лампите интересно. Видях в багажника и на минусовата клема нямам ИБС сензор, демек акумулатора не трябва да се регистрира така ли е ?

ентусиаст
Аватар

Мнение от awful » 20 Мар 2016, 22:14

Може да е правил проблем и да са го махнали или маи си е фабрично без, досега аз без сензор не съм виждал :dunno: Датчика вземи го смени и му почисти буксата където влиза новия.
Изображение

Назад към E90/E91/E92/E93