Рейката спря да тропа
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- Superexstatic
- младши ентусиаст
-
Рейката спря да тропа
Така като го погледнеш заглавието и отвътре ти идва да питаш "еми кво искаш тогава бе пич"
Еми да ама не. Щото тя спря да тропа без нищо да съм ремонтирал. Ходих в сряда да я погледнат, пича установи че е в начален стадий, записахме час за идния вторник да я приемат да я рециклират - каза че ше стане без проблем. Същия ден смених маслото от 5/30 на 5/40 щото му беше дошло времето. Тва не би трябвало да има значение де.
Вчера направихме един 500 км София - Шипка- Стара загора - София и за мое най-голямо учудване усетих по едно време че тропането го няма. Специално минах през всяка една дупка в квартала, не ми се вярваше че си е отишло от самосебеси ама тропане - йок, нито веднъж, супер стегнато си вози като чисто нова.
Същото това нещо /спирането да тропа/ се случи първите няколко дена като смених хидравличната помпа, щото се счупи. Ама там ми го обясниха нали че при някои коли така се случвало. Ама сега нищо не съм пипал. Какво може да е станало? Чудя се дали да се радвам или да продължавам да търся под вола теле...
Ще се радвам да ме насочите
Еми да ама не. Щото тя спря да тропа без нищо да съм ремонтирал. Ходих в сряда да я погледнат, пича установи че е в начален стадий, записахме час за идния вторник да я приемат да я рециклират - каза че ше стане без проблем. Същия ден смених маслото от 5/30 на 5/40 щото му беше дошло времето. Тва не би трябвало да има значение де.
Вчера направихме един 500 км София - Шипка- Стара загора - София и за мое най-голямо учудване усетих по едно време че тропането го няма. Специално минах през всяка една дупка в квартала, не ми се вярваше че си е отишло от самосебеси ама тропане - йок, нито веднъж, супер стегнато си вози като чисто нова.
Същото това нещо /спирането да тропа/ се случи първите няколко дена като смених хидравличната помпа, щото се счупи. Ама там ми го обясниха нали че при някои коли така се случвало. Ама сега нищо не съм пипал. Какво може да е станало? Чудя се дали да се радвам или да продължавам да търся под вола теле...
Ще се радвам да ме насочите

- Bexim
- старши ентусиаст
-
- Кара: G20, F82
Re: Рейката спря да тропа
Карай и "не търси под вола теле". Това нещо няма как да се строши изведнъж и да засраши живота ти. По-добре си я покарай така, оригинална, че след рециклаж доста хора реват.
Аз поне така бих направил.
ПП В кръга на шегата и аз съм имал регенериращи БМВ-та

Аз поне така бих направил.
ПП В кръга на шегата и аз съм имал регенериращи БМВ-та

FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
И моя съвет е там да се пипа колкото се може по-малко. Още повече, че при теб реално не е и нужно. Всяка рейка на тия години има някакъв луфт, но щом не тропа и не тече по-добре да седи така.
- vanka7a
- ентусиаст
-
- Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
- Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...
И мойта има малко луфт като въртя волана наляво и надясно. Тези рейки са доста по- трудни за рециклиране от колкото на Е36 (примерно) и шанса да имаш по- големи проблеми след рециклиране е голям. Не бих рискувал, още повече, че е active steering. Знам че има един болт, който е в долната част на рейката, не знам ако го натегна леко дали чукането няма да спре, но пък да се развали още повече 

- bai_ILIA
- ентусиаст
-
- Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
- Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба
тези, които не са актив стиийринг се рециклират елементарно за 90-100лв...
"Чемодан, вокзал, Москва"
- vanka7a
- ентусиаст
-
- Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
- Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...
А за нас с активната? По- добре да не пипаме? 

- bai_ILIA
- ентусиаст
-
- Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
- Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба
vanka7a написа:А за нас с активната? По- добре да не пипаме?
аз нямам активна

"Чемодан, вокзал, Москва"
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
bai_ILIA написа:vanka7a написа:А за нас с активната? По- добре да не пипаме?
аз нямам активнаако зависеше от мен щях да имам, но такава ми се падна...не съм запознат в детайли с устройството на Актив Стийринга, но може и да не е проблем да се рециклира...не бих пипал ако не тропа отчетливо. моята рейка много леко потропва на навит волан през разни неравности, но мисля да я покарам, понеже много рядко го прави и е в начален стадий...
Активната някои неща май се правят,но други е по-добре да не се развалят

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- batzlati
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10 530d
- Мечтае да кара: карах почти всичко
vanka7a написа:А за нас с активната? По- добре да не пипаме?
Не са чак толкова сташни нещата

Просто "рециклатора"

9 мнения
• Страница 1 от 1