Въпрос за круиз контрол!
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Black-Power
- младши ентусиаст
-
Re: Въпрос за круиз контрол!
Лостчето задължително ли е? Ако се смени само с волан, на който има копчета за темпомат?
Stop me, if you can 

- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
За Е90 няма такъв волан, при нас темпомата е на лост и задължително се сменя с лентовия кабел
- hus0
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91'07 325d
- Мечтае да кара: М3
Сложно ли е да се мине на активен круиз контрол? Какво ми трябва освен радара за бронята и тоя радар може ли да се сложи на мтех броня
- awful
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xD LCI 2014
- Мечтае да кара: само BMW
- Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d
hus0 написа:Сложно ли е да се мине на активен круиз контрол? Какво ми трябва освен радара за бронята и тоя радар може ли да се сложи на мтех броня
Не би трябвало да имаш проблем със монтирането а да имаш проблем със настроиката на радара, до колкото знам аз трудно се адаптирал.
- rAd000
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320d e90 LCI, 325TI e46
- Мечтае да кара: M140ix, 440ixGC, GT63S AMG, G63 AMG
Да допълня информацията на колегата.Тъй като често по ауто бана си го ползвам "темпомата" само напред назад все едно играеш игричка.Когато сте с включен "Круиз контрол(темпомат)" при натискане на копчето което е на лоста навътре запаметява скоростта на която е настроен.При следващото излизане от "КК" не е нужно да бутате лоста напред за да достигнете желата скорост а просто копчето изпълнява функцията да възстанови последната скорост(запаметена) и да продължи по нея.Също така при включване на темпомата се изписва скоростта на която е включен( за около 3 секунди) на таблото където се намира часовника.След това си седи една малка стрелкичка.
- Black-Power
- младши ентусиаст
-
hus0 написа:Сложно ли е да се мине на активен круиз контрол? Какво ми трябва освен радара за бронята и тоя радар може ли да се сложи на мтех броня
Нали знаеш, че има и друг тип круиз контрол, освен този с радар?
Колкото до лостчето...кола преди фейса, трябва да търси, лостче от преди фейса или става и с такива от фейс ?
Ръчка-автомат, дизел-бензин, имат ли значение?
Stop me, if you can 

- Taruno
- старши ентусиаст
-
Има друга тема с отговори на всичките ти въпроси супер подробни
- katronski_br
- ентусиаст
-
- Кара: с кеф...
- Мечтае да кара: МИГ29
- Детайли за колата: Е90 бензин 129 к.с. 2007.
rAd000 написа:Да допълня информацията на колегата.Тъй като често по ауто бана си го ползвам "темпомата" само напред назад все едно играеш игричка.Когато сте с включен "Круиз контрол(темпомат)" при натискане на копчето което е на лоста навътре запаметява скоростта на която е настроен.При следващото излизане от "КК" не е нужно да бутате лоста напред за да достигнете желата скорост а просто копчето изпълнява функцията да възстанови последната скорост(запаметена) и да продължи по нея.Също така при включване на темпомата се изписва скоростта на която е включен( за около 3 секунди) на таблото където се намира часовника.След това си седи една малка стрелкичка.
Не при всички изписва скоростта и остава стрелкичка.
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''
- Taruno
- старши ентусиаст
-
Изписването на скоростта се кодира в комби инструмента като може да се избере 3,5,10 секунди
- awful
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xD LCI 2014
- Мечтае да кара: само BMW
- Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d
Taruno написа:Изписването на скоростта се кодира в комби инструмента като може да се избере 3,5,10 секунди
Даа ама стрелката която остава е маи само при 3 литровите или при феисовете а преди тях 2 литровите не остава индикация.
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
awful написа:Taruno написа:Изписването на скоростта се кодира в комби инструмента като може да се избере 3,5,10 секунди
Даа ама стрелката която остава е маи само при 3 литровите или при феисовете а преди тях 2 литровите не остава индикация.
На моята изкача стрелката. Явно таблото е по-различно, защото имам и температура на маслото вместо разходомер.
- hus0
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91'07 325d
- Мечтае да кара: М3
Soni написа:hus0 написа:Сложно ли е да се мине на активен круиз контрол? Какво ми трябва освен радара за бронята и тоя радар може ли да се сложи на мтех броня
Нали знаеш, че има и друг тип круиз контрол, освен този с радар?
Колкото до лостчето...кола преди фейса, трябва да търси, лостче от преди фейса или става и с такива от фейс ?
Ръчка-автомат, дизел-бензин, имат ли значение?
Какъв е тоя друг тип круиз контрол не съм чувал.
- Black-Power
- младши ентусиаст
-
Такъв, за какъвто не е нужен радара. И колегата по-горе е казал, че адаптирването е голям зор. А при дилъра те чакат с голямата брадва за цената.
Stop me, if you can 

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Soni написа:Такъв, за какъвто не е нужен радара. И колегата по-горе е казал, че адаптирването е голям зор. А при дилъра те чакат с голямата брадва за цената.
По спомен на една кола при дилърите в Пловдив въпросната адаптация на ACC на стенда с огледалата миналата година беше около 120 лв и тогава като говорих с тях само те имаха такъв стенд за калибриране на активния автопилот.
Иначе аз съм свалял няколко такива сензора и после съм ги връщал без да са искали калибриране, ама не съм им и въртял настройката или поне си ги бележа преди да ги разглобя за да не се налага калибриране след това.
Ако обаче се сложи от една кола на друга може би ще иска калибрация за да е точен с настройката на дистанцията.
- Black-Power
- младши ентусиаст
-
Във Варна е 250лв. Инфо от миналата седмица. А и самия радар не е никак евтин. А ако наистина е решил да слага, говорете и се разберете
Stop me, if you can 

30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2