Въпрос за загуба на масло
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
Въпрос за загуба на масло
Здравейте, имам БМВ 320D, 2008, 165 kc. Началото на септември смених маслото, декември ми поиска да долея 1л, и преди седмица пак. Карах 1000км (700 от тях извън градско) последната седмица след последното доливане- нивото не е мръднало. Нямам черен пушек- следих я цяла седмица. В чужбина съм и за това реших да питам първо тук:-)) и съм жена :-))
- POL_Starshi
- Матрицата на SuPeR_FLY
-
- Кара: E30-327,E36-330i,Е53-4.4i,E70-4.8i
- Мечтае да кара: и да е жив и здрав!
Re: Въпрос за загуба на масло
Здравей, а сив пушек има ли?
<Правила за поведение във форума на "BMW Club Bulgaria"!>
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!
Казаха ми, че ако е бял пушека възможно да е заминала гарнитура и при това условия водата на двигателя ще е мазна и по -тъмна, но аз съм си с антифриз и не знам как да го проверя- знам че има специален тест за това, но вече ще е в Бг...
- POL_Starshi
- Матрицата на SuPeR_FLY
-
- Кара: E30-327,E36-330i,Е53-4.4i,E70-4.8i
- Мечтае да кара: и да е жив и здрав!
Диагностика закачана ли е? Дизела според мен може пуши с бял, черен и синкав дим или смесено от трите. Белият говори за неизгоряла нафта, тоест или много богата смес или цилиндри, които по ред причини не запалват горивото. Черният е от голямо предварение или липса на въздух-запушен филтър. Синия е от масло-сегменти и прочие! Когато има черен дим в началото, а после изчиства, това е от дюзите. Не зле и да се провери и турбината! Най-добре я закарай в читав сервиз и да я прегледат обстойно!
<Правила за поведение във форума на "BMW Club Bulgaria"!>
Благодаря ви, след 2 седмици ще съм си в Бг и ще го направя:-)) знам, че няма как тук някой да ми каже какъв е проблема по моето инфо, но имам приятели, които ми казаха директно да съм е продавала :-)))
- vanka7a
- ентусиаст
-
- Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
- Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...
Възможно е да има и теч на масло от: гарнитури, семеринги, турбина. Гледана ли е колата на подемник? Този разход на масло е голям и не вярвам да го яде двигателя, щом не пуши синьо. Трябва си сервиз и диагностика.
Не е гледана и понеже цялата е в кори, мислех да направя тук (в Румъния). Нямам им вяра, за нещо по сериозно, но предполагам ако е теч ще могат да го открият...
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Maglena31 написа:Здравейте, имам БМВ 320D, 2008, 165 kc. Началото на септември смених маслото, декември ми поиска да долея 1л, и преди седмица пак. Карах 1000км (700 от тях извън градско) последната седмица след последното доливане- нивото не е мръднало. Нямам черен пушек- следих я цяла седмица. В чужбина съм и за това реших да питам първо тук:-)) и съм жена :-))
2008ма 165 кс няма ? Но освен ако колата не е на едно 500-600к км е слабо вероятно да е гарнитура семеринги, по-скоро е турбината и ако гори толкова е страшно важно да се погледне, за да не ви остави на пътя.
- Black-Power
- младши ентусиаст
-
Много се разписахте тука нещо
Кажи от къде ще влизаш в БГ, да те насочим към някой попътен сервиз.

Кажи от къде ще влизаш в БГ, да те насочим към някой попътен сервиз.
Stop me, if you can 

Във Варна ще съм :-)) това ми е и най-близкия голям град..
177 коня, извинявам се ...
177 коня, извинявам се ...
- vanka7a
- ентусиаст
-
Taruno написа:Maglena31 написа:Здравейте, имам БМВ 320D, 2008, 165 kc. Началото на септември смених маслото, декември ми поиска да долея 1л, и преди седмица пак. Карах 1000км (700 от тях извън градско) последната седмица след последното доливане- нивото не е мръднало. Нямам черен пушек- следих я цяла седмица. В чужбина съм и за това реших да питам първо тук:-)) и съм жена :-))
2008ма 165 кс няма ? Но освен ако колата не е на едно 500-600к км е слабо вероятно да е гарнитура семеринги, по-скоро е турбината и ако гори толкова е страшно важно да се погледне, за да не ви остави на пътя.
При дизела не знам как е, но при N52, N54 ги гори гарнитурите като горещ нож - масло

- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Дизела няма такива драми
За бензина ясно, при дизела за загуба на масло обикновено - турбо, уплътнения на колектори, ваккум помпа и чак тогава другите по-сериозни неща.

- vanka7a
- ентусиаст
-
Добре Ви е на Вас с 90 градуса работна темп. на водата
И все пак, семеринг също има вероятност да изпусне. Не знам БМВ, което да не страда от това.

14 мнения
• Страница 1 от 1