Загуба на антифриз
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- smyrfcheto
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Совалка
Загуба на антифриз
Имам BMW e90 2006г. 320i 150к.с двигателя е N46B20B . Вчера като запалих колата и 2-3 мин. след това като тръгнах да карам и ми светна на iDrive че cooler fluid e намаляла. Спрях и видях че казанчето ми е празно. Налях точно 1л. за да достигне нормата. Този проблем го имах преди 3-4 месеца пак така ми светна пак беше празно казанчето и пак долях 1л. Тогава теча се оказа от единия изход на изпарителя ми не била затегната скобата и ми губеше по съвсем малко. Тогава с майстора пренатегнахме всички скоби на газовото и проблемното място спря да тече до вчера. Вчера пак отидох при моя майстор и му казах това. Той погледна и вика не виждам теч на пръв поглед защото съм ти сложил червен антифриз и ако има някъде теч то мястото ще е оцветено в червено. Трябвало да се гледа отдолу на стенд. Четох за някакви тройници който изпускали, не знам този двигател дали ги има, на мен по големия въпрос е може ли гарнитурата на главата да е заминала и да губя по толкова малко антифриз. За 3-4 месеца да замине 1л. Или от някъде другаде може да има теч. Ще съм благодарен ако подскажете къде да гледаме с майстора, защото колата ми трябва да си върша работата и се стремя проблема да е решен за 1 ден, освен ако не се окаже гарнитура на главата.
- POL_Starshi
- Матрицата на SuPeR_FLY
-
- Кара: E30-327,E36-330i,Е53-4.4i,E70-4.8i
- Мечтае да кара: и да е жив и здрав!
Re: Загуба на антифриз
Гарнитура да замине при БМВ е нетипично, обикновено е глава, но при теб предполагам, че таи от някъде! Колата пуши ли бяло, маслото гледал ли си го дали е добре? Огледайте навсякъде и тогава решавайте!
<Правила за поведение във форума на "BMW Club Bulgaria"!>
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!
- smyrfcheto
- кандидат ентусиаст
-
Ами бял пушек има но защото съм на газ и от конденза се получава. Аз за гарнитурата на главата си мисля но така на пръв поглед няма нищо никъде мокро. Днес я гледах за локвичка но уви няма. И под капака гледах но същия резултат. А ако е заминала главата каква е процедурата.
Sent from my SM-G925F using Tapatalk
- smyrfcheto
- кандидат ентусиаст
-
Маслото няма как да го видя тъй като нямам щека а съм с ел датчик и само на idrive виждам нивото му. За 8500км е заминало към 600 мл. Но то е нормално.
- POL_Starshi
- Матрицата на SuPeR_FLY
-
- Кара: E30-327,E36-330i,Е53-4.4i,E70-4.8i
- Мечтае да кара: и да е жив и здрав!
Имам случаи с таене от О пръстени и малка дупчица на разширителния съд и почти не прокапваше, а губеше антифриз! Голяма играчка беше докато го открием, но го сторихме и сега всичко е наред!
<Правила за поведение във форума на "BMW Club Bulgaria"!>
- smyrfcheto
- кандидат ентусиаст
-
Значи голямо търсене ще падне докато открием проблема. Дупката е малка защото за много време заминава 1л антифриз. Не е за седмица две. Кофти
- overclock
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 316 96', Е46 316 03'
Колега, на провери пластмасовата капачка на гърба на двигателя. Проблема го има още от N42B20. На линка долу можеш да видиш за какво става въпрос и как се отстранява проблема:
http://upgr8s.blogspot.bg/2012_03_01_archive.html
Може да си поръчаш само гуменото уплътнение, а може и заедно с пластмасовата капачка. Малко е труден достъпа, но не е нищо сложно.
http://upgr8s.blogspot.bg/2012_03_01_archive.html
Може да си поръчаш само гуменото уплътнение, а може и заедно с пластмасовата капачка. Малко е труден достъпа, но не е нищо сложно.
Да влагаш чувства не е като да чувстваш влага!
- katronski_br
- ентусиаст
-
- Кара: с кеф...
- Мечтае да кара: МИГ29
- Детайли за колата: Е90 бензин 129 к.с. 2007.
И на мен ми губеше по толкова антифриз, оказа се от тази джаджа на снимката, казаха ми че често изпуска гарнитурката, антифриза се стича по блока на колата само докато двигателят работи и съответно го изпарява и за това не се вижда теч. Ако не ти тече от там поне да го отхвърлиш като вариант. Надявам се че съм бил полезен.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''
- smyrfcheto
- кандидат ентусиаст
-
Мерси ще погледнем и там другата седмица като я карам на сервиза.
- smyrfcheto
- кандидат ентусиаст
-
Проблема е решен. Теча е бил от долната пропка на изпарителя на газовото. Много фин теч и едвам го хванахме добре че стискахме маркуч по маркуч че да просълзи
- katronski_br
- ентусиаст
-
- Кара: с кеф...
- Мечтае да кара: МИГ29
- Детайли за колата: Е90 бензин 129 к.с. 2007.
Браво, радвам се че сте го отстранили и всичко е на ред. Радвам се че писа и ни уведоми, защото това ще е полезно на някой който срещне такъв проблем.
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''
11 мнения
• Страница 1 от 1