Странен звук от към двигателя.

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Странен звук от към двигателя.

Мнение от 2707E91 » 09 Окт 2015, 14:02

Здравейте,преди няколко дни затапих егр-а (като разкарах катализатора) и май от тогава чувам този звук, не го прави на всяко изгасяне,примерно паля и гася ,за да го чуя ,но го няма.
Възможно е и да е постоянен и мотора да го заглушава,но надали.
Само да вметна ,че под затапих имам предвид навил съм винтче в маркуча ,а там където влиза в егр-а съм навил едно здраво алуминиево тиксо,нито чека свети,нито на диагностика излиза грешка някаква.
Ето и самия звук :
https://youtu.be/QHWX4cIZgfA

младши ентусиаст
Аватар

Re: Странен звук от към двигателя.

Мнение от 2707E91 » 19 Окт 2015, 7:36

От няколко дни карах пак със закачен егр и звука го нямаше,което значи ,че идва от разкачия вакумен маркуч,обаче кое точно го издава нямам идея,при условие ,че маркуча е затапен и на практика няма разлика дали е забит в егр-а :dunno:
Пробвах да смукна през маркуча и да вида променя ли се нещо,но не няма движение,чувам само едно чукане леко.
Свалих тръбата от охладителя до егр-а и да видя какво е положението.
Какво видях там...никой няма да познае :mhihi: - имаше водичка :mhihi:
Изображение
Не беше антифриз,защото си помислих да не е пукнат охладителя,проверих и количеството антифриз - на макса си е.
Пробвах да го натисна със сила не помръдва.
Когато махах пеперудите нямах никакъв нагар по тях също и вътре в егр-а и колектора.Така си е бил от както имам колата,защото грешката за проблем с дебитомера си я имам от тогава - дава по-високи стойности от исканите,заради това ,че не отваря егр-а.
Факт е ,че понякога колата върви като луда,а друг път не се изстрелва и искам да го затапя някак.
При тоя модел не мога да сложа фланец и да го затегна както при по - стария модел и се чуда как... факт е ,че ще играе електрожена и една пластина и до там.
Ако имате идеи споделете.
Изображение

Щом откачих управлението на егр-а от буксата :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xD LCI 2014
Мечтае да кара: само BMW
Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d

Мнение от awful » 19 Окт 2015, 13:18

Жадна е била и е пила вода, :mhihi: тази течност там трябва да е от течноста за охлаждане, във един друг форум виждах същата работа, сигурно е спукан и от там прпуска, а това ручене на мен ми се струва като че ли нещо дрънчи и ако е свързан със маркуча за вакум то тогава е вакумната помпа, може да е износена пластината и като спре да трака така.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от 2707E91 » 19 Окт 2015, 14:43

Тея дни като затапя егр-а с някаква пластина ,ще вида дали пак има.
Ама и аз се усъмних за антифриз и топнах пръста и го опитах,направо си се черпих една студена водичка,иначе и аз съм чел за пробити охладители и яки бели пушилки отзад,хората сменят гарнитури,отварят двигатели,а то тая бъзикалка пукната...
Светих ,бърках в тоя охладител-сух е,и реших яко газ и така ,каквото има да се счупи ще се счупи

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xD LCI 2014
Мечтае да кара: само BMW
Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d

Мнение от awful » 19 Окт 2015, 20:54

Вакумната помпа се разглабя за 10 мин провери махни пластината за проба и ако не дрънчи ясно е :) не се отказваи толкова бърже, аз ако съм ще го търся цяла година :mhihi: пробваи някои да е гаси и си сложи ръката някъде и ще усетиш от къде идват вибраци и така може да го хванеш кое е, няма начин такъв звук да не създава вибраци, аз залагам на вакум помпата
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от 2707E91 » 19 Окт 2015, 21:23

Тъпото е ,че нямам с кой да чопля и да помогне,още по-тъпото е ,че не е всеки път. :paranoid:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от koksimir » 15 Фев 2016, 14:37

Реших да преместя мнението си в по-подходяща тема :)
Последна промяна koksimir на 15 Фев 2016, 22:01, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Black-Power » 15 Фев 2016, 14:56

Колега, ти намери ли проблема с водата?
Stop me, if you can ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E91 320d 177hp

Мнение от The_One1 » 15 Фев 2016, 20:24

Факт е ,че понякога колата върви като луда,а друг път не се изстрелва и искам да го затапя някак.
Щом откачих управлението на егр-а от буксата :mhihi:
Изображение[/quote]
Колега и при мене има високи стойности на дебитомера..и при мене го има това с вървенето понякога не иска да се изстрелва :dunno: от какво е ,че и ми притриса при първото палене на +20градуса..

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от 2707E91 » 15 Фев 2016, 21:52

Това с по-мудното наемане на колата понякога, се реши с профилактика на турбопътищата и затапяне на егр-а.
Високите стойности изчезнаха след като ресетнах дебитомера за да се обучи на ново,е обучи се и грешка за дебитомер вече нямам,но имам за преебан егр грешка и скоро ще се ходи за ремап и премахване софтуерно на егр-а.

След като затапих егр-а нямам вода вече.
Звука идва от вакумното оправлени на егр-а като ми се махне буксата докато двигателя работи и започва да жужи.
Чува се при загасяне защото тогава подавания ток към него спира и докато има вакум трака,в случея около 3 секунди.

Назад към E90/E91/E92/E93