Мнения за зимни гуми

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW R1100GS,BMW R1200GS и E90 330i

Re: Мнения за зимни гуми

Мнение от martinbvbvbv » 06 Фев 2016, 11:55

Здравейте, искам да внеса малко яснота за системите на колата. В ръководството е много неясно написано и е като за лаици.

1. Когато запалим двигателя всички системи са включени DTS и DSC. Даже и да опитваме да забуксуваме DTC веднага ни отнема газта.
DTC-Динамичен контрол на сцеплението.
DSC-Динамичен контрол на стабилността.

2. При еднократно натискане на DTC бутона контролът на сцеплението (тракшън контролът) се изключва и колата може да буксува свободно. Изключване се налага при каране в дълбок сняг или при преминаване през преспи. За да се подпомогне потеглянето на колата се задейства леко спирачката на буксуващото колело за да се предаде въртящ момент и на другото колело. Буксуване се позволява докато колата не поднесе и DSC не прецени, че губим стабилност. DSC се намесва и нещата приключват с отнемане на газта и задействане на спирачката на отделни колела за да се стабилизира колата и спре поднасянето.

3. При задържане на DTC бутона за 10 секунди и двете системи да изключени и автомобилът е изцяло под наш контрол! :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 06 Фев 2016, 12:54

Идеята ми беше, ако искаш да караш по-спортно, цъкаш DTC веднъж, при поднасяне и боксуване, колата не ти отнема газта, а бие спирачка на което колело трябва и се опитва да те вкара с пътя.

Sent from my iPhone using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Дизел
Мечтае да кара: Бензин
Детайли за колата: Touring

Мнение от tihomair » 06 Фев 2016, 13:08

dextuar написа:Идеята ми беше, ако искаш да караш по-спортно, цъкаш DTC веднъж, при поднасяне и боксуване, колата не ти отнема газта, а бие спирачка на което колело трябва и се опитва да те вкара с пътя.

Sent from my iPhone using Tapatalk

И моята идея е такава, а и съм го пробвал :winky:

Предишна

Назад към E90/E91/E92/E93