Теглене надясно с нови зимни гуми

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

Потребител
Аватар

Теглене надясно с нови зимни гуми

Мнение от apxoht » 11 Яну 2016, 22:51

Здравейте, колеги!

До сега само съм чел по форума, но ето, че ми се наложи и да пиша за проблем, който не мога да реша. Колата е 320I E93 2008 година. Карам я от около година и половина и до сега не съм забелязвал такъв проблем. Преди месец и взех нови зимни гуми Michelin Alpin 5, правилен размер за колата, runflat. При скорост над 80 КМ/Ч, колата тегли стабилно на дясно. Преди смяната не съм забелязвал такова нещо. Два пъти я връщах до гумаджиите и уж всичко е ок. Правих реглаж на предница, три дни стоя в друг сервиз, където въртяха и пробваха какво ли не, след което две седмици я карах основно градско (с по-ниска скорост) и мислех, че всичко е ок. Днес обаче ми се наложи да карам по магистрала и тегленето си е там. Старите гуми на същите джанти не правеха такъв проблем (може и да са били мега износени и за това). Разни хора ме съветват да си взема нови джанти, защото са криви и машината за изправяне не може да им хване кривината, но честно казано не ми се дават 1000 лева само, за да пробвам дали проблемът е в тях. Започвам да се съмнявам, че гумите са дефектни. От сервизът казаха, че ако гумите са с обратна посока не теглят, което е пък още по странно. Някакви съвети?

Благодаря! :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW G32 LCI "22
Детайли за колата: BMW G32 LCI "22

Re: Теглене надясно с нови зимни гуми

Мнение от Tsapo » 12 Яну 2016, 9:10

Абсолютно същия проблем имахме в работата със същите гуми.
В момента в който сложихме тези гуми колата започна да дърпа силно на дясно. Правихме реглаж няколко пъти, разменяхме ги предни със задни и така нататък но не се оправи. Слагахме други гуми за проба и проблем нямаше.
Колата е Toyota Avensis 2013г.

За мен този модел не е сполучлив......

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 12 Яну 2016, 9:34

Рекламация на гумите - нали са нови. Все ще има нещо по тях - кривина, разбалансиране. Занеси ги в сервиза, да си ги тестват. Това те оставя без гуми за известно време, но пък не са някакви евтини китайски гуми, че да подминеш така. Не че Континентал ми признаха рекламация на видимо крива гума, но пробвай.
Never mistake motion for action...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е91
Детайли за колата: '11

Мнение от steppenwolfbg » 12 Яну 2016, 10:01

По принцип им трябва малко време да улегнат, може би около 1000км. Но ако има проблем с модела е друга бира...дано след известно каране се оправят. Аз след около 1000км. направих още един баланс. На Бриджсоун и сега са ОК.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW G32 LCI "22
Детайли за колата: BMW G32 LCI "22

Мнение от Tsapo » 12 Яну 2016, 13:05

steppenwolfbg написа:По принцип им трябва малко време да улегнат, може би около 1000км. Но ако има проблем с модела е друга бира...дано след известно каране се оправят. Аз след около 1000км. направих още един баланс. На Бриджсоун и сега са ОК.

Карахме ги така около 60 000км. и промяна към добро нямаше.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ivodivo » 12 Яну 2016, 19:08

Отговорът се съдържа във въпроса ти. Залагам на криви гуми или грешно монтирани/баланс.

Потребител
Аватар

Мнение от apxoht » 12 Яну 2016, 19:15

Благодаря на всички за отговорите. Отивам за рекламация :)

Назад към E90/E91/E92/E93