Рециклиране на рейка и смяна крива главина

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Рециклиране на рейка и смяна крива главина

Мнение от Superexstatic » 25 Дек 2015, 17:21

Здравейте приятели и честита Коледа :)

Моля да споделите добър опит от рециклиране на рейка на е90 (може и е60). Под добър опит разбирам надживяване на гаранцията от 6 месеца поне 3-4 пъти :).

Учудващо е че при цялото това здраво окачване без да има абсолютно никакви проблеми и нищо сменено до момента, рейката да е първото което да трябва да правя, но според мен е следствие на един удар, който имаше преди година и половина.

Ударът беше отстрани на 45 градуса във вратите (аз го направих така иначе си беше 90 градусов и не се знае дали щях да излезна невредим). Та предно дясно колело се заби в един бордюр и джантата се изкриви. Купих си нова джанта, въпреки че старата я изправиха, но явно тогава и главината се е повредила защото при завой с по-висока скорост наляво, когато цялата тежест отива отпред вдясно, се чува жужене. До момента не ми правеше такова впечатление. Явно и главината е за смяна, не се сещам какво друго може да е.

Ако някой има опит и от това, да се чувства свободен да го сподели :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i N42B20AB
Мечтае да кара: хората да мислят
Детайли за колата: свежа и поддържана!

Re: Рециклиране на рейка и смяна крива главина

Мнение от ivoaudi » 26 Дек 2015, 14:55

Колега имай предвид, че при твоя случай няма да се рециклира(сменя) това, което обично се износва при рейките. Тоест, твоя случай е доста по - различен от средно - статистическия и мнението на колегите едва ли ще ти е от полза. А че си държат рейките след ремонт, моето мнение поне е, че изкарват прилично време и километри. Ако искаш насочи се по - скоро към вт. употреба, особено ако имаш изронен зъб. Наваряват ги и не е никак безопасно. Луфт ли има твоята, ако да, къде? Уверен ли си че е сдала багажа?
9K714 OKA SS-23

ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63

Назад към E90/E91/E92/E93