Лайт модул или какво?

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

Потребител
Аватар

Лайт модул или какво?

Мнение от azemopi4a » 16 Ное 2015, 19:59

Добър вечер на всички собственици на марката. От няколко дни и аз мога да се похваля със същото. От няколко дена разглеждам форума за моя проблем по колата , но ме намирам точен отговор. Колата е 2006 г. 320i 150 к.с . Купих я със ксенон на късите светлини и от тогава дава грешка на таблото а по точно cc-id 87,88,89 и cc- id 231. Разталкувах къде е проблема двата предни къси фара и светлините за номера. Закачиха колата на диагностика и майстора каза че е от ксенона,забравих да спомена че има така наречените ,,залъгалки,,. Махнах ксенона сложих крушка осрам 55 вата изчистиха грешката и при следващото запалване на колата пак изпищя грешката за късите светлини. Друг майстор каза че може би било от лайт модула? Някакви идеи от къде може да е проблема?

Ацалов
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Лодка в морето

Re: Лайт модул или какво?

Мнение от Atsalov » 16 Ное 2015, 22:19

А някакви идеи какво изписа на диагностиката или да хвърляме боб :dunno:

Потребител
Аватар

Мнение от azemopi4a » 16 Ное 2015, 22:33

Atsalov написа:А някакви идеи какво изписа на диагностиката или да хвърляме боб :dunno:

На диагностиката изписва къде е грешката, както казах предните две крушки на късите светлини и светлините на номера съответно и тяхните грешки како съм написал.
Ей тук пише грешките и същото изписваше на диагностиката https://www.dropbox.com/s/wfuigj6yippxd ... l.pdf?dl=0 . Дайте да не разтягаме локуми, проверил съм боксите на късите светлини дали нещо са нагорели или да не дават контакт, сменях кришките два пъти с различни, ефект никакъв, няма изгорели бушони. Единственото което остава е този лайт модул, но ми трябва по адекватен отговор за да знам дали съм в правилна посока. А не да сменям модула без да е необходимо. Въпреки че съм съгласен да сложа друг лайт модул за тест

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко

Мнение от doktorabg » 17 Ное 2015, 8:27

Колега - първо Е9Х няма LM а има FRM.
Трябва да се ресетне с Tool32 като преди това всички крушки трябва да са правилните.

Ацалов
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Лодка в морето

Мнение от Atsalov » 17 Ное 2015, 8:30

azemopi4a написа:
Atsalov написа:А някакви идеи какво изписа на диагностиката или да хвърляме боб :dunno:

На диагностиката изписва къде е грешката, както казах предните две крушки на късите светлини и светлините на номера съответно и тяхните грешки како съм написал.
Ей тук пише грешките и същото изписваше на диагностиката https://www.dropbox.com/s/wfuigj6yippxd ... l.pdf?dl=0 . Дайте да не разтягаме локуми, проверил съм боксите на късите светлини дали нещо са нагорели или да не дават контакт, сменях кришките два пъти с различни, ефект никакъв, няма изгорели бушони. Единственото което остава е този лайт модул, но ми трябва по адекватен отговор за да знам дали съм в правилна посока. А не да сменям модула без да е необходимо. Въпреки че съм съгласен да сложа друг лайт модул за тест

Като изписва къде е грешката, иди при "нея", за да ти каже с какво да и помогнеш. Аз се отказвам! "Няма да ти вадя думите от устата"
Всяка една грешка си изписва дали е от късо съединение, липса на захранване,вътрешна грешка и т.н. Лайт модул в тази кола НЯМАШ, имаш ФРМ.
И ще ти кажа,ти да го даваш по-сериозно, защото колегите както и аз нямаме време за губене с не добре формулирани теми, поради това основание темата ще се заключи.

Потребител
Аватар

Мнение от azemopi4a » 17 Ное 2015, 9:29

Atsalov написа:
azemopi4a написа:

Мерси колега за ,,полезната,, информация. Колегата doktorabg ме насочи с едно изречение къде и какъв ми е проблема на колата, за което съм много благодарен. Като реша проблема ще пиша и другите колеги да знаят

Като изписва къде е грешката, иди при "нея", за да ти каже с какво да и помогнеш. Аз се отказвам! "Няма да ти вадя думите от устата"
Всяка една грешка си изписва дали е от късо съединение, липса на захранване,вътрешна грешка и т.н. Лайт модул в тази кола НЯМАШ, имаш ФРМ.
И ще ти кажа,ти да го даваш по-сериозно, защото колегите както и аз нямаме време за губене с не добре формулирани зтеми, поради това основание темата ще се заключи.

Назад към E90/E91/E92/E93