Не пали.
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- Black-Power
- младши ентусиаст
-
Не пали.
Привет, колеги ! Реших да спестя някой лев за смяна на филтри, прегледах няколко клипа в ютуб и не ми се стори нищо сложно. Започнах с този на купето. Смених го. Следващия беше - въздушния. Развих с шестограм болтовете които държаха капака на филтъра и след няколко минути пипане по него, и чудене, как аджеба ще излезе този филтър, ми се обадиха по телефона за спешна командитовка извън града. Завих всичко по обратния ред, затворих капака и изчезнах. Върнах се след няколко дни и като се качих в колата и не иска да запали. Върти, но не пали. Дали има връзка с моето пипане по филтрите? Не съм откачал и закачал никакви датчици.
Stop me, if you can 

- awful
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xD LCI 2014
- Мечтае да кара: само BMW
- Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d
Re: Не пали.
Направи и една елементарна диагностика и ако има някъде кабел откачен или друга беля ще има записана грешка, пък там отзад при въздушния филтър има сноб кабели ако си ги дърпал може и там да си оплескал нещо.
- rAd000
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320d e90 LCI, 325TI e46
- Мечтае да кара: M140ix, 440ixGC, GT63S AMG, G63 AMG
Колега този на купето на мен лично не ми говори нищо за това ако може по-подробно.За въздушният незная какъв шестограм си ползвал ама моят е с щипки и никакви кабели не съм забелязал да има около него.Масленият филтър е с подобие на шестограм(незная точно как се казва ключа)
- armagedon_762002
- младши ентусиаст
-
- Кара: Колело
Той говори за този двигател , а филтъра на купето е този в жълтото каре , който и ти имаш и е в два варианта с активен въглен и без 

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- vanka7a
- ентусиаст
-
- Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
- Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...
Няма какво да оплескаш по смяната на филтрите, освен ако и идея си нямаш от автомобили
Със сигурност ще ти покаже грешка, защо не пали колата. Възможно е (тъй като на мен ми се е случвало), ако си държиш колата в затворено пространство, някоя мишка да е гризнала някой кабел. На мен ми се случи с кабела на активната рейка, като нямах active steering, DSC...

- Black-Power
- младши ентусиаст
-
Двигателя е този, който колегата Армагедон е посочил. Просто е малко странно съвпадение, аз да пипам по колата и след това тя да не запали. Нов съм с марката. Утре ще я закачим и ще видим. И друго искам да попитам. Отностно електрониката и компютъра, правят ли се някакви ъпдейти?
Stop me, if you can 

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Soni написа:Двигателя е този, който колегата Армагедон е посочил. Просто е малко странно съвпадение, аз да пипам по колата и след това тя да не запали. Нов съм с марката. Утре ще я закачим и ще видим. И друго искам да попитам. Отностно електрониката и компютъра, правят ли се някакви ъпдейти?
правят се

- Black-Power
- младши ентусиаст
-
Още не сме закачили колата за диагностика. Отидох в един сервиз, който ми препоръча познат, евентуално да го взема, да го закарам на място. Но влезе в пререкания с колегата си, за възможните причини и за това просто им казах чао и си тръгнах. При друг пък, на въпроса ми "каква програма използва за диагностика", онзи ми вика - българска. Общо взето явно трудно ще намеря някой кадърен за това упражнение. Бихте ли ми препоръчали някой?
П.С. : Какво по точно се ъпгрейдва?
П.С. : Какво по точно се ъпгрейдва?
Stop me, if you can 

- Black-Power
- младши ентусиаст
-
И така. След диагностика, се оказа, че една от дюзите е проблемна. След кратък оглед, майстора ми показа кабела на най-вътрешната дюза. Докато съм завивал болта на единия капак, съм закачил кабела и съм го завил заедно с болта 

Stop me, if you can 

- awful
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xD LCI 2014
- Мечтае да кара: само BMW
- Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d
Soni написа:И така. След диагностика, се оказа, че една от дюзите е проблемна. След кратък оглед, майстора ми показа кабела на най-вътрешната дюза. Докато съм завивал болта на единия капак, съм закачил кабела и съм го завил заедно с болта
Казах ти че може някои кабел да си прецакал и със диагностика може да се разбере веднага

- vanka7a
- ентусиаст
-
- Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
- Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...
Soni написа:И така. След диагностика, се оказа, че една от дюзите е проблемна. След кратък оглед, майстора ми показа кабела на най-вътрешната дюза. Докато съм завивал болта на единия капак, съм закачил кабела и съм го завил заедно с болта
Недей повече да пипаш по тази кола

11 мнения
• Страница 1 от 1