проблем със стартиране

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

Потребител
Аватар

проблем със стартиране

Мнение от BMW 320D 2006 » 03 Юли 2015, 14:35

здравейте
на е90 сменян е волана от десен на лев..имам проблем със стартирането... понякога когато търгна да я запаля блокира всичко и ключа остава вътре немога да извадя ключа и прекъсва тока във цялата кола..извадя минуса(-) на акумулатора и тогава се оправя но това ми го прави постояно..преди някой ден колата беше заключена и неможах да я отвора ключа не реагираше изопщо и се включваше аларма пак със ключа на бравата отварях багажника за да вадя минуса на акумулатора...някой да знае нещо да помогне ????????

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Re: проблем със стартиране

Мнение от Taruno » 03 Юли 2015, 16:15

Колега никой няма да може да ти помогне във форум - деснячката ако не са я обърнали качествено може да са осрали един куп работи ( има тема за обръщането), заминавай при качествен диагностик / електричар и почвайте да търсите проблема. Зависи от къде си може да препоръчаме само къде да отидеш (за Пловдив колегата Атсалов има сервиз и хора, които биха се справили с подобни проблеми)

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: проблем със стартиране

Мнение от krasig_k » 04 Юли 2015, 14:22

Колега почти съм сигурен, че проблема ти е в буксата под жабката - захранването на предпазителите. Това е + совия кабел от акумулатора към предпазителите(дебел червен) и буксата е нагоряла. За да провериш дали е нагоряла се сваля платката с предпазители - лесно е. Много често срещан проблем по чуждите форуми. Ако имаш нужда от повече разяснения си напиши телефонния номер на лично съобщение.

Назад към E90/E91/E92/E93