320d гасне по светофарите

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

320d гасне по светофарите

Мнение от yordan_ichev » 03 Юни 2015, 14:13

Отново се обръщам към любимия форум за помощ със странен проблем.
Колата E91 `07 320d 163hp автомат с малко чип и махнат DPF :mhihi:
По светофарите, когато съм на D понякога мотора гасне - прави го много рядко, но напоследък започва да става все по-често.
Случвало ми се е да карам 5000 км и да няма проблем, а понякога го прави веднъж дневно в продължение на 3-4 дни.
Проблема го имам от миналата година още (преди чипа), но тогава го правеше доста по-рядко от сега.
Същото го прави и на D, но без газ (само пусната спирачка) - докато оборотите са паднали. На N или в движение не гасне.
След изгасването пали веднага, но се е случвало 1-2 пъти от всичките гаснения да се наложи да натисна старта два пъти за да запали пак.
На първо четене изглежда проблем с горивото - сменен е горивния филтър и наливам чист дизел, както всички останали...

Грешки - никакви. Пробвах на 3 места да чета грешките, но няма нищо, което да е свързано с проблема.

Смених датчик разпределител вал, четох за небесно синьо реле в гугъла, което днес ще сменя, но нямам други идеи.
Ако на някой му се е случвало и има лесен фикс да сподели, че ми писна. :dunno:

Когато не гасне няма никакви признаци, че нещо не е наред с колата - всичко си върви нормално. :driving:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e92, f30
Мечтае да кара: M4

Re: 320d гасне по светофарите

Мнение от expl0de » 07 Юни 2015, 20:11

Може да е от съединителя, да не отделя хубаво. Щом го имаш само на Д при спряла кола.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 07 Юни 2015, 20:55

Няма съединител, а торк конвертор и той няма общо или ще приплъзва, но колата няма да гасне.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 520d / E90 320d

Мнение от blagun » 08 Юни 2015, 11:56

yordan_ichev написа:Отново се обръщам към любимия форум за помощ със странен проблем.
Колата E91 `07 320d 163hp автомат с малко чип и махнат DPF :mhihi:
По светофарите, когато съм на D понякога мотора гасне - прави го много рядко, но напоследък започва да става все по-често.
Случвало ми се е да карам 5000 км и да няма проблем, а понякога го прави веднъж дневно в продължение на 3-4 дни.
Проблема го имам от миналата година още (преди чипа), но тогава го правеше доста по-рядко от сега.
Същото го прави и на D, но без газ (само пусната спирачка) - докато оборотите са паднали. На N или в движение не гасне.
След изгасването пали веднага, но се е случвало 1-2 пъти от всичките гаснения да се наложи да натисна старта два пъти за да запали пак.
На първо четене изглежда проблем с горивото - сменен е горивния филтър и наливам чист дизел, както всички останали...

Грешки - никакви. Пробвах на 3 места да чета грешките, но няма нищо, което да е свързано с проблема.

Смених датчик разпределител вал, четох за небесно синьо реле в гугъла, което днес ще сменя, но нямам други идеи.
Ако на някой му се е случвало и има лесен фикс да сподели, че ми писна. :dunno:

Когато не гасне няма никакви признаци, че нещо не е наред с колата - всичко си върви нормално. :driving:

И на мен ми се е случвало 2-3 пъти за 5 години!
Нямам идея от какво е!

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...

Мнение от vanka7a » 08 Юни 2015, 13:58

Като знам горивото ни какво е - нищо чудно, но повече ме съмнява чипа :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от yordan_ichev » 08 Юни 2015, 15:06

vanka7a написа:... повече ме съмнява чипа :mhihi:

Като се има впредвид, че го правеше и преди ремапа съм го изхвърлил като вариант. Освен това още няколко коли карат със същите настройки от същото място без проблеми...
Впрочем откакто пуснах темата не е гаснала - към 800 км навъртях, от които 500 градско.
Това не означава, че проблема е решен - все още търся решение.
Относно скоросите, той колегата Taruno вече е запознат с моята кола сигурно :mhihi: . Рециклиран торк в Латвия кутията е обслужена изцяло.
Благодаря за отговорите :bchug:

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xD LCI 2014
Мечтае да кара: само BMW
Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d

Мнение от awful » 14 Юни 2015, 18:27

Колега трудно ще е да хванеш проблема като се появява рядко, ако ги имаше по често би успял да го хванеш, според мен наи може да ти помогнат живите дани, там според мен се крие отговора, кое оплесква нещата.
При гаснене забелязал ли си дали гасне глухо или гасне нормално без да тресе?
Преди да оправиш торка имаше ли го този проблем?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от yordan_ichev » 15 Юни 2015, 9:48

Гасне си без притрисане - все едно съм си натиснал бутона...
Проблема го имам откакто купих колата - подразни ме, че взе да го прави много често.
Като пуснах темата гаснеше всеки ден в продължение на седмица - сега не е гаснала почти 2 седмици.. :dunno:

Като реши пак да гасне ще гледам живи данни и ще пусна информация тук :bchug:

Потребител
Аватар
Кара: 320 si.
Детайли за колата: A limited-run homologation special of BMW’s world touring car. A mere 2600 will be made available worldwide, and only 500 will be coming to the UK. Based on the 320i M Sport, the suspension, gearbox, bodywork and interior are all carried over unchanged. Bine, which is hand-built specifically for the 320si with more power and a very different character from the regular version. It may be stretching the point to call this a latter-day four-cylinder M3, but it’s well on the way. The 320si engine is no mildly tweaked version of BMW’s regular 148bhp 1995cc unit. It has been engineered to rev higher; the bore is up by 1mm to 85mm and the stroke down by 2mm, to 88mm, while the induction and exhaust valves are all bigger, too. The compression ratio is up from 10.5:1 to 11.0:1, cylinder liners are aluminium alloy rather than cast iron, and there’s no Valvetronic induction system. The cylinder head is cast alongside BMW’s F1 engines.

Мнение от aleksgoranov121 » 03 Юли 2015, 12:28

Здравейте, имам проблем със запалването имам 320 SI ако не го изфорсирам губи обороти дори гасне закачихме го на комп. но няма никакви грешки . Моля за съвет какво да правя . Благодаря предварително

Назад към E90/E91/E92/E93