Вентилатор парно/климатик
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
Вентилатор парно/климатик
Здравейте,
Вентилаторът на парното/климатика спря да духа изведнъж. Не съм чувал някакви странни шумове, нямало е някаква миризма, т.е. не съм усетил някакви симптоми. Доколкото разбирам от четеното из чужди форуми, трябва да проверя бушоните, регулатора (64119265892) и самия вентилатор (64119227670). Въпросът ми е как може да се хване, кое точно е дало фира?
П.С. Колата е е90 320д преди фейса.
Вентилаторът на парното/климатика спря да духа изведнъж. Не съм чувал някакви странни шумове, нямало е някаква миризма, т.е. не съм усетил някакви симптоми. Доколкото разбирам от четеното из чужди форуми, трябва да проверя бушоните, регулатора (64119265892) и самия вентилатор (64119227670). Въпросът ми е как може да се хване, кое точно е дало фира?

- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
Re: Вентилатор парно/климатик
Обикновено влиза влага при самия вентилатор, в повечето случаи се решава проблема със сваляне,почистване и смазване.
Вентилатора се намира зад жабката.
Вентилатора се намира зад жабката.
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
nikolay- написа:Здравейте,
Трябва да замериш дали има напрежение до регулатора ако да него идва тогава ще трябва да провериш дали той пуска към мотора.
Благодаря за отговорите. Малко развитие по темата. Махнах филтъра на купето и видях, че вентилатора не върти въобще. Впръсках малко WD40 директо от отвора и го бутнах съвсем леко и той тръгна. Пуснах духалката на максимум и впръсках още съвсем малко WD40. За момента работи нормално. Смятам, че самият болт е клеясъл. Това е временно решение, и другата седмица ще сваля самия вентилатор и ще го почистя основно.

4 мнения
• Страница 1 от 1