Проблем с подгревните свещи при 330D
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- PabloEscobar
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW G31 540xd / BMW Z4 E85 3.0si
Проблем с подгревните свещи при 330D
Здравейте,
след като ми пристигна кабела за диагностика, реших да си закача колата и да видя дали има евентуално проблеми..
Излезе ми грешка 4212 - подгревни свещи първи цилиндър. Реших, да сменя въпросната свещ въпреки че декември смених всички 6, защото бяха изгорели 4 от тях. Та.. смених свеща и грешката продължава да излиза. На какво може да се дължи това? Писах си с един колега, който ми каза, че за да бъде реле трябва да показва поне 3-4+ свещи като проблем. Посъветва ме да сменя кабела за свеща на въпросният цилиндър? Може ли да се окаже от нещо друго? Общо взето всякаква информация би ми била от полза!
Благодаря!
след като ми пристигна кабела за диагностика, реших да си закача колата и да видя дали има евентуално проблеми..
Излезе ми грешка 4212 - подгревни свещи първи цилиндър. Реших, да сменя въпросната свещ въпреки че декември смених всички 6, защото бяха изгорели 4 от тях. Та.. смених свеща и грешката продължава да излиза. На какво може да се дължи това? Писах си с един колега, който ми каза, че за да бъде реле трябва да показва поне 3-4+ свещи като проблем. Посъветва ме да сменя кабела за свеща на въпросният цилиндър? Може ли да се окаже от нещо друго? Общо взето всякаква информация би ми била от полза!
Благодаря!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- DiGital
- младши ентусиаст
-
- Кара: на пълна газ
- Мечтае да кара: MB SLS AMG
Re: Проблем с подгревните свещи при 330D
Няма нужда много дасе обсъжда по въпроса, трябва ти нов модул за подгрев. Дали ще покаже 1 свещ или 6 божа работа. Първо мери свещите през буксата и тогава ги сменяй.
http://imagizer.imageshack.us/v2/800x60 ... 4/oc1g.jpg
http://imagizer.imageshack.us/v2/800x60 ... 4/oc1g.jpg
WOT: wide open throttle, the only tuning condition that newbies seem to be interested in. ;-)
- PabloEscobar
- кандидат ентусиаст
-
А самият модул къде се намира? Като отворя капака на двигателя от дясно черната кутия? Снимка евентуално
?

- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Само не си уточнил, че и релето е ново. 

- PabloEscobar
- кандидат ентусиаст
-
Не, не може би съм те подвел. Когато сменях свещите релето беше проверено и работеше, затова сменихме само свещите. Затова все си мисля, че и то може да създава проблем. Мисля да опитам с него, но къде се намира 

- DiGital
- младши ентусиаст
-
- Кара: на пълна газ
- Мечтае да кара: MB SLS AMG
Между стартера и динамото по средата. Трябва да свалиш колектора.
WOT: wide open throttle, the only tuning condition that newbies seem to be interested in. ;-)
- awful
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xD LCI 2014
- Мечтае да кара: само BMW
- Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d
Сходен проблем със същия мотор само че 530д , смених свещите всичко ок няма грешка, кара си колата хоп на другия ден пак дава същата грешка за изгорели 2 свещи на 1 и 2 цилиндър, или е от релето или кабела понеже кабела е една буксата цяла към релето демек не може да се смени само кабела на 1 и 2 цилиндър, аз във реалоем не успях да открия кабела за свещите някои може ли да помогне.
Аз имах подобен казус и за да избегна по-нататъчни проблеми- 6 нови свещи + ново реле.
Успех!!
Успех!!
- PabloEscobar
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря на всички за съветите! Както предполагате проблема беше в релето. Сега остава да проверявам от време на време
Доста разглобяване падна докато стигна до него... на много неудобно място е сложено. Моето беше оригиналното т.е. на почти 10 години и 240 000 км. 

9 мнения
• Страница 1 от 1