DSC/ABS проблем ?

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: The black devil-335i e92

DSC/ABS проблем ?

Мнение от ND1 » 28 Яну 2014, 9:59

Колеги тази сутрин като тръгнах да изкарвам колата си от гаража, (бях си пуснал тракшън контрола) и изжеднъж докато излизах ми светнаха съобщения ДСЦ и АБС дисфункция. Говорим за точно това :
http://farm6.staticflickr.com/5484/1052 ... 577a_c.jpg
http://farm6.staticflickr.com/5511/1052 ... 96ce_c.jpg
Преди това ми излезе и съобщение за грешка във монитора на гумите... Откъде може да е проблема ? Предният ден колата си работеше перфектно и изведнъж така .. ? Очаквам помощ
Поздрави :yes:

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: ///М3
Мечтае да кара: ///М3

Re: DSC/ABS проблем ?

Мнение от Гецата » 28 Яну 2014, 10:07

Има вероятност датчик на ABS или модул
също така от слаб акумулатор
най сигурно с диагностика ще разбереш от къде идва проблема
Изображение
"90 Е30 316i "95 Е36 318i "00 Е46 320i "88 E30 320i "92 E36 318is''95 Е36///М3 ''92 E30 325i LA ''91 E30 316i ''05 E90 320d ''02 E46 330d ''03 E53 3.0d

ентусиаст
Аватар
Кара: Сива Бима
Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
Детайли за колата: Лачена

Мнение от hacker4eto1 » 28 Яну 2014, 10:10

Колега мога да дам едно предложение като не искам да те обвързвам с него..
Бях чел ,че Ако налягането в гумите е различно или под допустимото системата може да се обърка и да не работи правилно.
Дано да е малкият проблем :)
Изображение
Последен проект https://youtu.be/oRvrTuwa_Rg

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: The black devil-335i e92

Мнение от ND1 » 28 Яну 2014, 19:06

Колеги днес имаше следният развой случката:
1.Проверих налягането в гумите (нямаше спад, всичко беше ок)
Странното ми стана, че сутринта като запалих колата ми даде тази грешка, а на обед като я изкарах от гаража по пътя за вулканизатора, грешката изчезна ?!? Изненадох се, спрях загасих и пак запалих и всичко си беше ок. ''No faults'' ДТС-то си работеше перфектно както обикновенно, ДСЦ-то също, можех и да ги изключвам(всичко си беше сякаш не се беше случвало). От 1 страна се радвам, от друга скоро ще отида да направя 1 диагностика в БМВ сервиз да видя какво ще ми кажат. Прочетох доста в биммерпост, какво са писали хората.Оказва се, че това е един не рядко срещан проблем и се появява включително и на чисто нови автомобили на 2-3 месеца. Същите признаци, светва ДСЦ, АБС грешка, в някои случаи и системата за нагягане в гумите и след известно време се оправя и така пак се появявало след 2-3 месеца .. (при всеки различно). Интересно стана, че хората твърдят, че отидеш ли на диагностика, без да има грешка в системата(т.е светнала е грешка, но докато стигнеш се оправя) диагностика нищо не показвала. Принципно проблема до колкото четох е свързан или с грешка в системата(която след рестарт се оправя, или проблем в АБС датчика или някой модул.. )
Това е от мен, скоро ще ходя на диагностика да съм спокоен и ще споделя какво е станало
п.п. Междувременно, ако някой има опит да сподели, предполагам това в даден момент би била много полезна и интересна тема :) :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320d

Мнение от vixx » 28 Яну 2014, 21:52

Реле регулаторът ти е чао. Трябва да имаш записана грешка за високо напрежение, като закачиш на диагностика. Когато удари високо напрежение въпросните системи се рестартират. 180лв. струваше регулаторът, но в БМВ ще искат да ти сменят целия алтернатор, т.е. към 800лв, което е напълно ненужно.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от djordje » 28 Яну 2014, 22:08

viewtopic.php?f=112&t=348916
погледни тази тема, но по принцип различни комбинации на подобни грешки могат да означават какво ли не като цяло, от там идват и найразлични предположения. Моят случай ще го прочетеш в темата и до ден днешен нямам проблем да чукна на дърво. Поздрави.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 28 Яну 2014, 22:23

ND1 написа:Колеги днес имаше следният развой случката:
Странното ми стана, че сутринта като запалих колата ми даде тази грешка, а на обед като я изкарах от гаража по пътя за вулканизатора, грешката изчезна ?!? Изненадох се, спрях загасих и пак запалих и всичко си беше ок. ''No faults'' ДТС-то си работеше перфектно както обикновенно, ДСЦ-то също, можех и да ги изключвам(всичко си беше сякаш не се беше случвало). От 1 страна се радвам, от друга скоро ще отида да направя 1 диагностика в БМВ сервиз да видя какво ще ми кажат. Прочетох доста в биммерпост, какво са писали хората.Оказва се, че това е един не рядко срещан проблем и се появява включително и на чисто нови автомобили на 2-3 месеца. Същите признаци, светва ДСЦ, АБС грешка, в някои случаи и системата за нагягане в гумите и след известно време се оправя и така пак се появявало след 2-3 месеца .. (при всеки различно). Интересно стана, че хората твърдят, че отидеш ли на диагностика, без да има грешка в системата(т.е светнала е грешка, но докато стигнеш се оправя) диагностика нищо не показвала. Принципно проблема до колкото четох е свързан или с грешка в системата(която след рестарт се оправя, или проблем в АБС датчика или някой модул.. )
Това е от мен, скоро ще ходя на диагностика да съм спокоен и ще споделя какво е станало
п.п. Междувременно, ако някой има опит да сподели, предполагам това в даден момент би била много полезна и интересна тема :) :yes:

не си губи времето с напразни догадки един ще ти каже реле регулатор, друг датчик на абс, трети модул и т.н и накрая ако хвърлиш боб ще излезе нещо друго :mhihi:
единствено и най-евтиното решение е свястна диагностика и да се хване проблема на време, всичко друго са си празни приказки.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: A6 4G 3.0T Stage 2

Мнение от speedaddict » 09 Мар 2014, 14:54

Колеги пиша тук, за да не започвам нова тема. И при мен се появи същият проблем. Стана следното: колата беше в сервиз да и сменят веригата и си я взех преди да затворят. След малко забелязах, че карам в права линия а воланът е кривнал наляво (не беше така преди сервиза), но нямаше как да се върна, защото бяха затворили! Вечерта карам и изведнъж ми светнаха лампите за ABS и DSC failure... Не знам какво са правили, но нищо от това го нямаше близо 2 месеца преди сервиза, а се появи 2 часа след него. Това ме навежда на мисълта да не би да са направили те нещо.. Възможно ли е от несъответствието между волан и реална посока да светят лампите? Иначе утре ще ходя пак в сервиза да видя какво ще ми кажат и се надявам да не създават проблеми!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318 D

Мнение от xcm » 10 Мар 2014, 0:35

Има ли вероятност да са ти сваляли волана за нещо ? (след което да не са го монтирали точно на отметката). Имах подобни признаци кагато добавих автопилот. След завъртане на волана в крайно ляво-крайно дясно положение няколко пъти и изчистване на грешката с компютър нещата се оправиха.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: A6 4G 3.0T Stage 2

Мнение от speedaddict » 11 Мар 2014, 11:51

xcm написа:Има ли вероятност да са ти сваляли волана за нещо ? (след което да не са го монтирали точно на отметката). Имах подобни признаци кагато добавих автопилот. След завъртане на волана в крайно ляво-крайно дясно положение няколко пъти и изчистване на грешката с компютър нещата се оправиха.

Не мисля, че са го сваляли. Махали са акумулатора, а четох, че така се рестартират настройките на системите и после като не се калибрира воланът дава такива грешки. Иначе днес бях - изчистиха грешките с компютър и въртене на волана в крайни позиции + регулиране на мостовете. Та, дано да не е само временно решение и да се налага смяна на сензора на волана.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко

Мнение от doktorabg » 26 Мар 2014, 17:25

speedaddict написа:
xcm написа:Има ли вероятност да са ти сваляли волана за нещо ? (след което да не са го монтирали точно на отметката). Имах подобни признаци кагато добавих автопилот. След завъртане на волана в крайно ляво-крайно дясно положение няколко пъти и изчистване на грешката с компютър нещата се оправиха.

Не мисля, че са го сваляли. Махали са акумулатора, а четох, че така се рестартират настройките на системите и после като не се калибрира воланът дава такива грешки. Иначе днес бях - изчистиха грешките с компютър и въртене на волана в крайни позиции + регулиране на мостовете. Та, дано да не е само временно решение и да се налага смяна на сензора на волана.

Ако воланът ти стои накриво пак ще светне защото системата следи ъгъла на завъртане на волана ,данните от сензора за странично ускорение , скороста на всяка гума и вижда че има несъответствие спрямо сигналите - т.е колата не започва да се занася, скоростите на гумите са еднакви - колата се движи направо - но волонът дава сигнал все едно че завиваш и системата отчита грешка.
Ако волана стои много малко на криво системата не го хваща.
Като махнеш акумулатора светва но - пълен ляв и пълен десен и е ОК

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320D F31

Мнение от Hussyi » 13 Ное 2014, 16:08

ND1 написа:Колеги днес имаше следният развой случката:

това е признък че акумулатора ти е за смяна при мен това се случи 2 пъти на 3 не можах да запаля сменихме акумулатора и всичко си е ОК

Назад към E90/E91/E92/E93