DSC/ABS проблем ?
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- ND1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: The black devil-335i e92
DSC/ABS проблем ?
Колеги тази сутрин като тръгнах да изкарвам колата си от гаража, (бях си пуснал тракшън контрола) и изжеднъж докато излизах ми светнаха съобщения ДСЦ и АБС дисфункция. Говорим за точно това :
http://farm6.staticflickr.com/5484/1052 ... 577a_c.jpg
http://farm6.staticflickr.com/5511/1052 ... 96ce_c.jpg
Преди това ми излезе и съобщение за грешка във монитора на гумите... Откъде може да е проблема ? Предният ден колата си работеше перфектно и изведнъж така .. ? Очаквам помощ
Поздрави
http://farm6.staticflickr.com/5484/1052 ... 577a_c.jpg
http://farm6.staticflickr.com/5511/1052 ... 96ce_c.jpg
Преди това ми излезе и съобщение за грешка във монитора на гумите... Откъде може да е проблема ? Предният ден колата си работеше перфектно и изведнъж така .. ? Очаквам помощ
Поздрави

- Гецата
- некъв ентусиаст
-
- Кара: ///М3
- Мечтае да кара: ///М3
Re: DSC/ABS проблем ?
Има вероятност датчик на ABS или модул
също така от слаб акумулатор
най сигурно с диагностика ще разбереш от къде идва проблема
също така от слаб акумулатор
най сигурно с диагностика ще разбереш от къде идва проблема

"90 Е30 316i "95 Е36 318i "00 Е46 320i "88 E30 320i "92 E36 318is''95 Е36///М3 ''92 E30 325i LA ''91 E30 316i ''05 E90 320d ''02 E46 330d ''03 E53 3.0d
- hacker4eto1
- ентусиаст
-
- Кара: Сива Бима
- Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
- Детайли за колата: Лачена
Колега мога да дам едно предложение като не искам да те обвързвам с него..
Бях чел ,че Ако налягането в гумите е различно или под допустимото системата може да се обърка и да не работи правилно.
Дано да е малкият проблем
Бях чел ,че Ако налягането в гумите е различно или под допустимото системата може да се обърка и да не работи правилно.
Дано да е малкият проблем

- ND1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: The black devil-335i e92
Колеги днес имаше следният развой случката:
1.Проверих налягането в гумите (нямаше спад, всичко беше ок)
Странното ми стана, че сутринта като запалих колата ми даде тази грешка, а на обед като я изкарах от гаража по пътя за вулканизатора, грешката изчезна ?!? Изненадох се, спрях загасих и пак запалих и всичко си беше ок. ''No faults'' ДТС-то си работеше перфектно както обикновенно, ДСЦ-то също, можех и да ги изключвам(всичко си беше сякаш не се беше случвало). От 1 страна се радвам, от друга скоро ще отида да направя 1 диагностика в БМВ сервиз да видя какво ще ми кажат. Прочетох доста в биммерпост, какво са писали хората.Оказва се, че това е един не рядко срещан проблем и се появява включително и на чисто нови автомобили на 2-3 месеца. Същите признаци, светва ДСЦ, АБС грешка, в някои случаи и системата за нагягане в гумите и след известно време се оправя и така пак се появявало след 2-3 месеца .. (при всеки различно). Интересно стана, че хората твърдят, че отидеш ли на диагностика, без да има грешка в системата(т.е светнала е грешка, но докато стигнеш се оправя) диагностика нищо не показвала. Принципно проблема до колкото четох е свързан или с грешка в системата(която след рестарт се оправя, или проблем в АБС датчика или някой модул.. )
Това е от мен, скоро ще ходя на диагностика да съм спокоен и ще споделя какво е станало
Поздрави
п.п. Междувременно, ако някой има опит да сподели, предполагам това в даден момент би била много полезна и интересна тема

Странното ми стана, че сутринта като запалих колата ми даде тази грешка, а на обед като я изкарах от гаража по пътя за вулканизатора, грешката изчезна ?!? Изненадох се, спрях загасих и пак запалих и всичко си беше ок. ''No faults'' ДТС-то си работеше перфектно както обикновенно, ДСЦ-то също, можех и да ги изключвам(всичко си беше сякаш не се беше случвало). От 1 страна се радвам, от друга скоро ще отида да направя 1 диагностика в БМВ сервиз да видя какво ще ми кажат. Прочетох доста в биммерпост, какво са писали хората.Оказва се, че това е един не рядко срещан проблем и се появява включително и на чисто нови автомобили на 2-3 месеца. Същите признаци, светва ДСЦ, АБС грешка, в някои случаи и системата за нагягане в гумите и след известно време се оправя и така пак се появявало след 2-3 месеца .. (при всеки различно). Интересно стана, че хората твърдят, че отидеш ли на диагностика, без да има грешка в системата(т.е светнала е грешка, но докато стигнеш се оправя) диагностика нищо не показвала. Принципно проблема до колкото четох е свързан или с грешка в системата(която след рестарт се оправя, или проблем в АБС датчика или някой модул.. )
Това е от мен, скоро ще ходя на диагностика да съм спокоен и ще споделя какво е станало
Поздрави

п.п. Междувременно, ако някой има опит да сподели, предполагам това в даден момент би била много полезна и интересна тема

- vixx
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320d
Реле регулаторът ти е чао. Трябва да имаш записана грешка за високо напрежение, като закачиш на диагностика. Когато удари високо напрежение въпросните системи се рестартират. 180лв. струваше регулаторът, но в БМВ ще искат да ти сменят целия алтернатор, т.е. към 800лв, което е напълно ненужно.
viewtopic.php?f=112&t=348916
погледни тази тема, но по принцип различни комбинации на подобни грешки могат да означават какво ли не като цяло, от там идват и найразлични предположения. Моят случай ще го прочетеш в темата и до ден днешен нямам проблем да чукна на дърво. Поздрави.
погледни тази тема, но по принцип различни комбинации на подобни грешки могат да означават какво ли не като цяло, от там идват и найразлични предположения. Моят случай ще го прочетеш в темата и до ден днешен нямам проблем да чукна на дърво. Поздрави.
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
ND1 написа:Колеги днес имаше следният развой случката:
Поздрави![]()
п.п. Междувременно, ако някой има опит да сподели, предполагам това в даден момент би била много полезна и интересна тема![]()
не си губи времето с напразни догадки един ще ти каже реле регулатор, друг датчик на абс, трети модул и т.н и накрая ако хвърлиш боб ще излезе нещо друго

единствено и най-евтиното решение е свястна диагностика и да се хване проблема на време, всичко друго са си празни приказки.
- speedaddict
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: A6 4G 3.0T Stage 2
Колеги пиша тук, за да не започвам нова тема. И при мен се появи същият проблем. Стана следното: колата беше в сервиз да и сменят веригата и си я взех преди да затворят. След малко забелязах, че карам в права линия а воланът е кривнал наляво (не беше така преди сервиза), но нямаше как да се върна, защото бяха затворили! Вечерта карам и изведнъж ми светнаха лампите за ABS и DSC failure... Не знам какво са правили, но нищо от това го нямаше близо 2 месеца преди сервиза, а се появи 2 часа след него. Това ме навежда на мисълта да не би да са направили те нещо.. Възможно ли е от несъответствието между волан и реална посока да светят лампите? Иначе утре ще ходя пак в сервиза да видя какво ще ми кажат и се надявам да не създават проблеми!
Има ли вероятност да са ти сваляли волана за нещо ? (след което да не са го монтирали точно на отметката). Имах подобни признаци кагато добавих автопилот. След завъртане на волана в крайно ляво-крайно дясно положение няколко пъти и изчистване на грешката с компютър нещата се оправиха.
- speedaddict
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: A6 4G 3.0T Stage 2
xcm написа:Има ли вероятност да са ти сваляли волана за нещо ? (след което да не са го монтирали точно на отметката). Имах подобни признаци кагато добавих автопилот. След завъртане на волана в крайно ляво-крайно дясно положение няколко пъти и изчистване на грешката с компютър нещата се оправиха.
Не мисля, че са го сваляли. Махали са акумулатора, а четох, че така се рестартират настройките на системите и после като не се калибрира воланът дава такива грешки. Иначе днес бях - изчистиха грешките с компютър и въртене на волана в крайни позиции + регулиране на мостовете. Та, дано да не е само временно решение и да се налага смяна на сензора на волана.
- doktorabg
- младши ентусиаст
-
- Кара: Всичко
speedaddict написа:xcm написа:Има ли вероятност да са ти сваляли волана за нещо ? (след което да не са го монтирали точно на отметката). Имах подобни признаци кагато добавих автопилот. След завъртане на волана в крайно ляво-крайно дясно положение няколко пъти и изчистване на грешката с компютър нещата се оправиха.
Не мисля, че са го сваляли. Махали са акумулатора, а четох, че така се рестартират настройките на системите и после като не се калибрира воланът дава такива грешки. Иначе днес бях - изчистиха грешките с компютър и въртене на волана в крайни позиции + регулиране на мостовете. Та, дано да не е само временно решение и да се налага смяна на сензора на волана.
Ако воланът ти стои накриво пак ще светне защото системата следи ъгъла на завъртане на волана ,данните от сензора за странично ускорение , скороста на всяка гума и вижда че има несъответствие спрямо сигналите - т.е колата не започва да се занася, скоростите на гумите са еднакви - колата се движи направо - но волонът дава сигнал все едно че завиваш и системата отчита грешка.
Ако волана стои много малко на криво системата не го хваща.
Като махнеш акумулатора светва но - пълен ляв и пълен десен и е ОК
- Hussyi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 320D F31
ND1 написа:Колеги днес имаше следният развой случката:
Поздрави![]()
п.п. Междувременно, ако някой има опит да сподели, предполагам това в даден момент би била много полезна и интересна тема![]()
това е признък че акумулатора ти е за смяна при мен това се случи 2 пъти на 3 не можах да запаля сменихме акумулатора и всичко си е ОК
12 мнения
• Страница 1 от 1