Странни шумове
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- RwdvsAwd
- Потребител
-
- Мечтае да кара: X5
- Детайли за колата: 330 d e91 231к.с
Странни шумове
Здравейте колеги
. За пореден път ще се допитам до Вас. Значи като цяло от 3 месеца някъде съм горд собственик на е91 330д 231 к.с , но 2 неща ми правят странно впечатление.
1. Значи забелязах , че като включа климатроника се чува в ниските обороти до към 1200-1500 едно като виене, а на угасен климатроник нищо се не чува иначе охлажда и топли без проблем само това виене се чудя какво е.
2. Когато колата работи на място се чува от към двигателя едно като Луп .. луп ... луп ... луп. Колата върви нормално разхода е ок всичко е ток и жица просто това луп луп не знам какво е ... някои го отдават на вакум ама от къде да знам. Ето примерен клип ( това не е моята кола но звука е същия) : https://www.youtube.com/watch?v=oG95r0vUoZU. Като цяло и други колеги съм чувал с това луп - луп но и те не знаят какво е даже в коментарите под клипа на някакъв x5-та го издава този звук
3. Когато колата я запаля за първи път през студените сутрини вие повечко турбината и като загрее грам не вие , почти се не чува иначе пак няма проблем с вървежа. Поздрави и дано сте ми в помощ.

1. Значи забелязах , че като включа климатроника се чува в ниските обороти до към 1200-1500 едно като виене, а на угасен климатроник нищо се не чува иначе охлажда и топли без проблем само това виене се чудя какво е.
2. Когато колата работи на място се чува от към двигателя едно като Луп .. луп ... луп ... луп. Колата върви нормално разхода е ок всичко е ток и жица просто това луп луп не знам какво е ... някои го отдават на вакум ама от къде да знам. Ето примерен клип ( това не е моята кола но звука е същия) : https://www.youtube.com/watch?v=oG95r0vUoZU. Като цяло и други колеги съм чувал с това луп - луп но и те не знаят какво е даже в коментарите под клипа на някакъв x5-та го издава този звук
3. Когато колата я запаля за първи път през студените сутрини вие повечко турбината и като загрее грам не вие , почти се не чува иначе пак няма проблем с вървежа. Поздрави и дано сте ми в помощ.
BMW - Проста кола , но не за прости хора...
- RwdvsAwd
- Потребител
-
Re: Странни шумове
Също така ако мога да добавя в града ако реша да настъпя малко колата ми се струва мудна ... веднага щом излезнем извън града и малко я понастъпя става друга кола ... оправя се всичко.
- expl0de
- младши ентусиаст
-
- Кара: e92, f30
- Мечтае да кара: M4
Виж я за грешки, може да получиш някой жокер.
- awful
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xD LCI 2014
- Мечтае да кара: само BMW
- Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d
Това за мудното във градът може да е от DPF филтъра за твърди частици като се е запушил и се губи от мощността, като покарваш извън градско се отпуши малко и като влезнеш пак същата работа, сигурно филтъра не регенерира и за това се получава така.
RwdvsAwd написа:Здравейте колеги. За пореден път ще се допитам до Вас. Значи като цяло от 3 месеца някъде съм горд собственик на е91 330д 231 к.с , но 2 неща ми правят странно впечатление.
Може би от това: http://www.bimmerforums.co.uk/forum/f16 ... on-t92159/
- RwdvsAwd
- Потребител
-
Първо да благодаря за отговорите. Сега по същество... значи на колата е правена диагностика и всичко е в норма. Относно ДПФ не знам дали може да е това и има ли още някакъв начин по който мога да го установя. Иначе разликата градско/извънградско не е кой знае каква а просто съм много чувствителен на тема ускорение. За климатроника ще се погрижа някой друг път
Иначе при него интересното е че с вдигане на оборотите виенето леко се увеличава.

- RwdvsAwd
- Потребител
-
В някакъв чуждестранен форум прочетох , че това луп луп луп го прави от долния обтегач на веригата ... а по принцип аз съм сменил всичко по ангренажа , но до колкото знам не е ли само един двоен обтегач ? И евентуално ако съм пропуснал този лесно ли се подменя ?
7 мнения
• Страница 1 от 1