Треперещи фарове
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- khaled
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Х5 4.0д
Треперещи фарове
Някой знае ли трик как да се оправи износена ябълка във фара. Когато карам на лош път фаровете треперят и е малко досадно.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Re: Треперещи фарове
В Дару ми казаха, че е "конструктивна особеност" и треперенето, ако го има, се решава само с нови фарове. Не знам какво им правиха, но при мен трептенето намаля значително и сега го има само при по-сериозни удари и вибрации по остри неравности.
Never mistake motion for action...
- vlado6669
- младши ентусиаст
-
- Кара: E53 4.8, X6 2008 и X5 2011 5.0i
- Мечтае да кара: новата М X5 ...
- Детайли за колата: всичките са манияяяяяяяя....
На Х5 преди фейса аз си играх доста при същия проблем,( ще се опитам да обясня как) и двете горни ябълки изядени и не седят в гнездата. На стенд нагласихме фара да свети както трябва, машинката долу за нивото е в средно положение, после отворих горната капачка на фара и застопорих цялата подвижна част с рефлекторите да не мърда напред и настрани (фара надолу) колкото може с парче ламарина така изрязано, че да не падне в фара. После с изядените регулатори го подпрях отзад, за да не мерда назад (фара нагоре), тоест застопорена е само горната част а долната с машинката регулира при товарене. Не твърдя, че е перфектно но става за "циганиика"
. За тея години ксеноновите оригинални фарове за безбожно скъпи, втора употреба са по-зле от мойте
, а китайците ужасни на вид и светене, та те така. Не убеждавам, не агитирам само споделям 

- khaled
- кандидат ентусиаст
-
Аз имам и втори проблем с левия фар. Когато се включи на АУТО веднага отива доста надясно. Нищо не намерих по форумите дали е нормално и как се калибрира.
Някой има ли го този ефект?
Някой има ли го този ефект?
- khaled
- кандидат ентусиаст
-
Никой ли няма тука във форума със завиващи фарове да ми каже дали е нормално левия фар да отива наляво като се включи на "АУТО"
- DaveBG
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е90 325i
- Мечтае да кара: М3
Аз имам завиващи фарове и нямам такъв проблем. За вива само фара на където завиваш, тоест ако завия на ляво завива левия, на дясно - завива десния другия свети напред. Казаха ми че не е хубаво да ги държа много на ауто защото били чупливи тия механизми и се износвали... та ги ползвам много ама много рядко. Средно по малко от 1 път на година ми се налага реално но е супер удобно да го имаш.
6 мнения
• Страница 1 от 1