Работна температура на маслото!
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
Работна температура на маслото!
Здравейте, колеги!
Някой може ли да ми каже, каква е работната температура на маслото специално при 335i. Всеки ми казва различни градуси, като аз лично мисля, че не би трябвало да подминава работната температура на охладителната течност. Дали е така?
Някой може ли да ми каже, каква е работната температура на маслото специално при 335i. Всеки ми казва различни градуси, като аз лично мисля, че не би трябвало да подминава работната температура на охладителната течност. Дали е така?
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
- BMW_M42
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е 36
- Мечтае да кара: заварениа диф на заварена гас
Re: Работна температура на маслото!
колега проверих в аутодата 3.18 малко е старичка и има само до 330и
за него дават да е 80 градуса маслото
за по точни данни изтегли по нова версия и провери
за него дават да е 80 градуса маслото
за по точни данни изтегли по нова версия и провери
Кръвта е най-важното гориво! Инициатива на BMW Клуб България
- Wolf4
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 325i
- Мечтае да кара: M-ка, кво друго?
Колега ето ти едно клипче, което нагледно показва какво на практика е пърженето на маслото в цилиндрите, непосредствено под горивните камери. Доста подробности, касаещи температурата на маслото, която е между 80 - 110 градуса, но в картера, ще намериш в коментарите под видеото. Успех
.
http://www.youtube.com/watch?v=dW227-Bj4wQ

http://www.youtube.com/watch?v=dW227-Bj4wQ
Are you M enough...?!
- Nasko_
- младши ентусиаст
-
Благодаря за отговорите!
При 330и предполагам със сигурност е по-различно:) Интересува ме за двигателя с турбокомпресор
Клипа съм го гледал, искам просто да знам дали е нормална температурата, която поддържа моята кола
Работата е, че при мен, откакто съм купил колата стои на 115 - 120 градуса, като уж хора, които разбират ми казваха, че това било нормално.
Днес обаче в най-голямото задръстване на Сточна Гара, колата закова на 100 градуса и не мръдна нагоре ( за мен това е нормалната температура)! Направи ми впечатление, че перката за охлаждане се върти с по-бързи обороти през това време, като я чувах през отворения прозорец. След подминаването на караулката на Люлин обаче ( на магистралата за Калотина) температурата отново започна да се покачва и пак отиде на 120 градуса, като на следващия светофар вече не чувах перката.
Въпросът ми е, дали нещо перката не прави проблем и затова да качва повече температурата?...когато климатикът е пуснат също не подминава 100 градуса!
При 330и предполагам със сигурност е по-различно:) Интересува ме за двигателя с турбокомпресор

Клипа съм го гледал, искам просто да знам дали е нормална температурата, която поддържа моята кола

Работата е, че при мен, откакто съм купил колата стои на 115 - 120 градуса, като уж хора, които разбират ми казваха, че това било нормално.
Днес обаче в най-голямото задръстване на Сточна Гара, колата закова на 100 градуса и не мръдна нагоре ( за мен това е нормалната температура)! Направи ми впечатление, че перката за охлаждане се върти с по-бързи обороти през това време, като я чувах през отворения прозорец. След подминаването на караулката на Люлин обаче ( на магистралата за Калотина) температурата отново започна да се покачва и пак отиде на 120 градуса, като на следващия светофар вече не чувах перката.
Въпросът ми е, дали нещо перката не прави проблем и затова да качва повече температурата?...когато климатикът е пуснат също не подминава 100 градуса!
- BMW_M42
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е 36
- Мечтае да кара: заварениа диф на заварена гас
според мен само от това
можеш да си направиш извода
.когато климатикът е пуснат също не подминава 100 градуса!
Кръвта е най-важното гориво! Инициатива на BMW Клуб България
- kraska
- ентусиаст
-
- Кара: -ше G20 320d
BMW_M42 написа:според мен само от това.когато климатикът е пуснат също не подминава 100 градуса!
И какъв е извода?
Нормално е да седи около средата на скалата.
Демек си в нормални граници. Карай си спокойно и не се притеснявай.
Нормално е маслото да варира в по-големи граници от това на охлаждащата течност.
Както е й нормално да му се повишава температурата по време на каране, а на място да спада.
Карай и не се притеснявай.
Демек си в нормални граници. Карай си спокойно и не се притеснявай.
Нормално е маслото да варира в по-големи граници от това на охлаждащата течност.
Както е й нормално да му се повишава температурата по време на каране, а на място да спада.
Карай и не се притеснявай.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- stocky
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E82, E83, E92, F02
- Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
- Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.
Някой беше писал, че от динамиката на шофиране зависи колата в какви темп. граници ще държи маслото. Ако я настъпваш повече (магистрала например) колата ще допусне по-висока темп. на маслото, за да е по-тънко и с по-малко триене за по-висока мощност. Имаше го някъде по темите за 25i и 30i моторите. 35i е с две турбини, което според мен влияе само на стойностите на темп., но не и на принципа за различна темп. в зависимост от натоварването.
- Nasko_
- младши ентусиаст
-
stocky написа: 35i е с две турбини, което според мен влияе само на стойностите на темп., но не и на принципа за различна темп. в зависимост от натоварването.
Колега, нали тези турбини се охлаждат от маслото, как така натоварването не би повлияло на температурата на маслото?:)
- kraska
- ентусиаст
-
- Кара: -ше G20 320d
stocky написа:Някой беше писал, че от динамиката на шофиране зависи колата в какви темп. граници ще държи маслото. Ако я настъпваш повече (магистрала например) колата ще допусне по-висока темп. на маслото, за да е по-тънко и с по-малко триене за по-висока мощност. Имаше го някъде по темите за 25i и 30i моторите. 35i е с две турбини, което според мен влияе само на стойностите на темп., но не и на принципа за различна темп. в зависимост от натоварването.
Точно обратното. Тук инфо от колегата:
viewtopic.php?f=112&t=273827
- stocky
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E82, E83, E92, F02
- Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
- Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.
Nasko_ написа:stocky написа: 35i е с две турбини, което според мен влияе само на стойностите на темп., но не и на принципа за различна темп. в зависимост от натоварването.
Колега, нали тези турбини се охлаждат от маслото, как така натоварването не би повлияло на температурата на маслото?:)
Прочети отново как съм го написал, говорим едно и също

Иначе явно съм объркал принципа на работа на тая "система"!
Какво ти е маслото и на колко км?
Не може ли да е някво кофти и да не е температуро устойчиво?
Виж тука сравнения на температуро устойчивост на масла: http://bmwservice.livejournal.com/27699.html#cutid1
Само търсите проблеми в тея коли....
Не може ли да е някво кофти и да не е температуро устойчиво?
Виж тука сравнения на температуро устойчивост на масла: http://bmwservice.livejournal.com/27699.html#cutid1
Само търсите проблеми в тея коли....

Карам е мойта вече повече от година и варира от 100 до 120 и е нормално всичко.
- ND1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: The black devil-335i e92
stocky написа:Някой беше писал, че от динамиката на шофиране зависи колата в какви темп. граници ще държи маслото. Ако я настъпваш повече (магистрала например) колата ще допусне по-висока темп. на маслото, за да е по-тънко и с по-малко триене за по-висока мощност. Имаше го някъде по темите за 25i и 30i моторите. 35i е с две турбини, което според мен влияе само на стойностите на темп., но не и на принципа за различна темп. в зависимост от натоварването.
Колега и аз това го бях прочел също някъде. Даже доста се коментираше въпроса.Потърси из форума, но от това което съм разбрал аз при бензините .25i,30i,.35i температурата варива според начина на шофиране.
поздрави

14 мнения
• Страница 1 от 1