Смяна седалки - повреден кантар
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- dreamcatchermx
- Потребител
-
- Кара: E90 320D '06
Смяна седалки - повреден кантар
Някой може ли да даде съвет за следното:
Поради сръчните момчета на автомивките, които стоят на колена по седалките, ми е прекъснат кантара на пасажерската предна седалка. Т.е. обръщайте им винаги внимание по автомивките да не го правят
Та сега след диагностика с DIS имам 3 опции за моята Е90 320D 2006г.:
1. Смяна на кантара, вървящ комплект с долната тапицерия (текстил, обикновения салон) - 207лв. в Дару + около 100лв. за труда при познат майстор. Разбрах, че не може да се ремонтира...
2. Софтуерно - около 60лв. Не знам обаче дали еърбеците ще работят коректно, ако не дай си боже се наложи... А със сигурността шега не бива.
3. За късмет намерих 2 седалки от автоморга като моите, но произведени 2008г. като имат екстра регулиране на лумбалната опора, която моите седалки нямат и ще излезат по-евтино от нов кантар. Обаче естествено видяхме, че буксата им има повече конектори и отделно още 2 кабела, които нямат къде да се закачат за кабелът идващ от колата. Та въпросът ми е:
Някой правил ли е такава замяна на седалките? Какво е необходимо да се направи допълнително? Жичкаджии ми казаха, че могат да захранят регулирането на лумбалната опора, но не могат да гарантират дали е необходимо да се препрограмира нещо или дали всичко ще работи коректно. Препоръки при кой жичкаджия да ходя по въпроса?
Поради сръчните момчета на автомивките, които стоят на колена по седалките, ми е прекъснат кантара на пасажерската предна седалка. Т.е. обръщайте им винаги внимание по автомивките да не го правят

Та сега след диагностика с DIS имам 3 опции за моята Е90 320D 2006г.:
1. Смяна на кантара, вървящ комплект с долната тапицерия (текстил, обикновения салон) - 207лв. в Дару + около 100лв. за труда при познат майстор. Разбрах, че не може да се ремонтира...
2. Софтуерно - около 60лв. Не знам обаче дали еърбеците ще работят коректно, ако не дай си боже се наложи... А със сигурността шега не бива.
3. За късмет намерих 2 седалки от автоморга като моите, но произведени 2008г. като имат екстра регулиране на лумбалната опора, която моите седалки нямат и ще излезат по-евтино от нов кантар. Обаче естествено видяхме, че буксата им има повече конектори и отделно още 2 кабела, които нямат къде да се закачат за кабелът идващ от колата. Та въпросът ми е:
Някой правил ли е такава замяна на седалките? Какво е необходимо да се направи допълнително? Жичкаджии ми казаха, че могат да захранят регулирането на лумбалната опора, но не могат да гарантират дали е необходимо да се препрограмира нещо или дали всичко ще работи коректно. Препоръки при кой жичкаджия да ходя по въпроса?
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Re: Смяна седалки - повреден кантар
Решението за еърбега без смяна на кантар е да е винаги активен или винаги неактивен, без да търси данни от кантара, ти си преценяваш.
Щом не си имал ел.регулиране на седалките досега, трябва да се ретрофитва инсталация, за да работи всичко коректно. Тук има доста колеги, присаждали ел.салони, но са предимно на Е46, поразрови се из чуждите форуми също.
Щом не си имал ел.регулиране на седалките досега, трябва да се ретрофитва инсталация, за да работи всичко коректно. Тук има доста колеги, присаждали ел.салони, но са предимно на Е46, поразрови се из чуждите форуми също.
Never mistake motion for action...
- dreamcatchermx
- Потребител
-
Leon написа:Решението за еърбега без смяна на кантар е да е винаги активен или винаги неактивен, без да търси данни от кантара, ти си преценяваш.
Гледах, но не успях да намеря решение. Софтуерното активиране или деактивиране не ми се струва добър вариант. Ако няма други съвети, явно ще поръчвам нов кантар и ще мина без допълнителната екстра за реглажа...
- raddy
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше E30 сега:E90 N52B25
Писали сме бая по темата,само е трябвало да се разровиш...
viewtopic.php?f=112&t=291024&p=3632534#p3632534

- dreamcatchermx
- Потребител
-
raddy написа:Писали сме бая по темата,само е трябвало да се разровиш...
Е то как мисллиш съм достигнал до 3-те варианта, които съм си описал във въпроса? С ровене във форума разбира се, включително и твоя пост чрез търсачката. Обаче въпросът ми не е като твоя, а говорим за присаждане на нови екстри за други седалки колега... Както и да е. Разбрах, че ще трябват доста усилия (и разходи) за присаждането и се ориентирах към новия кантар, който вече поръчах. Безаварийно каране на всички

5 мнения
• Страница 1 от 1