320i задръстен катализатор?
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- baraccuda
- Потребител
-
- Кара: BMW M6 Cabrio, E60 525d
320i задръстен катализатор?
Здравейте колеги! Не намерих подобна тема за бензинов двигател с такъв проблем и реших да пусна тема. Искам да ви задам един въпрос във връзка с едно е90. Колата е 320и автомат, 2006г. Онзи ден ми светна чек-енджъна и отидох да я гледам на компютър. Казаха ми, че катализаторът е задръстен, та въпроса ми е има ли някакъв начин да се почисти с tunap или да го махам и какви ще са последиците? Благодаря предварително ! Поздрави !!
- 90e90e
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д
- Мечтае да кара: hibrid
Re: 320i задръстен катализатор?
baraccuda написа:... Казаха ми, че катализаторът е задръстен.....
Кой ти даде тази диагноза??? Майстора или "компютъра"? Изведнъж ли се получи това с лампата??? Имал ли си признаци преди това и имаш ли някакви аномалии при шофиране???
За да спрем да се избиваме по пътищата, трябва да се спре алкохола на мъжете и бензина на жените! Карайте така, че да стигнете!
- Alegron
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ex.E90, pr.E46, fu.?30
За да се провери каализатора най точно, мисля че се мери налягане и дебит на газовете преди и след него. А проблема в твоят случай може да не е запушен катализатор, а повредена сонда преди или след катализатора.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
- baraccuda
- Потребител
-
- Кара: BMW M6 Cabrio, E60 525d
Майстора ми направи тази диагноза. Аномалии не е имало а проблемът изведнъж се появи. Изтриха грешката и след 40км пак се появи..
- Huku
- ПотенЦял
-
- Кара: и се вози едновременно...пкхх
baraccuda написа:Майстора ми направи тази диагноза. Аномалии не е имало а проблемът изведнъж се появи. Изтриха грешката и след 40км пак се появи..
и аз веднъж се пробвах при "майстор" , но не става така, иди си в БМВ сервиз (особено за такава грешка)- там ще платиш но и ще получиш гаранция, че това което сменят е проблема...
- Denis Petrov
- Потребител
-
- Кара: e90 330i
може и да е малко оффтопик, но аз искам да попитам как се процедира, когато въпросния катализатор е вече свален ( при 320i N46 ), за да може да не светва check engine лампата на таблото. иначе на екрана при проверка за грешки изписва "no faults"
6 мнения
• Страница 1 от 1