650 ниски обороти ли са за 320i ?
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- jorkata_26
- Потребител
-
- Кара: 320 I E90
Re: 650 ниски обороти ли са за 320i ?
angelov_b написа:Да се включа и аз в тази теме...
От както стана студено забелязвам странно държание на моята кола. Когато е студена и запаля, моторът държи 1100 оборота и само след 5,10 секунди тругват да падат като стигат 800. Това ми е много странно. Почват да се усещат вибрации и определено не мисля че са оптималните обороти за колата в това време. Ако в този момент на празен ход изфорсирам....след като пусна газта оборотите падат до 550 за 1, 2 секунди и след това се качват пак до 750....т.е. се появява едно претреперване което е неприятно.
Друго, което наблюдавам е , че когато при не добре загряла кола си карам на някоя предавка и след това изключа от нея...понякога оборотите при връщането си към свободен ход падат по ниско от 600 оборота, след това сякаш се усещат и се вдигат отново. При това падане отново се появява неприятно трептене на цялата кола, и се усеща сякаш ще изгасне.
Чудя се какво и има на колата... но не ми се струва нормално да трепти на празен ход или да не може да следва едни обороти....какво да я правя? Колата е 316I на 46 000 км.....
Колега, нищо и няма на колата... Карам 320 I e 90 същото е и при мен просто я изчакай малко да поработи. И аз се шашнах от това и след като ходих на диагностика не откриха нищо обясниха ми, че се дължи на автоматичния смукач и заради студеното време.
- angelov_b
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW Ф10 525D
Мерси за мнението колега, но днес ходих на диагностика и компютъра беше изписал 2 грешки :
30C1 - Статично регулиране на налягането на моторното масло. Авариаен ход от прекъсване на налягането на маслото
29CD - Прекъсвач на горенето цилиндър 1. Изключване на горивото активирано.
Всичко това бе придръжано и със жълта лампа на мотора, която светна като запалих на отрицателни температури....така че диагнозата е ...
Дефектна бобина на 1-ви цилиндър. Имаше сервизна акциа май месец...където мо ги смениха и 4-те безплатно...явно едната дава пак дефект...
На 27-ми ще се занимавам да ми я сменят. Това е засега. Но определено нее нормално на студено да падат бързо оборотите.
30C1 - Статично регулиране на налягането на моторното масло. Авариаен ход от прекъсване на налягането на маслото
29CD - Прекъсвач на горенето цилиндър 1. Изключване на горивото активирано.
Всичко това бе придръжано и със жълта лампа на мотора, която светна като запалих на отрицателни температури....така че диагнозата е ...
Дефектна бобина на 1-ви цилиндър. Имаше сервизна акциа май месец...където мо ги смениха и 4-те безплатно...явно едната дава пак дефект...
На 27-ми ще се занимавам да ми я сменят. Това е засега. Но определено нее нормално на студено да падат бързо оборотите.
- angelov_b
- кандидат ентусиаст
-
След диагностика във Варна се установи, че заради боклучав бензин са ми запушени инжекторите. След гаранционна смяна колата се оправи. Сега върви равномерно, гладко и без играене на оборотите.
Цена по фактура: 1032 лв
Поздрави!
Поздрави!
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Не трябва да караш 335i, че да оправдаваш сипването на Shell Vpower Racing...
Това важи не само за теб, ми и за много други, които не могат да разберат смисъла да се сипва читав бензин на "малолитражка"
Дано занапред наливаш читаво гориво 

- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
angelov_b написа:След диагностика във Варна се установи, че заради боклучав бензин са ми запушени инжекторите. След гаранционна смяна колата се оправи. Сега върви равномерно, гладко и без играене на оборотите.
Поздрави!
Какво са ти подменили за тия пари?
- angelov_b
- кандидат ентусиаст
-
Карам само 100 октана от ЕКО вече4-ти месец....явно от преди е почнало запушването. Сега е супер вече и ще слагам само 100 октана. За тази сума ми смениха гаранционно 4-те инжектора.
- Mollov
- Мародератор
-
Сипвай VPR... 100-октановия на ЕКО не винаги е читав...
- kronos
- ентусиаст
-
- Кара: MB w212 AMG
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Какво общо има октановото число със запушването на инжекторите, само това не мога да вдяна? Карал съм месеци наред със омв100 и впр, но разлика така и не съм усетил, нито в разхода, нито във вървенето
- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
kronos написа:Какво общо има октановото число със запушването на инжекторите, само това не мога да вдяна? Карал съм месеци наред със омв100 и впр, но разлика така и не съм усетил, нито в разхода, нито във вървенето
Е предполага се, че е по-качествен/ чист...
- Mollov
- Мародератор
-
Дам, изобщо не говорим за октаново число... а за качество...
- TurboDieselComby
- младши ентусиаст
-
- Кара: F31 320d Sport Line
angelov_b написа:Карам само 100 октана от ЕКО вече4-ти месец....явно от преди е почнало запушването. Сега е супер вече и ще слагам само 100 октана. За тази сума ми смениха гаранционно 4-те инжектора.
Нали е гаранционно - за какво са ти взели пари?!
- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
TurboDieselComby написа:angelov_b написа:Карам само 100 октана от ЕКО вече4-ти месец....явно от преди е почнало запушването. Сега е супер вече и ще слагам само 100 октана. За тази сума ми смениха гаранционно 4-те инжектора.
Нали е гаранционно - за какво са ти взели пари?!
Не са му взели пари,това е сумата на фактурата,която е покрита гаранционно!
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
- TurboDieselComby
- младши ентусиаст
-
- Кара: F31 320d Sport Line
А така може!
Никъде другаде не са ми казвали с колко ще захапят производителя при такава гаранционна поправка.
Никъде другаде не са ми казвали с колко ще захапят производителя при такава гаранционна поправка.
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2