320д Миризма на изгорели газове и теч на масло
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
- vvaskoo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E92 335d
320д Миризма на изгорели газове и теч на масло
Здравейте ,
Става дума за 320д 177кс мотора на около 200к Км. Напоследък вкарва миризма на изгорели газове в купето , като дигнах капака миризмата пак се усещаше най-силно около ЕГР клапана , също така около въпросния клапан се наблюдава лек теч на масло. Тръбичките около ЕГР-то са омаслени . Също така ми прави впечатление че от скоро докато е студена има лека загуба на мощност между 1100-1900 оборота , в смисъл искам да кажа че доста рязко дига обороти в тая граница , мине ли 1900рпм всичко си е перфектно . Не съм забелязал да гори повече или да върви по малко , от какво може да е ?
Става дума за 320д 177кс мотора на около 200к Км. Напоследък вкарва миризма на изгорели газове в купето , като дигнах капака миризмата пак се усещаше най-силно около ЕГР клапана , също така около въпросния клапан се наблюдава лек теч на масло. Тръбичките около ЕГР-то са омаслени . Също така ми прави впечатление че от скоро докато е студена има лека загуба на мощност между 1100-1900 оборота , в смисъл искам да кажа че доста рязко дига обороти в тая граница , мине ли 1900рпм всичко си е перфектно . Не съм забелязал да гори повече или да върви по малко , от какво може да е ?

Re: 320д Миризма на изгорели газове и теч на масло
махни пластмасовия капак на мотора и разгледай ,докато втори човек подава газ.Може да се е процепила тръбата на ЕГР или маркуча преди дросела .

- vvaskoo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E92 335d
Re: 320д Миризма на изгорели газове и теч на масло
Оказа се че една пластмасова тръбичка до ЕГР-то се беше напукала и изпускаше . £6 за нова и спря да мирише 

3 мнения
• Страница 1 от 1