320д е90
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- minimalcoholic
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: e46 330i
320д е90
здравейте колеги,понеже един приятел е решил да си взема 320д (163) е90..може ли да ми кажете отзиви за този двигател...дали е надежден и на какво да гледа като го взема...благодаря предварително

- 90e90e
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д
- Мечтае да кара: hibrid
Re: 320д е90
Всяка стара кола е потенциално "опасна" - като жените...бъркаш в торбата и която хванеш
До тук с шегата... Твоя приятел да иде да си избира кола с някой който чува петела... ай-добре е с автоджамбаз (приказват си на еднакви езици и си знаят мурафетите... ) Другото което е задължително - проверка по номера на рамата за евентуално "хистори" а ако този който продава склони да се иде до ИЗБРАН сервиз за оглед ще е най добре... Въпреки съвкупността от всички тези фактори, гаранцията за добър избор не е особено голяма...
Относно мотора... Ще чуеш противоречиви мнения предполагам. Моето мнение неангажиращо разбира се е, че това е компромисния вариант...Не е предназначен за активно спортно стресово каране... Предназначен е за по-широкия потребител и не трябва да се забравя, че е дизел!!! Като параметри на база мощност-маса на автомобила-разход, моторчето е доста добро за извънградско каране, а в града и при къси цикли на каране си е лакомо, но не чак фрапиращо... Има си олекотено сезонно обслужване, което за тоя клас автомобил е сравнително на приемливи цени.
Нека приятеля ти да се поразрови из форума и ще научи доста полезни неща....Не е задължително да се регистрирва....може само да чете...
Успех при избора!

До тук с шегата... Твоя приятел да иде да си избира кола с някой който чува петела... ай-добре е с автоджамбаз (приказват си на еднакви езици и си знаят мурафетите... ) Другото което е задължително - проверка по номера на рамата за евентуално "хистори" а ако този който продава склони да се иде до ИЗБРАН сервиз за оглед ще е най добре... Въпреки съвкупността от всички тези фактори, гаранцията за добър избор не е особено голяма...
Относно мотора... Ще чуеш противоречиви мнения предполагам. Моето мнение неангажиращо разбира се е, че това е компромисния вариант...Не е предназначен за активно спортно стресово каране... Предназначен е за по-широкия потребител и не трябва да се забравя, че е дизел!!! Като параметри на база мощност-маса на автомобила-разход, моторчето е доста добро за извънградско каране, а в града и при къси цикли на каране си е лакомо, но не чак фрапиращо... Има си олекотено сезонно обслужване, което за тоя клас автомобил е сравнително на приемливи цени.
Нека приятеля ти да се поразрови из форума и ще научи доста полезни неща....Не е задължително да се регистрирва....може само да чете...
Успех при избора!
За да спрем да се избиваме по пътищата, трябва да се спре алкохола на мъжете и бензина на жените! Карайте така, че да стигнете!
- minimalcoholic
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: e46 330i
- cocosas
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW e60 / e46
верно е има доста писано по таз тема , аз лично съм прочел всичко и понеже и аз се колебая какво точно да си взема съм се спрял за бензин + АГУ. Най-вероятно 320и ще да е въпреки че не е кой знай ква "бегачка" но се избягва вероатната възможност от теч на масло като при 325и и 330и. Отностно дизел - газ излиза по изгодно като разход на гориво а що се говори за подръжка на стара кола бензина излиза доста по ефтино като подръжка , някои казват че било 3 пъти по ефтино, но както и да е аз ти споделям моето виждане по въпроса. И пак разгледай и виж може пък друго да ти хрумне. Успех!
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Има какво да се чете за този мотор, не мисля, че ще измислим нещо ново. Най-много да започне спор дизел с/у бензин.
Never mistake motion for action...
6 мнения
• Страница 1 от 1