Въпрос относно едно комби 325их

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: '00 S3

Въпрос относно едно комби 325их

Мнение от dani90 » 26 Юли 2012, 8:59

Тъй като вече ще ставаме семейсни и другите ми коли са крайно непригодни за тази галимация си търся комби, новичко и приятно на дълъг път, сведох варианта до конкретния автомобил http://www.car24.bg/pcgi/printcardet.cg ... 0616405123

Можете ли да ми кажете абсолютно всичко което би било проблемо с дадения автомобил и 4х4 вариянта(той ми дава леко задна скорост единствено)?

Четох, че този мотор си харчел масло ?

Моля, за всякакви мнения относно колата като цяло.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Re: Въпрос относно едно комби 325их

Мнение от Leon » 26 Юли 2012, 9:15

И аз се огледах в тази кола, когато си търсех, но тогава й искаха 25 000 и се отказах да ходя да я гледам, комбито ми беше много резервен вариант.
Това с харча и течовете на масло е валидно за всички N52, така че няма какво да му се чудиш толкова. Всички майстори, с които съм говорил твърдят, че мотора е страхотен във всичките му модификации, така казват и собствениците. Единствено трябва да обърнеш внимание на двойното задвижване, че там всеки проблем боли много. Личи си, че първият (или някой от предишните) собственик е бил ценител, защото има наляти доста скъпи и нетипични неща като стоманените педали, пърформънс броните, генерация от 335 (вероятно) и т.н.Тази кола за мен определено си струва да се види и да се закара на сервиз. Особено на такава цена.
Never mistake motion for action...

Петко ///M големия
Аватар
Кара: E46 330xd / Mini Cooper S

Мнение от BMW///M-ma6inata » 26 Юли 2012, 9:22

Познавам автомобила. Свидетел съм на поддръжката му. Перформънс екстериор пакет, допълнително слаган, къстъм генерация(ако ти е за семейна кола може би ще ти е малко шумна но пък звука е :yes: :yes: :yes: ). Маниакално поддържан, гарантирано е че всичко нужно е сменено по него.
Единствения проблем който може да срещнеш е с ниските пружини в момента, ако ти е за пътуване със семейството трябва да се замислиш да ги смениш с оригиналните. Последно я продаваше Джуката в Сити Кар, незнам дали е още там колата.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бензинояд

Мнение от sapio » 26 Юли 2012, 9:36

Мога само функционално да изкажа мнение, защото технически хич ме няма.

Комбито (багажника) му е крайно неудобно заради подкалниците (или както там се казват) в багажника и механизма на щората. По същата причина и аз си взех комби, но определено е направено повече дизайнерско, отколкото функционално. Да не говорим, че има седани с по-голям багажник. Нормален куфар не може да сложиш на една страна, защото е висок, а когато е легнал не остава много място за друго отгоре.

Другото, което е - ако мислиш зимата да я караш, прави сметка, че е много ниска и дори Х, като ти легне по корем по коловозите и ще въртят четирите колела във въздуха. То зависи и къде ще я караш де, но в нашия квартал сме си закачили един снегорин на снимка, защото иначе няма къде да го видим, а тази зима само джипките и високите бангии се движеха що-годе добре.

Иначе общо за колата изглежда добре с тези подобрения. Особено генерацията ме радва много :)
Екстрите са си ОК - голямата навигация, парктроник, спортния волан, подгряваяне на седалките. Както казаха колегите - не е пестено от екстри. А и кожения салон щях да забравя, но аз не съм му фен и затова :)
Тая подготовка за мобилен телефон направо я отпиши - много глупаво нещо, но това да му е кусура.
Айде успех с избора.
Последна промяна sapio на 26 Юли 2012, 10:05, променена общо 1 път
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: '00 S3

Мнение от dani90 » 26 Юли 2012, 9:46

Понеже 4х4 съм карал само Ауди и не съм наясно с принципа при БМВ. При е9* това си е хубавото 4х4 така ли ? Или е като при е46 ?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Leon » 26 Юли 2012, 10:07

Няма нищо общо с Х-драйв при Е46, порови се из форума, има обяснена разликата. А ако знаех, че BMW///M-ma6inata я познава толкова добре колата, вероятно щях да я карам аз, нищо че е 4х4 :angel:

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 26 Юли 2012, 20:02

Leon написа:Няма нищо общо с Х-драйв при Е46, ..

Е46 няма xDrive. xDrive системата влиза от Е83 X3 в края на 2003-та година и от там насам всичко е с разновидност на xDrive, включ. E9x като обикновено техническия модул xDrive е почти един и същ, до въвеждането на E84 X1, където е променен по-драстично. Сега също ще има още изменения в F20.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Leon » 27 Юли 2012, 9:45

Да, като система Х-драйв го няма в Е46, имах предвид двойното предаване, виноват :oops:
ПП: Радвам се, че пак се активизира из форума ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 325i N53

Мнение от Georgieff » 27 Юли 2012, 12:53

Колегата е прав за размера на багажника на комбито. Големите куфари, които не стават за ръчен багаж в самолета е супер неудобно че могат да се сложат само легнали. Явно е направено с цел да има повече място за задните пътници. :dunno:
Все пак при добра организация може да се натовари доста багаж.
Колата е без релинг (релсите отгоре), което прави по-трудно слагането на допълнителна кутия на покрива (ако ти се наложи) - не знам с колко багаж пътуваш със семейството.
Двойното предаване увеличава разхода до известна степен, но все пак ти си преценяваш. С този двигател газта си остава вариант.
Поне по снимките колата е супер за цената си.

Просто нахвърлям мислите, които ми минаха на мен, когато си търсех моята кола, понеже и аз карам само комбита.
Touring & windsurf club

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90

Мнение от mitaka7 » 28 Юли 2012, 11:56

На мен лично колата ми допада. :yes:

Потребител
Аватар

Мнение от FidoDido » 30 Авг 2012, 14:39

Тази кола според мен е удряна, може да не имало сериозен удар но си личи на снимката на която колата е снимана в профил от дясно, че предната броня се разминава малко с калника и фара, което е резултат от някаква интервнция

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 01 Сеп 2012, 9:40

то половината кола не е сток ..

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Leon » 03 Сеп 2012, 9:46

FidoDido написа:Тази кола според мен е удряна, може да не имало сериозен удар но си личи на снимката на която колата е снимана в профил от дясно, че предната броня се разминава малко с калника и фара, което е резултат от някаква интервнция

:OT: Всеки път като някой идиот ми подпре колата на паркинг, се получава такова разминаване, без даже бронята да е одрана сериозно. Аз по това не бих съдил, най-добре да се огледа лично.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90

Мнение от mitaka7 » 03 Сеп 2012, 10:10

То по снимка ако купуваме....По-скоро гледаме на място и преценяваме. Това е най-добрия вариант.

Назад към E90/E91/E92/E93