Помощ за покупка
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
45 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- bordo_77
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 530 XD
Re: Помощ за покупка
Две думи по отношение на старт-стоп бутона. Моята е на 270000 км., и този бутон е като нов, виждал съм кола на 150000 реални с много изтрит бутон, чак надписа го няма. Въпросния бутон може да се натиска 10 пъти на седмица за преход 3000 км., и 30 пъти на ден за 20 км., разбира се това е образно казано. Втория вариант за мен означава че колата се кара предимно градско, възможно и от няколко човека със различен опит и стил на шофиране, още по лошо би било ако автомобила е бил фирмен и на никой не му пука за него, нали на петата година, Бай Ганьо ще дойде в Неапол и ще ги натовари в автовоза за София, като перфектни, нов внос 

Всичко е късмет и моментно състояние след 2седмици или 3к км може каре да замине може дюза да се счупи може турбото да отсвири.На мен първата седмица ми изгоря шофьорската брава на втория месец антенен модул натретия каре на четвъртия торк конвертор а при диагностика нищо не показваше така че ето ти 3 бона в бързината
- bordo_77
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 530 XD
acorde написа:ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ някой да каже нещо умноxerial написа:zvetiko написа:Колеги,не мога да не зачета мнението ви и май нещата ще отидат към затваряне на офертата-още веднъж благодаря.Не знам дали нещо не е ставало с бутона и да е бил сменен с втора ръка,защото наистина беше много зле-даже се чудех дали някаква крушка от вътре не го е разтопила.
За тия пари толко.... - просто проверка си направете подобна кола с подбни екстри на обявените КМ какви пари е в ИТ и в Гер... и калкулирайте дали е 22К лева
А и друго - КМ нямат толкова значение, колкото поддръжката, защото и половин милион КМ не са проблем ако е обслужвана на време и качественоза тея пари такова е ако не с фишовете за заплата и в магазина 125к нова
нали не очаквате некой да даде толкова пари и да я даде на Бай Г. читава и обслужена.Старо хубаво има само Уиски и Ракия
а за останалото как дойде.
За темата ИТ и Гер откъде какво може да се поспори яко така че ЧОВЕКА ви иска съвет а ако е от БЕЛГИЯ ХОЛАНДИЯ САН МАРИНО ИСПАНИЯ ИЛИ ФРАНЦИЯ която е насрана от радари и с 10-15км отгоре чао на тефтера да не говорим за глобите А в ГДРто по аутобана и късат трътката.
По стечение на обстоятелствата и аз карам кола от Италия, Милано, но ситуацията е малко по различна, помогнаха ми приятели там да я разнищя от всякъде, километри, собственост,сервизи и т.н., за да знам какво взимам. След като се уверих че всичко е както трябва, отидох и я взех, и изобщо не съм се притеснявал че на таблото пишеше 255000км, а колата си е много добре. Много е важно състоянието, къде и как е обслужван автомобила, не чак толкова от къде идва, както писа колегата. Нима в Германия, Холандия няма палачори и измамници.
- Alegron
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ex.E90, pr.E46, fu.?30
Помощ за покупка
acorde написа:Всичко е късмет и моментно състояние след 2седмици или 3к км може каре да замине може дюза да се счупи може турбото да отсвири.На мен първата седмица ми изгоря шофьорската брава на втория месец антенен модул натретия каре на четвъртия торк конвертор а при диагностика нищо не показваше така че ето ти 3 бона в бързината
точно това имах предвид, когато му казах на колегата за разходите и да не си прави тънки сметки за дискове и накладки...
Sent from my iPhone using Tapatalk
- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
eraziel написа:stankata777 написа:Ами аз говоря от личен опит,имах Е90 която продадох на 74к км,карана 90% градско,маршрути от 1-1,5км,средно сигурно 16-20 натискания на старт-стоп бутона на ден,и нито дори бегъл заченък на изтриване!Ами ако е карана повече извънградско?
Kви са тея маршрути 1.5 км средно, я по-сериозно ...
И кое не разбра?

gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
stankata777 написа:eraziel написа:stankata777 написа:Ами аз говоря от личен опит,имах Е90 която продадох на 74к км,карана 90% градско,маршрути от 1-1,5км,средно сигурно 16-20 натискания на старт-стоп бутона на ден,и нито дори бегъл заченък на изтриване!Ами ако е карана повече извънградско?
Kви са тея маршрути 1.5 км средно, я по-сериозно ...
И кое не разбра?1,5км=1500м Живея в малък провинциален град,6мин пеша от центъра/мястото където работя и други 5мин пеша/1км от другия офис на жена ми...Като няма нищо смислено да кажеш по темата,по-добре не пиши...
Ами и аз да кажа освен от личен опит, при доста по-дълъг среден преход как на 120к вече е бил за смяна тоя бутон, а всичко останало си е било като ново !?!?
Смислено по темата ще кажа, че на 150к се сменя и входящия колектор, може и вече да е за смяна (~1000лв)
In Ban We Trust!
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Alegron написа:acorde написа:Всичко е късмет и моментно състояние след 2седмици или 3к км може каре да замине може дюза да се счупи може турбото да отсвири.На мен първата седмица ми изгоря шофьорската брава на втория месец антенен модул натретия каре на четвъртия торк конвертор а при диагностика нищо не показваше така че ето ти 3 бона в бързината
точно това имах предвид, когато му казах на колегата за разходите и да не си прави тънки сметки за дискове и накладки...
Sent from my iPhone using Tapatalk
Е то голямата сметка идва от няколко тънки,едва ли след покупката ще трябва да се смени двигателя

А и друго - КМ нямат толкова значение, колкото поддръжката, защото и половин милион КМ не са проблем ако е обслужвана на време и качествено
Както вече казах това е доста мътна работа и не можеш да знаеш дали е правена както трябва,освен ако ти или много близък приятел не са следили историята на колата .Според мен има голямо значение дали една кола е на 100 или на 500-има доста неща ,които не зависят от качеството на обслужване и които поради естественото си стареене и амортизация могат да те вкарат в огромни разходи.
- stankata777
- ентусиаст
-
jeki_tdi написа:Колега ела да видиш моята има ли износино в салона на 305.000 реални км и дали старт бутона му има нещо дари DPF не е мръднал .
Дизеловите 320 Е90 произведени до септ.2005г нямат ДПФ и се познават по завитата надолу тръба,ако твоята все пак има-пробег от над 300к км без интервенции по филтъра е повече от добре....
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
- Georgieff
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 325i N53
zvetiko написа:Колеги,не мога да не зачета мнението ви и май нещата ще отидат към затваряне на офертата-още веднъж благодаря.
Умно решение!
Няма как кола в БГ да струва по-малко от същата в Германия или Италия. Моят съвет е ако твоят приятел иска такава кола - да си вземе премиум селекшън. Тези пари, които сега ще спестите от цената, после ще ги вложите двойно да вкарате колата в час.
Touring & windsurf club
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Хубаво Премиум, но там такава кола е най-малко 2008 г. и цената й започва от 50к лв нагоре...
Never mistake motion for action...
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Тези пари, които сега ще спестите от цената, после ще ги вложите двойно да вкарате колата в час.
Колега,точно за това си мислех в края на темата.

- stankata777
- ентусиаст
-
Georgieff написа:zvetiko написа:Колеги,не мога да не зачета мнението ви и май нещата ще отидат към затваряне на офертата-още веднъж благодаря.
Умно решение!
Няма как кола в БГ да струва по-малко от същата в Германия или Италия.
Разбира се,че има как кола в Бг да струва по-малко отколкото същата в Германия!Нима двата пазара могат да се сравнят?Или искаш да кажеш,че твоите коли ги продаваш на немски цени?Нормално е на нашия свит вторичен пазар цените да са по-ниски за идентични екземпляри.Сега,ако си мислиш за нов внос,има резон в твоето изказване...
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
- Veson
- младши ентусиаст
-
- Кара: E87 120d
- Мечтае да кара: x6
Вие направо ме замислихте с тези разсъждения.. тъкмо съм се наточил за евентуална 330xd, ама като гледам наличните в сайтовете... направо се незнам какво да правя, може би Премиум с повече пазарлъци ))) иначе отивам на 1 серия. Това ми е дилемата сега !
Успех с покупката на колегата !
Успех с покупката на колегата !
stay tuned

- Georgieff
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 325i N53
stankata777 написа:Сега,ако си мислиш за нов внос,има резон в твоето изказване...
Разбира се, че за нов внос говоря - в тази тема като гледам обсъжданите коли са най-много на 6 години.
Дори и да има такива коли (по-евтини от Германските), те изобщо не са много и е малко вроятно да попаднеш на бройка, която да ти пасне като екстри, цвят и да е в прилично състояние без предстоящ неотложен ремонт (на спирачките както се оказа).
Да, моята стара кола на 11 години и 208 000 км (може би 300 000 реални), я продадох в БГ за малко пари, но това не виждам какво отношение има към темата.
Touring & windsurf club
45 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3