Телефони в Е9*
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
Телефони в Е9*
Натъкнах на някои затруднения с употребата на мобилен телефон през Bluetooth-та на колата и реших да обсъдим опита си по този въпрос – кои марки и модели мобилни апарати как се сработват с колата.
Имаше подобни теми:
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... D#p2193738
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 0%BE%D0%BD
но нека тук обобщим нещата в една нова.
При мен проблемът се изразява в това, че на дисплея в колата (Е90 LCI) не излиза целия списък на телефонния указател и съответно част от повикванията не се разпознават като име, а само като номер. Наред с това, всички повиквания (входящи, изходящи и пропуснати) от такива неразпознати абонати не се записват в съответните регистри на колата, а само в телефона, което налага да проверявам и набирам през мобилния апарат, защото не помня всички номера наизуст.
Проблемът възникна след като смених апарата – от 2 месеца съм със Samsung Galaxy Gio, като временно преди това за кратко бях с друг Samsung (от онези за 15-20 лв. с фенерче и без bluetooth) Преди това ползвах NOKIA и с нея нямах проблеми.
За тези 2 месеца установих, че не се разпознават абонати, които съм записал в тел. указател през Samsung-ите. Т.е тези, които са били записани на SIM чрез NOKIA се разпознават, а новите от Samsung – не. От тук и едното решение се подразбира – повторно да си въведа проблемните абонати през Nokia или друг тлф., но това не ме удовлетворява, защото проблемът си остава.
Някой сблъсквал ли се е с подобно нещо и има ли решение или просто да свиквам с тази несъвместимост, докато не сменя телефона с друг?
Характерна ли е тази несъвместимост между BMW и Samsung или просто късметът ми е бил такъв?
Имаше подобни теми:
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... D#p2193738
но нека тук обобщим нещата в една нова.
При мен проблемът се изразява в това, че на дисплея в колата (Е90 LCI) не излиза целия списък на телефонния указател и съответно част от повикванията не се разпознават като име, а само като номер. Наред с това, всички повиквания (входящи, изходящи и пропуснати) от такива неразпознати абонати не се записват в съответните регистри на колата, а само в телефона, което налага да проверявам и набирам през мобилния апарат, защото не помня всички номера наизуст.
Проблемът възникна след като смених апарата – от 2 месеца съм със Samsung Galaxy Gio, като временно преди това за кратко бях с друг Samsung (от онези за 15-20 лв. с фенерче и без bluetooth) Преди това ползвах NOKIA и с нея нямах проблеми.
За тези 2 месеца установих, че не се разпознават абонати, които съм записал в тел. указател през Samsung-ите. Т.е тези, които са били записани на SIM чрез NOKIA се разпознават, а новите от Samsung – не. От тук и едното решение се подразбира – повторно да си въведа проблемните абонати през Nokia или друг тлф., но това не ме удовлетворява, защото проблемът си остава.
Някой сблъсквал ли се е с подобно нещо и има ли решение или просто да свиквам с тази несъвместимост, докато не сменя телефона с друг?
Характерна ли е тази несъвместимост между BMW и Samsung или просто късметът ми е бил такъв?
- Shadowed
- младши ентусиаст
-
- Кара: 992 turbo, G30 540ixdrive.
Re: Телефони в Е9*
Имам приятел със E60 и има проблеми със Samsung Galaxy S. На същата кола с iPhone 4 няма никакви проблеми.
така и не разбрахте че не става да си купувате каквито си искате телефони и да работят с бмв.
има си списъци, иска си четене!
djordje написа:така и не разбрахте че не става да си купувате каквито си искате телефони и да работят с бмв.
Очевидно е, че не става с всеки телефон.
В нашия и чужди форуми се споменава за проблеми с редица марки и модели, включително IPhone, Nokia, Motorola, Samsung и т.н. В тази връзка може само да ни е от полза ако ни насочиш към такива списъци, за да прочетем и видим кое Да и кое Не.
- armagedon_762002
- младши ентусиаст
-
- Кара: Колело
- raddy
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше E30 сега:E90 N52B25
Аз да добавя моя горчив опит - още при първият път опит да ги сдвоя всичко се бъгна и от тогава мисля че ми сдаде багажа блутут модула,за които писах че имам проблем
Значи телефона е Nokia N96,и след като намерих устройството в колата и му дадох сдвояване ми заби и телефона, цялата музика и мултимедия в колата - трябваше дори да я изгася защото всичко замръзна
От тогава изобщо не ми е достъпно менюто на телефона.
Принципно според BMW, нокията(N96) би трябвало да се сдвоява без пролем и дори контакти всичко да е налице(поне според списъка в сайта им)...но ето....това е от мен

Значи телефона е Nokia N96,и след като намерих устройството в колата и му дадох сдвояване ми заби и телефона, цялата музика и мултимедия в колата - трябваше дори да я изгася защото всичко замръзна

Принципно според BMW, нокията(N96) би трябвало да се сдвоява без пролем и дори контакти всичко да е налице(поне според списъка в сайта им)...но ето....това е от мен

Не знаех за листа на BMW за съвместимост на телефоните, но на първо четене, това, което ми направи впечатление е, че сред изброените липсват доказано работещи телефони. Ако добавим факта, че са налице и затруднения с такива, определените като съвместими, явно нещата леко се размиват.
Но идеята на темата беше да сме си взаимно полезни, тъй като допускам, че част от проблемите възникват в резултат на некомпетентност от наша страна.
За пример посочвам себе си - бяха ми необходими 3-4 седмици докато схвана логиката на основни функции на Samsung. Правех всичко както трябва, но не се получаваше онова, което искам, просто защото навиците за работа с друга марка ме подвеждаха.
Та така - защо е нужно да откривам топлата вода, като тя вече е факт и мога просто да попитам?
Но идеята на темата беше да сме си взаимно полезни, тъй като допускам, че част от проблемите възникват в резултат на некомпетентност от наша страна.
За пример посочвам себе си - бяха ми необходими 3-4 седмици докато схвана логиката на основни функции на Samsung. Правех всичко както трябва, но не се получаваше онова, което искам, просто защото навиците за работа с друга марка ме подвеждаха.
Та така - защо е нужно да откривам топлата вода, като тя вече е факт и мога просто да попитам?
само да вметна, ако телефона присъства в списъка със съвместимите телефони а не работи, имаш право в официален БМВ представител да претендираш за проблем.
ако не присъства а работи, браво.
списъка е нещо което те гарантират!
ако не присъства а работи, браво.
списъка е нещо което те гарантират!
И така... само за сведение на заинтересованите, решението на проблема от първия пост на темата се оказа просто - експортиране на телефонния указател от SIM в апарата
Благодаря на колегата cww, който подаде жокер!

Благодаря на колегата cww, който подаде жокер!
9 мнения
• Страница 1 от 1