евентуален проблем с рейката?
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
евентуален проблем с рейката?
Вчера се прибирах от Гърция, и на магистралата при скорост около 140 км/ч, след като попаднах с дясно колело в една немалка дупка, забелязах следното нещо:
ако бързо въртя волана на 30 градуса ляво-дясно колата не прави нищо, върви си направо но се получава едно сеене което при скорост 140 е доста опасно. Колата така се клати все едно съм със джип. Бях сам в колата и имах възможност да пробвам всевъзможи варианти.
Едва ли си внушавам, но почнах да мисля че имам проблем със рейката. Или пък със тампоните на предните носачи.
Колата е на 30000 км и гаранцията изтича след два месеца. Колата не дърпа, волана е прав и не тресе.
забелязах и следното нещо:
в ляв завой влизам с волана навит на около 30 градуса в ляво, излизайки от завоя пускам волана, той подминава центъра, отива на 5 градуса в дясно и се връща на 0, от което се получава пак едно неприятно сеене, което е необяснимо за мен при положение че съм със м-спорт окачване и 19 джанти с рънфлет гуми. Аналогично се получава и при десен завой. Обаче може би волана в дясно сякаш е по мек, отколкото в ляво.
Искам да чуя вашето мнение по въпроса. В Камор бих я закарал само в случай че имам претенции към рейката и искам да ми се подмени гаранционно.
Реглажа е правен в Овърдрайв преди 2 седмици.
п.с. става дума за Е92 335Д 2009
ако бързо въртя волана на 30 градуса ляво-дясно колата не прави нищо, върви си направо но се получава едно сеене което при скорост 140 е доста опасно. Колата така се клати все едно съм със джип. Бях сам в колата и имах възможност да пробвам всевъзможи варианти.
Едва ли си внушавам, но почнах да мисля че имам проблем със рейката. Или пък със тампоните на предните носачи.
Колата е на 30000 км и гаранцията изтича след два месеца. Колата не дърпа, волана е прав и не тресе.
забелязах и следното нещо:
в ляв завой влизам с волана навит на около 30 градуса в ляво, излизайки от завоя пускам волана, той подминава центъра, отива на 5 градуса в дясно и се връща на 0, от което се получава пак едно неприятно сеене, което е необяснимо за мен при положение че съм със м-спорт окачване и 19 джанти с рънфлет гуми. Аналогично се получава и при десен завой. Обаче може би волана в дясно сякаш е по мек, отколкото в ляво.
Искам да чуя вашето мнение по въпроса. В Камор бих я закарал само в случай че имам претенции към рейката и искам да ми се подмени гаранционно.
Реглажа е правен в Овърдрайв преди 2 седмици.
п.с. става дума за Е92 335Д 2009
- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
Re: евентуален проблем с рейката?
Едвали е рейката , даже аз бих я изключил като вариант. Според мен или е джантата или гумата съответно... отиди да ти прегледат ходовата - то ще си покаже...
П.П при мен това с волана се случва и при разлика в налягането на гумите..
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
1-ците и 3-ките са известни, че им е слаба рейката... ходи да я прегледат (ама как требе!, а не да ти кажат - нищо й няма и ти да се примириш), ако трябва и на повече от едно място... все пак си виж и другите съмнителни елементи...
С тия валяци свършват още по-бързо...
С тия валяци свършват още по-бързо...
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
- Huku
- ПотенЦял
-
- Кара: и се вози едновременно...пкхх

- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
Гаранция, гаранция ама механични повреди не покрива. След като провериш всички неща дето колегите казват, иди на реглаж преден мост, че май си я разчекнал като некоя кака на околовръстното. 

bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
Къде да отида за проверка на ходова част за да съм сигурен че не ме мотаят? Утре мисля да я закарам в Камор да я погледнат но предполагам че ще кажат че предницата е бетон
понеже е гаранционна 
И гаранция би трябвало да покрива рейката и амортисьорите, аз така мисля.

И гаранция би трябвало да покрива рейката и амортисьорите, аз така мисля.
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Рейка - може би... амортесьори - едва ли...
- armen
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 535d
- Детайли за колата: E30 convertible

- xerial
- старши ентусиаст
-
- TsvetanVR
- Dicky Wolf
-
- Кара: Z4M Roadster
Ти сериозно ли би си оставил колата на тия в Камор? Аз откакто ми набутаха масло колкото хвана двигателя и тряаше да отливам литър, че да застане на максимума не стъпвам там. По-добре в Дару. 
п.п. Моята е купувана от Камор, ама няма да я видят никога повече май...освен ако не я върна и не взема друго след време, ама надали.

п.п. Моята е купувана от Камор, ама няма да я видят никога повече май...освен ако не я върна и не взема друго след време, ама надали.
проблема се оказа причинен от разликата в налягането в гумите. и двете леви гуми бяха около 2.4.
в предната намерих пирон, задната е ок. за сега всичко е наред. няма го сеенето.
в предната намерих пирон, задната е ок. за сега всичко е наред. няма го сеенето.

- xerial
- старши ентусиаст
-
djordje написа:проблема се оказа причинен от разликата в налягането в гумите. и двете леви гуми бяха около 2.4.

- Sapa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 545i
Не че нещо, но аз бих прегледал и сходимостта. Пирона не се е забил в дупката, но може да си обърнал внимание след нея. За да ти е мирна главата трябва да оправиш първо сходимостта и след това баланс на гумите (ако джантите са прави, ако не - и изправяне
)

Продавам тунинг кит за 335i на Vishnutuning (http://www.vishnutuning.com/RevIICAN.htm) - тестван 30 хил. км на 390 к.с. и 550 Нм
Гаранцията покрива рейката, поне в Бова... от опит 
Офф: Що не си удължиш гаранцията, да не те боли глава поне до 120 хиляди или 5 години?! Има-нема 2500 лева май беше...

Офф: Що не си удължиш гаранцията, да не те боли глава поне до 120 хиляди или 5 години?! Има-нема 2500 лева май беше...
15 мнения
• Страница 1 от 1