Въпрос за смяна на вътрешно огледало
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- galant
- младши ентусиаст
-
- Кара: само Месершмити
Въпрос за смяна на вътрешно огледало
Колеги един въпрос за знаещите.Искам да сменя на е90-ката вътрешното огледало.Имам от е46 фейслифта вътрешно с затъмнение,а това на е90 е без затъмнение.И двете са с червения датчик за алармата.Въпроса е дали са съвместими,става ли смяната и как по-точно,захранване и т.н.Много ще съм благодарен на знаещите!Поздрави!
- S_GonzaLes
- младши ентусиаст
-
Re: Въпрос за смяна на вътрешно огледало
Имаш ли номер на часта на това огледало.. но на пръв поглед мисля че няма да стане защото това от е46 е съвместимо с Е36.Е34.Е39
Почти съм сигурен че начин за захващане към предното стъкло е различо.
Захващането е едно и също на всички BMW-та. Има разлика в облицовката на сензора за дъжд и светлина. Огледалото става, но ти трябва от Е46 със сензор за дъжд.
stilko написа:Захващането е едно и също на всички BMW-та. Има разлика в облицовката на сензора за дъжд и светлина. Огледалото става, но ти трябва от Е46 със сензор за дъжд.

- armen
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 535d
- Детайли за колата: E30 convertible

- galant
- младши ентусиаст
-
Колеги,огледалото става перфектно,захвата е същия,само пластмасата си оставям от е90-ката.Въпроса е с свързването обаче.Ще се разровя по форумите и ще споделя.Поздрави!
armen написа::mhihi: Колега Галант мога да кажа от опит че става само трябва да извадиш самото огледало от ябълката внимателно (стойката) и внимателно да сложиш твоята и другият проблем по голям е свързването ...Разрови се в другите форуми за е Е90 пише доста така че мисля че ще се справиш ако имаш въпросче питай....![]()
Няма нужда да вади огледалото от "ябълката"! Схемата за свързване можеш да си я видиш във WDS-a.
- armen
- кандидат ентусиаст
-

armen написа::mhihi: Колега Станко.... не занам дали си го правил или си го прочел но основата се сменява поради две причини ; Първата е че е по къса и основната че нестава декоративната пластмаса която го закрива (или тъй нареченото капаче) поне без изрязване което ще личи видимо не знам . А за кабелите ако са три ОК но ако са като в моят случай 10-на ще е доста зор ...ПОЗДРАВИ![]()
Процедурата съм я правил, на Е36, Е46, Е90, Е60, и Е89. Както съм написал и по-горе, ако огледалото е от кола със сензор за дъжд, няма никакъв проблем и нищо не се преправя. Само се сменя едното огледало с другото и се свързва. При Е60 зависи с какви екстри е имах случай и даже беше подготвена буксата. Пак специално за теб ще пусна списък с моделите при, който огледалата са едни и същи. И потретвам, говоря за автомобили СЪС СЕНЗОР ЗА ДЪЖД (рамото е с прави стени и отвори за закрепване на декоративните пластмаси, който покриват рамото на огледалото и сензора) ! При Е36, Е46, , Е31, Е32, Е38, Е34 и Е39 БЕЗ СЕНЗОР ЗА ДЪЖД (при тях няма декоративни пластмаси и самото рамо е оформено естетично) рамото на огледалото не става за автомобил със сензор и тогава само се налага вадене от ставната връзка на огледалото и прехвърляне на другата.
Това са съвместимите автомобили:
Е36, Е46, Е90, Е91, Е92, Е34, Е39, Е60, Е61, Е63, Е32, Е38, Е65, Е66, Е67, Е31, Е83 и Е53
Шях да пропусна за буксата. При всички буксата е с 10 пина. Но ако няма да затъмняваш външните огледала и нямаш аларма използваш само 1(Сигнал за вкл.задна предавка), който не е задължителен, но е препоръчителен, 3(+12V Терминал 15) и 10(-12V). Диода на алармата използва 8 и 9, а 4,5,6 и 7 се използват за затъмняване на външните огледала. Кое му е зор? И вместо да се кискаш можеш да се обадиш да видим колко е студена бирата в Банкя!

- armen
- кандидат ентусиаст
-

- galant
- младши ентусиаст
-
Всичко си става,индикатора за алармата си свети,захвата е същия,облицовката на е90 се слага и т.н.Нямам сензор за дъжд и фарове,но ме интересува дали функцията затъмняване ще работи.Е90-ката има 3 кабела на буксата и една залепена на стъклото "плочка' с 2 кабела.нямам намерение да слагам сензори,единственно се чудя дали затъмняването ще работи.Ако колегата "stilko" знае да сподели ако може.Поздрави!
Ако го захраниш ще работи. И на Е30 да го сложиш, пак ще работи.
- galant
- младши ентусиаст
-
15 мнения
• Страница 1 от 1