Проблем ли е.......

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: само Месершмити

Проблем ли е.......

Мнение от galant » 11 Юли 2010, 14:18

Проблема е следният:
Днес си карам в града(Е91 320д 163к.с.) и усещам че колата губи за секунди мощност като и подам газ на около 1500-1900.После "хуква" след 2100-2200обр.Няма пушек,няма виене на турбини и нищо ненормално като изключим загубата на мощност за секунди,нещо като придърпване.Отидох до нас поседях ама не ме свърта и излязох на магистралата.Отидох до Вакарел и обратно никакви проблеми(да чукам на дърво).Върви си нормално,но ме притеснява все пак факта че ми се случи и утре ще прескоча за диагностика да видим дали си е записала грешки.Вчера седя 1час без акумулатор но после я карах ама не съм усетил нещо,случи се днес както казах.Обслужена е преди 3 дена но не смених горивният ф-р защото нямаха.Въпроса ми е на някой случвало ли му се е нещо подобно и дали е възможно да е заради горивния филтър или нафтата от ОМВ(премиум)?Утре ще го сменям но ако някой има идеи за проблема да сподели,ще съм му благодарен.Поздрави!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Re: Проблем ли е.......

Мнение от S_GonzaLes » 11 Юли 2010, 23:09

Сигорно е от нафтата ...
Изображение

Малката чичка
Малката чичка
Аватар

Мнение от naskoksan » 12 Юли 2010, 15:48

На мен повече ми
пролича на турбо-лаг ;)
Изображение
Stick 'em up PUNK, it's da Fun Lovin' Criminal
Изображение
www.evoksis.bg

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от galant » 12 Юли 2010, 16:25

Днес ходих на диагностика и излезе нещо записано като грешка от рода на "ниско налягане в горивоподаването" ако не се лъжа.Имало някакво гумено клапанче или мембрана на помпата,или датчик.Утре ще се разбере,имам час за сваляне на колекторите за профилактика.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е90 320d

Мнение от Tzveto » 14 Юли 2010, 11:45

Колега дай малко повече инфо за твоя проблем и как си го отстранил , защото и аз имам съмнения , че ме чака същата процедура :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от galant » 14 Юли 2010, 17:08

Tzveto написа:Колега дай малко повече инфо за твоя проблем и как си го отстранил , защото и аз имам съмнения , че ме чака същата процедура :)

Отстраних го със смяна на бензиностанцията.Сега слагам на ЕКО и да видим.Колата днес ми го направи сутринта пак(със същата "нафта") но нямаше записана грешка.Изхарчих въпросната нафта и напълних от ЕКО.Сега е ОК(да чукам на дърво) и ако има нещо ще пиша.Нафтата беше от ОМВ на "България",уж ПРЕМИУМ.Даваме по 2.50 за някакви коктейли :ranting: :ranting: :ranting: .
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е90 320d

Мнение от Tzveto » 14 Юли 2010, 17:50

:mhihi: Супер , аз днес я напълних до горе с Премиум. :banghead: Явно и от ОМВ до ОМВ има разлика , защото аз сипвам или на тази на Гена Димитров или на околовръстното до разклона на Овча купел 2 и до сега не съм имал никви грижи.Дори с Премиум забелязвам , че разхода ми пада с около 0,5л.

Назад към E90/E91/E92/E93