Проблем ли е.......
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- galant
- младши ентусиаст
-
- Кара: само Месершмити
Проблем ли е.......
Проблема е следният:
Днес си карам в града(Е91 320д 163к.с.) и усещам че колата губи за секунди мощност като и подам газ на около 1500-1900.После "хуква" след 2100-2200обр.Няма пушек,няма виене на турбини и нищо ненормално като изключим загубата на мощност за секунди,нещо като придърпване.Отидох до нас поседях ама не ме свърта и излязох на магистралата.Отидох до Вакарел и обратно никакви проблеми(да чукам на дърво).Върви си нормално,но ме притеснява все пак факта че ми се случи и утре ще прескоча за диагностика да видим дали си е записала грешки.Вчера седя 1час без акумулатор но после я карах ама не съм усетил нещо,случи се днес както казах.Обслужена е преди 3 дена но не смених горивният ф-р защото нямаха.Въпроса ми е на някой случвало ли му се е нещо подобно и дали е възможно да е заради горивния филтър или нафтата от ОМВ(премиум)?Утре ще го сменям но ако някой има идеи за проблема да сподели,ще съм му благодарен.Поздрави!
Днес си карам в града(Е91 320д 163к.с.) и усещам че колата губи за секунди мощност като и подам газ на около 1500-1900.После "хуква" след 2100-2200обр.Няма пушек,няма виене на турбини и нищо ненормално като изключим загубата на мощност за секунди,нещо като придърпване.Отидох до нас поседях ама не ме свърта и излязох на магистралата.Отидох до Вакарел и обратно никакви проблеми(да чукам на дърво).Върви си нормално,но ме притеснява все пак факта че ми се случи и утре ще прескоча за диагностика да видим дали си е записала грешки.Вчера седя 1час без акумулатор но после я карах ама не съм усетил нещо,случи се днес както казах.Обслужена е преди 3 дена но не смених горивният ф-р защото нямаха.Въпроса ми е на някой случвало ли му се е нещо подобно и дали е възможно да е заради горивния филтър или нафтата от ОМВ(премиум)?Утре ще го сменям но ако някой има идеи за проблема да сподели,ще съм му благодарен.Поздрави!
- galant
- младши ентусиаст
-
Re: Проблем ли е.......
Днес ходих на диагностика и излезе нещо записано като грешка от рода на "ниско налягане в горивоподаването" ако не се лъжа.Имало някакво гумено клапанче или мембрана на помпата,или датчик.Утре ще се разбере,имам час за сваляне на колекторите за профилактика.
Колега дай малко повече инфо за твоя проблем и как си го отстранил , защото и аз имам съмнения , че ме чака същата процедура 

- galant
- младши ентусиаст
-
Tzveto написа:Колега дай малко повече инфо за твоя проблем и как си го отстранил , защото и аз имам съмнения , че ме чака същата процедура
Отстраних го със смяна на бензиностанцията.Сега слагам на ЕКО и да видим.Колата днес ми го направи сутринта пак(със същата "нафта") но нямаше записана грешка.Изхарчих въпросната нафта и напълних от ЕКО.Сега е ОК(да чукам на дърво) и ако има нещо ще пиша.Нафтата беше от ОМВ на "България",уж ПРЕМИУМ.Даваме по 2.50 за някакви коктейли

7 мнения
• Страница 1 от 1