Въпрос за цветовете на спортните пружини
Модератор: bum_bum
12 мнения
• Страница 1 от 1
- stillo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E30 Cabrio с M52B28
- Мечтае да кара: чисто нов Х6 с двигател реактивен
Въпрос за цветовете на спортните пружини
Здравейте колеги понеже не съм много образован на тая тема а много съм се запалил да си взема спортни пружини искам да ви попитам каква е разликата в в цветовете на пружините??
Примерно на H&R има червени пружини които смъкват 40/40 има и жълти които смъкват 40/40 разликата в твърдоста ли е ??
на мен сега ми предлагат зелени пружини.... може ли да ми кажете нещо за тях смисал ако има някой със зелени..... да каже как се държи колата ....
да знам дали си заслужава да ги вземам или да си търся червени....
Примерно на H&R има червени пружини които смъкват 40/40 има и жълти които смъкват 40/40 разликата в твърдоста ли е ??
на мен сега ми предлагат зелени пружини.... може ли да ми кажете нещо за тях смисал ако има някой със зелени..... да каже как се държи колата ....

- stillo
- кандидат ентусиаст
-
Айде бе колеги няма ли някой по запознат да даде малко инфо......
или можеби не съм задал въпроса си както трябва? 

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Колга...компетенцията на форума в момента търка гуми на събора...изчакай няколко дни и ще получиш отговорите на въпросите си 

- Вуйчо Ваньо
- кандидат ентусиаст
-
Цвета не винаги е критерйи. Ако купуваш на старо нищо не е ясно, защото от различни модели съвпадат като размер. Обърни внимание ,че в каталога за 6 и 4 цил. двг пружини 60-40 (примерно) за е36 имат различен номер, но по цвят и външен вид са еднакви.
P.S. Гледай да не са вайтек, избих си зъбите с тях
P.S. Гледай да не са вайтек, избих си зъбите с тях

- Денислав Шишев
- DS Motorsport
-
- Кара: BMW E46 M3 & E90 LCI
- Детайли за колата: 04' E46 M3 Coupe, 6 speed manual transmission, titansilver metallic, Full options, full Magnaflow exhaust system, K&N intake
охооооо,кой бил тук! Аз да ти кажа слагам жълти пръжини на е30 и са доста добри! за да е стабилно не трябва пружината да е тварда,ами амортисиора! Това го разбрах с много опити! 

- stillo
- кандидат ентусиаст
-
Aз вече взех зелени сега идва ред и на амортесъорите...... и дано да падне на доло че тя сега като оф-роударка.... че на сичкото отгоре предишния собственик явно се е занимавал със земеделие и е ходил по нивите с нея щото са и слагали някакви подложки които я правят още по висока..... а относно пружините ще дам мнение за зелените като ги сложим.....

- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
Много ми е интересно как купувате пружините по цветове
Обикновено производителя прилага технически данни,където е упоменато
точно с колко мм. се снижава колата.
А по цвят не знам да има зависимост.Просто всеки производител си има характерен цвят.

Обикновено производителя прилага технически данни,където е упоменато
точно с колко мм. се снижава колата.
А по цвят не знам да има зависимост.Просто всеки производител си има характерен цвят.
- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
За да няма изненади и за по-голяма точност е хубаво да имаш характеристиките на пружините, както и марката/модела. Но по принцип често срещаните вариянти са черни/жълти/червени/зелени/сини/бембени и т.н.
Та аз съм свикнал по обоняние да разпознавам черните като стандартни за модела, червени като най-твърди, жълти като твърди, зелените и сините не ги знам въобще. Знак за твърдост биха били многото навивки - на ладите едно време бащата е слагал 2 пружини, увити една в друга, а сега просто правят пружини с повече навивки (освен, че режат стандартните). Ако нe можеш да си завреш пръста между навивките със сигурност са твърдички
A, само да не почнат с позьорщината някои хора, регулируемо КОНИ МОНИ ПОНИ
Че не събора се видя как доста аматьорска сглобка може да направи по-добри времена от скъпите бмв-та.

A, само да не почнат с позьорщината някои хора, регулируемо КОНИ МОНИ ПОНИ

BMW only!
- Breyton
- ентусиаст
-
- Кара: E34
Както каза bmwdriver-a цвета е без значение.Обикновенно колкото повече сваля една пружина толкова по-твърда е тя.
- 320iPower
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше е39 530dM-sport,e60 530d M-sport
аз мога да кажа специално за зелените
на алпина e21 C1 която е са и зелени пружините
преди време тука разглобиха една та от там знам
на алпина e21 C1 която е са и зелени пружините
преди време тука разглобиха една та от там знам
- Alexbmw
- Кукуригуууу
-
- Кара: Луда Баба Яга
- Мечтае да кара: Още по-луда Баба Яга
amd написа:За да няма изненади и за по-голяма точност е хубаво да имаш характеристиките на пружините, както и марката/модела. Но по принцип често срещаните вариянти са черни/жълти/червени/зелени/сини/бембени и т.н.Та аз съм свикнал по обоняние да разпознавам черните като стандартни за модела, червени като най-твърди, жълти като твърди, зелените и сините не ги знам въобще. Знак за твърдост биха били многото навивки - на ладите едно време бащата е слагал 2 пружини, увити една в друга, а сега просто правят пружини с повече навивки (освен, че режат стандартните). Ако нe можеш да си завреш пръста между навивките със сигурност са твърдички
![]()
A, само да не почнат с позьорщината някои хора, регулируемо КОНИ МОНИ ПОНИЧе не събора се видя как доста аматьорска сглобка може да направи по-добри времена от скъпите бмв-та.
А ти що не излезна с твойта "аматьорска сглобка" да покажеш какво можеш

По темата както каза bmwdriver-a не гледаите цветовете, а гледаите заводските характеристики

12 мнения
• Страница 1 от 1