Ниско окачване(спортно)
Модератор: bum_bum
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- guns3
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318ис
- Мечтае да кара: //М-Без Значение
Ниско окачване(спортно)
Здравейте колеги искам да попитам нещо което може да ви се стори малко тъпо-но ще попитам защото съм чувал различни мнения.За да свалиш колата знам че по принцип си взимаш нараво цяло спортно окачване тоест амортесьори с пружини което е стандартната процедура.А въпроса ми е става ли това но само ако сложиш ниски пружини на стандарното окачване и как става?Благодаря предварително ако някой отговори.
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
искаш ли да правим трампа, че ми омръзна да стържа навсякъде ... 

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- skate
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E36 318IS
- Мечтае да кара: BMW E60
- Детайли за колата: BMW E36 318IS
vicho написа:искаш ли да правим трампа, че ми омръзна да стържа навсякъде ...
Аз искам

- ditko1
- старши ентусиаст
-
- Кара: Bmw x5 4.4
- Мечтае да кара: Муха
guns3 става ама гледай да не е много ниско защото сток аморт. няма да работи в диапазона си и по бързо ще изпусне, аз преди 2 седмици сложих вайтек 35/35 и мислих, че не я свали но като я сложих на равно хубава стойка вади 

- Joro_Paveto
- ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 318i; '01 E53 3.0i
По принцип на стандартен амортисьор (под стандартен амортисьор имам пред станадартен като дължина и ход) максималното скъсяване е до 40мм, т.е. в рамките на тези милиметри амортисьора може да работи нормално. При по-ниски пружини 50+мм вече хода на амортисьора става много малък, той не може да конторлира пружината и ефекта е като при лагерна количка, колата подскачая при всяка бабуна и става неуправляема.
По принцип е хубаво да вземеш и специализирани амортисьори освен пружини, за да се получи оптимална комбинация. Тъй като стандартния амортисоьр е изчислен за комфортна возия и за съответната височина на пружината, а и е "по-мек" от спортните амортисьори.
Но все пак може да се направи компромис и да се сложат само пружини, но според мен не трябва да са повече от 25мм по-къси от стандартните, за да се получи някаква прилична работа на амортисьора.
По принцип е хубаво да вземеш и специализирани амортисьори освен пружини, за да се получи оптимална комбинация. Тъй като стандартния амортисоьр е изчислен за комфортна возия и за съответната височина на пружината, а и е "по-мек" от спортните амортисьори.
Но все пак може да се направи компромис и да се сложат само пружини, но според мен не трябва да са повече от 25мм по-къси от стандартните, за да се получи някаква прилична работа на амортисьора.
Лека нощ, добър ден, пак съм с моя...
Re: Ниско окачване(спортно)
guns3 написа:Здравейте колеги искам да попитам нещо което може да ви се стори малко тъпо-но ще попитам защото съм чувал различни мнения.За да свалиш колата знам че по принцип си взимаш нараво цяло спортно окачване тоест амортесьори с пружини което е стандартната процедура.А въпроса ми е става ли това но само ако сложиш ниски пружини на стандарното окачване и как става?Благодаря предварително ако някой отговори.
ако искаш .. нещо добро .. комплект ти трябва
на моето .. разтоянието между гумите и калника е 1 пръст
а гумите старчат извън калника .. и си мислех че във всяка дупка ще сурка по калника
обаче .. няма такъв проблем
като я взех .. викам сега .. ще тествам амортисьорите

както се натиска колата и се гледа как се клати

тенекетата се обънаха .. колата не мръдна .. все едно няма амортисьори и пружини
та .. ако сложиш само пружини .. на сегашните си амортисьори
ще я свалиш .. но .. има опасност да се клати колата и да не постигнеш желания ефект
така мисля аз ..
"Съдбата обича смелите!" Вергилий, Енеида
- don_mimo
- ентусиаст
-
- Кара: bmw e53 3.0d 218hp '04
- Мечтае да кара: bmw x5 '11
аз проблема със спортните пружини съм го решил много удобно
зн4и сложил съм една бутилка метан 70кг и като седнем 4 4овека колата кляка и става спортна
като слезем пак става сток ...
кеф ти спорна кеф ти сток ...2 в 1

зн4и сложил съм една бутилка метан 70кг и като седнем 4 4овека колата кляка и става спортна

кеф ти спорна кеф ти сток ...2 в 1

- стан
- старши ентусиаст
-
- Кара: '94 Opel Corsa B
Не мога да ви разбера що толкова искате да ги сваляте тия коли
С тия пътища е голям яд. Мойта е с M SPORT SUSPENSION
и майката си е ебало дере навсякъде 

- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
И при мен е по абсолютно същия начин.стан написа:... Мойта е с M SPORT SUSPENSION... дере навсякъде

- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
Мен ме е срам да се включа в темата...в момента колата ми изглежда като 4х4 и в същия момент опира навсякъде...вдигнал съм откачването на макс и пак е така...ако някой има оферта за сток окачване на тънки пари,за зимата веднага го взимам... 

- стан
- старши ентусиаст
-
- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
ооо нен ене...афтър маркет бг хоум мейд неща...ако някой предложи на прилични пари сток окачване го взимам...иначе не,и без друго съм 1 месец без кола...
- bate raiko
- кандидат ентусиаст
-
Стан каза:
"Не мога да ви разбера що толкова искате да ги сваляте тия коли.."
Мдаааа.....а иначе колко красиво стоят тия ми ти бегачки по снимките на пет пръста от равния асфалт...Според мен трябва да се преценят плюсовете и минусите на подобна операция....за съжаление минусите май са в повечко...направо ми се къса сърцето като мина покрай някоя наточена колица / видимо обичана и гледана от стопанина си / и видя надраните / потрошени, спукани и т.н. / престилки
. С тия улици това си е издевателство над автомобилите, а и над финансовите възможности на собствениците им.
"Не мога да ви разбера що толкова искате да ги сваляте тия коли.."
Мдаааа.....а иначе колко красиво стоят тия ми ти бегачки по снимките на пет пръста от равния асфалт...Според мен трябва да се преценят плюсовете и минусите на подобна операция....за съжаление минусите май са в повечко...направо ми се къса сърцето като мина покрай някоя наточена колица / видимо обичана и гледана от стопанина си / и видя надраните / потрошени, спукани и т.н. / престилки

- Rudisan
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 Coupe 325tu
- Мечтае да кара: Shelbi GT 500
не ви трябва да става ниска толкова, оня ден ходих до един сервиз, не може да влезне крика долу. а да не говорим че на всички легнали полицай сам абонат(по корем)
- стан
- старши ентусиаст
-
///MapTo написа:ооо нен ене...афтър маркет бг хоум мейд неща...ако някой предложи на прилични пари сток окачване го взимам...иначе не,и без друго съм 1 месец без кола...
човека беше писал че ги е взел от дару. ако чете моля нека поясни

28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2