Ниско окачване(спортно)

Светът на тунинга, за лудите по мощност глави.

Модератор: bum_bum

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318ис
Мечтае да кара: //М-Без Значение

Ниско окачване(спортно)

Мнение от guns3 » 22 Ное 2007, 12:42

Здравейте колеги искам да попитам нещо което може да ви се стори малко тъпо-но ще попитам защото съм чувал различни мнения.За да свалиш колата знам че по принцип си взимаш нараво цяло спортно окачване тоест амортесьори с пружини което е стандартната процедура.А въпроса ми е става ли това но само ако сложиш ниски пружини на стандарното окачване и как става?Благодаря предварително ако някой отговори.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 22 Ное 2007, 12:51

искаш ли да правим трампа, че ми омръзна да стържа навсякъде ... :(
You said: "Time will change!" What if it changes you?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E36 318IS
Мечтае да кара: BMW E60
Детайли за колата: BMW E36 318IS

Мнение от skate » 22 Ное 2007, 13:00

vicho написа:искаш ли да правим трампа, че ми омръзна да стържа навсякъде ... :(

Аз искам :) дай повече инфо.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw x5 4.4
Мечтае да кара: Муха

Мнение от ditko1 » 22 Ное 2007, 13:39

guns3 става ама гледай да не е много ниско защото сток аморт. няма да работи в диапазона си и по бързо ще изпусне, аз преди 2 седмици сложих вайтек 35/35 и мислих, че не я свали но като я сложих на равно хубава стойка вади :)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: '99 E46 318i; '01 E53 3.0i

Мнение от Joro_Paveto » 22 Ное 2007, 13:48

По принцип на стандартен амортисьор (под стандартен амортисьор имам пред станадартен като дължина и ход) максималното скъсяване е до 40мм, т.е. в рамките на тези милиметри амортисьора може да работи нормално. При по-ниски пружини 50+мм вече хода на амортисьора става много малък, той не може да конторлира пружината и ефекта е като при лагерна количка, колата подскачая при всяка бабуна и става неуправляема.
По принцип е хубаво да вземеш и специализирани амортисьори освен пружини, за да се получи оптимална комбинация. Тъй като стандартния амортисоьр е изчислен за комфортна возия и за съответната височина на пружината, а и е "по-мек" от спортните амортисьори.
Но все пак може да се направи компромис и да се сложат само пружини, но според мен не трябва да са повече от 25мм по-къси от стандартните, за да се получи някаква прилична работа на амортисьора.
Лека нощ, добър ден, пак съм с моя...

младши ентусиаст
Аватар

Re: Ниско окачване(спортно)

Мнение от Ivo III » 22 Ное 2007, 14:31

guns3 написа:Здравейте колеги искам да попитам нещо което може да ви се стори малко тъпо-но ще попитам защото съм чувал различни мнения.За да свалиш колата знам че по принцип си взимаш нараво цяло спортно окачване тоест амортесьори с пружини което е стандартната процедура.А въпроса ми е става ли това но само ако сложиш ниски пружини на стандарното окачване и как става?Благодаря предварително ако някой отговори.

ако искаш .. нещо добро .. комплект ти трябва

на моето .. разтоянието между гумите и калника е 1 пръст
а гумите старчат извън калника .. и си мислех че във всяка дупка ще сурка по калника
обаче .. няма такъв проблем

като я взех .. викам сега .. ще тествам амортисьорите :uups:
както се натиска колата и се гледа как се клати :uups: :uups:
тенекетата се обънаха .. колата не мръдна .. все едно няма амортисьори и пружини

та .. ако сложиш само пружини .. на сегашните си амортисьори
ще я свалиш .. но .. има опасност да се клати колата и да не постигнеш желания ефект

така мисля аз ..
"Съдбата обича смелите!" Вергилий, Енеида

ентусиаст
Аватар
Кара: bmw e53 3.0d 218hp '04
Мечтае да кара: bmw x5 '11

Мнение от don_mimo » 22 Ное 2007, 14:59

аз проблема със спортните пружини съм го решил много удобно :)
зн4и сложил съм една бутилка метан 70кг и като седнем 4 4овека колата кляка и става спортна :) като слезем пак става сток ...
кеф ти спорна кеф ти сток ...2 в 1 :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '94 Opel Corsa B

Мнение от стан » 22 Ное 2007, 20:13

Не мога да ви разбера що толкова искате да ги сваляте тия коли :shock: С тия пътища е голям яд. Мойта е с M SPORT SUSPENSION :mhihi: и майката си е ебало дере навсякъде :confused:

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 22 Ное 2007, 20:17

стан написа:... Мойта е с M SPORT SUSPENSION... дере навсякъде :confused:
И при мен е по абсолютно същия начин.
Изображение

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 22 Ное 2007, 20:33

Мен ме е срам да се включа в темата...в момента колата ми изглежда като 4х4 и в същия момент опира навсякъде...вдигнал съм откачването на макс и пак е така...ако някой има оферта за сток окачване на тънки пари,за зимата веднага го взимам... :help:
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от стан » 22 Ное 2007, 20:42

Тука някой предлагаше нещо фланци за окачването ама сега не мога да ги намеря къде бяха...

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 22 Ное 2007, 21:04

ооо нен ене...афтър маркет бг хоум мейд неща...ако някой предложи на прилични пари сток окачване го взимам...иначе не,и без друго съм 1 месец без кола...
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bate raiko » 22 Ное 2007, 21:10

Стан каза:

"Не мога да ви разбера що толкова искате да ги сваляте тия коли.."

Мдаааа.....а иначе колко красиво стоят тия ми ти бегачки по снимките на пет пръста от равния асфалт...Според мен трябва да се преценят плюсовете и минусите на подобна операция....за съжаление минусите май са в повечко...направо ми се къса сърцето като мина покрай някоя наточена колица / видимо обичана и гледана от стопанина си / и видя надраните / потрошени, спукани и т.н. / престилки :confused: :confused: . С тия улици това си е издевателство над автомобилите, а и над финансовите възможности на собствениците им.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 Coupe 325tu
Мечтае да кара: Shelbi GT 500

Мнение от Rudisan » 22 Ное 2007, 21:41

не ви трябва да става ниска толкова, оня ден ходих до един сервиз, не може да влезне крика долу. а да не говорим че на всички легнали полицай сам абонат(по корем)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от стан » 22 Ное 2007, 22:01

///MapTo написа:ооо нен ене...афтър маркет бг хоум мейд неща...ако някой предложи на прилични пари сток окачване го взимам...иначе не,и без друго съм 1 месец без кола...

човека беше писал че ги е взел от дару. ако чете моля нека поясни :help:

Следваща

Назад към Tuning