Дайте идея - двигател от 735 на малко купе
Модератор: bum_bum
33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Дайте идея - двигател от 735 на малко купе
Значи,може да се каже,че разполагаме на склад с едно 735.На кое купе от малките може да се сложи този мотор.Ама и да не е много трудно.Мотора е около 240 коня.Понеже колата няма кой да я купи,дойде някаква идея за този вариант.
За какво малко купе говориш
http://www.318ti.org/forum/viewforum.php?f=44 тука има инфо за доста engine swaps....може да ти е от полза

http://www.318ti.org/forum/viewforum.php?f=44 тука има инфо за доста engine swaps....може да ти е от полза

Re: Дайте идея - двигател от 735 на малко купе
landikar написа:На кое купе от малките може да се сложи този мотор.Ама и да не е много трудно.
Е30+никакво вътрешно оборудване+strut braces+X-braces+окачване=радост за дрифтаджии
- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
- ludiagsm
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5 E53
- Мечтае да кара: BMW i8 JET Surf
- Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .
Скоро ще има турбинка 1 или 2 :)
landikar написа:Точно така.Говорим за нещо като Е30 или Е36,за да се намери евтино.Обаче как ще го съберем вътре и как ще наредим електрониката.Това ми е питането.Щото това е мотор от 735 ILA и има много жици.
аа Лъчо нямаш ли ми гсм-а

първо механичната част това 735 има ли скорости?? ако са ръ4ни ок ,но ако са автомат , трябва да се търсят други ина4е се губи ефекта:) , по нататък кардана ще се среже и трябва да се прецени ,обикновено използват оригиналния диференциал на е36-цата ...
както и при е 30-ката на (човека с лилавия венец) Софиан , при него оригинално е имало 318ис М42 двигател

скоростите са от 3,5 мотора а дифа си е от е30-ката

Явор също може да разкаже нещо за нея (май той и е слагал последния диф

Откъде да знам че знаеш как става.Сега чоплим по въпроса.Щото колата си е много добра,обаче като не могат да я продадат,дойде такава идея.Автоматик е,с всички компютри,климатици,активно окачване и т.н.Този пич сега кара турбо кола,прави разни работи по нея(присадил е интеркулер,спортни филтри,нова турбина),демек почна да мисли за тунинги разни.А идеята да хакнеш този мощен мотор на малко купе си е доста голямо изкушение.Почваме да събираме подробна информация,за да преценим за какви пари става въпрос при такава трансформация.Лично аз отдавна планирам да правя такова БМВ.На всичкото отгоре имам и подходяща турбина за после.
Да правим конкуренция на Камикадзе.Обаче още не мога да се оправя с японските чикийки,затова изчаквах да дойде момент.Това БМВ не е много скъпо,а е с почти нов мотор.Който може да намери евтино Е30 или Е36 със здраво купе(двигател не искаме),може да ми пуска ЛС.Да видим кво ще стане.
Ето го и въпросноно БМВ
http://www.abto.bg/showad.php?id=3682
Извинявам се за грешната кубатура,но колата не е моя,така ми казаха.730 ILA e,a не 735.

Ето го и въпросноно БМВ
http://www.abto.bg/showad.php?id=3682
Извинявам се за грешната кубатура,но колата не е моя,така ми казаха.730 ILA e,a не 735.

M/у другото без да засягам никой от заклетите БМВ ентусиасти и напълно извън темата,ще ви кажа как Оги(собственика на БМВ-то) стана и той турбоманиак.Просто го качих на Импрезата на една разходка по околовръстното.Освен всички ластици му показах как с лекота отсвирих еднa супер напиленa "бегачка" Голф GTI и едно ново Е46 330d.Това му беше първият контакт с яка прахосмукачка.Иначе е той е заклет БМВ притежател и не знаеше как може да върви една турбо кола с малка кубатура.Обаче по финансови причини се качи на японска прахосмукачка.Е,в момента не го знам какво точно е правил с нея,обаче японката не може да стъпи на асфалта.Постоянно нещо и подобрява.А понеже БМВ-то не може да се продаде лесно,той сам почна да говори за трансформацията.Супер яка баварка си е голяма гъзария все пак.Още повече за един заклет фен.
А и аз нямам нищо против да пробвам едно такова чудо.Така че всякаква информация в случая ще предизвика нашите благодарности към вас.

Последна промяна landikar на 10 Фев 2004, 21:16, променена общо 1 път
33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3