За метанола
Модератор: bum_bum
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
За метанола
Здравейте,карам си едно м 40б18 от 13 години,и само хубави спомени ми остават,та се чудех дали някои може да ми направи колицата на метанол ,и колко ще струва ,защото гледам цените на метанола са приемливи а сега карам на газ и не ми е много кеф ,ама какво да се прави,не искам да става бегачка няква просто да може да върви колкото си върви и на бензин?
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
здравей,
добре дошъл!
имам спомен, че не възможно да се кара само на метанол, а трябва да се смесва с безин. може ли да дадеш повече подробности какво си замислил? (аз се интересувам доста от възмовножностите за употреба на биоетанол в момента, но в бг не е разпространен достатъчно).
п.с. по-късно ще преместя темата в тунинг, защото там ще я видят повече хора.
добре дошъл!
имам спомен, че не възможно да се кара само на метанол, а трябва да се смесва с безин. може ли да дадеш повече подробности какво си замислил? (аз се интересувам доста от възмовножностите за употреба на биоетанол в момента, но в бг не е разпространен достатъчно).
п.с. по-късно ще преместя темата в тунинг, защото там ще я видят повече хора.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- pits
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: е30
- Детайли за колата: е39
- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
защо си мисля, че колегата говори за метан ...

ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола
Хайде да покараме малко кола
- Митко Ганчев
- старши ентусиаст
-
- t_andonov
- ентусиаст
-
- Кара: Е 30
- Kocil
- младши ентусиаст
-
Ясно че за Метан става въпрос...Метанол на български е метилов алкохол и не става за пиене...
за разлика от етиловия алкохол(етанол)...метанът си е газ,метанолът е течност,спирт...иначе преполагам,че става за тая кола...по принцип метан става почти на всяка кола,само дето бутилките са много по-дебелостенни и съответно в пъти по-тежки от газовите - заради много по-високото налягане на метана в тях...с две такива бутилки отзад колата става като гюле...отделно че нямаш багажник...иначе е по-евтино и от газ даже...
ПП.И уредбите за метан са скъпички,доколкото съм чувал от бакшишите...

ПП.И уредбите за метан са скъпички,доколкото съм чувал от бакшишите...
- Митко Ганчев
- старши ентусиаст
-
Kocil написа:Ясно че за Метан става въпрос...Метанол на български е метилов алкохол и не става за пиене...![]()
Всичко става за пиене!

- sappa
- младши ентусиаст
-
- Кара: M52B28
- t_andonov
- ентусиаст
-
- Кара: Е 30
- vitamincpp
- ентусиаст
-
- Кара: e46 330Ci convertible
В голяма грешка сте че разсъждавате за октаните като за някакъв измерител за енергийност на горивата. Той е просто показател за детонационната устойчивост, и не виждам какво ще съсипва двигателя ако е по-висока стойността. Иначе съм силно против пропанбутани и метани в съчетание с BMW.
Не,не говоря за метан,просто в един форум за моделистика четох че някаде до химкомбината на димитровград продават метанол по 30 стотинки литъра.А доколкото съм чел метанола е по добър от етанола,който и аз бих изпил по скоро от колкото да си го сипвам в резервоара , а иначе съм чел че е85 е смес от 85% етанол и 15 бензин.
Ама си мислех че все някой е правил такава модификация.А метана не ми се склага хич на моита колица,със шнитцер пружини съм и тия бутилки хич няма да ми се отразят добре,пък и пробвах едно е 36 с метан е хич не ми хареса едвам се движеше с газта поне горе долу бива .
Ама си мислех че все някой е правил такава модификация.А метана не ми се склага хич на моита колица,със шнитцер пружини съм и тия бутилки хич няма да ми се отразят добре,пък и пробвах едно е 36 с метан е хич не ми хареса едвам се движеше с газта поне горе долу бива .
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2