И се чудя и се мая ..

Светът на тунинга, за лудите по мощност глави.

Модератор: bum_bum

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

И се чудя и се мая ..

Мнение от Sharo » 18 Мар 2007, 1:42

Имам огромното желания да направя нещо по двигателя на мойта кола ... но какво .. колата е е46 320сi 2000г сиреч М52В20

Изчетох статиите от този подфорум и от The best of и все пак пак ще попитам за вашето мнение ...

До тук какво съм разбрал:
първи вариант турбо - да ама също така разбрах(май), че за моя двигател не е много препорачително ...
компресор- понеже работи като турбото почти или поне със същата идея май пак не е добър вариант ...
чип- на дали ще постигна голям ефект
гледах разни сайтове и в един от тях (даден от лудиягсм) намерих това. Офертата им е 2898 Euros + доставката ...

Та какво ще кажете по въпроса ?!
Благодаря за отговорите
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

devildriver
Аватар
Кара: E30
Мечтае да кара: McLaren F1

Мнение от SlipKnoT » 18 Мар 2007, 3:19

s54.. или "поне" някоя б28ца или б30ка. ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Sharo » 18 Мар 2007, 3:25

SlipKnoT написа:s54.. или "поне" някоя б28ца или б30ка. ;)

малко сложно идва това със смяната на целия двигател ми се вижда.. пък и доста по скъпо ..акцизи ала бала
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related

devildriver
Аватар

Мнение от SlipKnoT » 18 Мар 2007, 3:30

Sharo написа:

малко сложно идва това със смяната на целия двигател ми се вижда.. пък и доста по скъпо ..акцизи ала бала

Може от БГ да си купиш мотор, а ако ти се вижда сложно май другия по лесен вариант е готов турбо/компресор кит за твоя мотор. ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Sharo » 18 Мар 2007, 3:34

SlipKnoT написа:
Sharo написа:

Може от БГ да си купиш мотор, а ако ти се вижда сложно май другия по лесен вариант е готов турбо/компресор кит за твоя мотор. ;)

е това ми беше единия въпрос ... за моя двигател има ли такъв вариант ... нали е с алуминиев блок

devildriver
Аватар

Мнение от SlipKnoT » 18 Мар 2007, 3:37

Sharo написа:
SlipKnoT написа:
Sharo написа:

е това ми беше единия въпрос ... за моя двигател има ли такъв вариант ... нали е с алуминиев блок

Не съм се интересувал и не съм гледал, но щом има за м52б28 би трябвало и за твоя да се намери нещо.. тук вече трябва да се изкажат тези които са гледали/търсили.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nightmare » 18 Мар 2007, 10:34

М52Б20 е слаб мотор за турбиниране според мене.Или ако се турбинира да не се надува много.Според мене за твоята кола аз какво бих направил-шрик валове+спортен филтър+преработена изпускателна система+чип и може би една нитро системка за всеки случай :mhihi: и според мене ще си доволен от резултата.Ама не сная в какво се целиш гледам писал си турбота/компресори явно не ти е достатъчно тва :roll:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Sharo » 19 Мар 2007, 0:31

Nightmare написа:М52Б20 е слаб мотор за турбиниране според мене.Или ако се турбинира да не се надува много.Според мене за твоята кола аз какво бих направил-шрик валове+спортен филтър+преработена изпускателна система+чип и може би една нитро системка за всеки случай :mhihi: и според мене ще си доволен от резултата.Ама не сная в какво се целиш гледам писал си турбота/компресори явно не ти е достатъчно тва :roll:

колко е това не много ... и какво може да се постигне с не многото надуване

Diver's Nightmare
Аватар

Мнение от TOM » 19 Мар 2007, 8:33

Аз съм сигурен, че твоя двигател може да издържи най-спокойно 0.5-0.7 бара. Разбира се, при условие че не се допускат груби грешки :!: А мощността няма да е под 230-240 кс. Но още по-важното е че въртящият момент ще стане приблизително 300 нм :!:
е21 345 0-402м 12.18
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 E53
Мечтае да кара: BMW i8 JET Surf
Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .

Скоро ще има турбинка 1 или 2 :)

Мнение от ludiagsm » 19 Мар 2007, 8:55

TOM написа:Аз съм сигурен, че твоя двигател може да издържи най-спокойно 0.5-0.7 бара. Разбира се, при условие че не се допускат груби грешки :!: А мощността няма да е под 230-240 кс. Но още по-важното е че въртящият момент ще стане приблизително 300 нм :!:

Томи ти нали каа 4е ще почваш една такова бмв с м50в20 4е на вси4ки ни стана интересно какво ще излезе

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520 '97, E3 2500 '69
Мечтае да кара: 5GT 535i

Мнение от Lucky » 19 Мар 2007, 11:55

Гледах за мойта един турбо кит на неква скандинавска фирма Ники Златков им е вносител и ги поставя става 215 кончета за въртящия момент не помня но цената беши лоша около 5к евра само частите. Работи на 0,5 бара, същите продават и чарджър малко по-скъпо но пък графиката на показателите е по равномерна поне на хартия :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .

Мнение от ludiagsm » 19 Мар 2007, 11:58

Lucky написа:Гледах за мойта един турбо кит на неква скандинавска фирма Ники Златков им е вносител и ги поставя става 215 кончета за въртящия момент не помня но цената беши лоша около 5к евра само частите. Работи на 0,5 бара, същите продават и чарджър малко по-скъпо но пък графиката на показателите е по равномерна поне на хартия :mhihi:

лъки земи купи некоя по убава колица по нова серия бмв и после на старата баба едни 4угунени втулки за алуминиевия блок и едни ковани вьоснери и биелки и глей ко стаа :P

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nightmare » 19 Мар 2007, 12:15

Sharo написа:
Nightmare написа:М52Б20 е слаб мотор за турбиниране според мене.Или ако се турбинира да не се надува много.Според мене за твоята кола аз какво бих направил-шрик валове+спортен филтър+преработена изпускателна система+чип и може би една нитро системка за всеки случай :mhihi: и според мене ще си доволен от резултата.Ама не сная в какво се целиш гледам писал си турбота/компресори явно не ти е достатъчно тва :roll:

Не повече ор 0,7 0,8 както каза ТОМ :winky: И пак няма да е зле колата.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ludiagsm » 19 Мар 2007, 16:14

Nightmare написа:
Sharo написа:

Не повече ор 0,7 0,8 както каза ТОМ :winky: И пак няма да е зле колата.
няма да го понесе питайте василен от форума той си слага на е34 с м50Б20 и строши буталце на 0,6 бара

буталата на М50В20 са кекави бе рабрете го тва и некъде да сте видели по нета турбокит за м50б20 без да включва поне бутала на всякъде пишат М50Б25 турбокит защо ли?

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520 '97, E3 2500 '69
Мечтае да кара: 5GT 535i

Мнение от Lucky » 19 Мар 2007, 17:48

ludiagsm написа:
Lucky написа:Гледах за мойта един турбо кит на неква скандинавска фирма Ники Златков им е вносител и ги поставя става 215 кончета за въртящия момент не помня но цената беши лоша около 5к евра само частите. Работи на 0,5 бара, същите продават и чарджър малко по-скъпо но пък графиката на показателите е по равномерна поне на хартия :mhihi:

лъки земи купи некоя по убава колица по нова серия бмв и после на старата баба едни 4угунени втулки за алуминиевия блок и едни ковани вьоснери и биелки и глей ко стаа :P

Баце на 2 литра мотор на това купе квото и да правиш е бошлав. Ше си го търкалям за официално. За екстремални упражнения ще взема некой кенеф с некъв 3,5 л матор и на него ще се пробват глупости.

Следваща

Назад към Tuning